Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Οι Κατοχικές ''Αρχές'' συνέλαβαν κληρικό και άλλα 4 άτομα

Πηγή των Βρετανικών Βάσεων επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο philenews τις πληροφορίες που φθάνουν από τα κατεχόμενα και αναφέρουν ότι ιερέας και 4 άλλοι Ελληνοκύπριοι που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν πριν από μία ώρα περίπου στο οδόφραγμα Περγάμους από τις κατοχικές «Αρχές».

Ισραηλινά F-16 θα «βομβαρδίσουν» το Πεδίο Βολής Κρανέας - Θα σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή

Οι Ισραηλινοί επέλεξαν για την εκπαίδευσή τους το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα.
Σχηματισμοί μαχητικών θα εφορμούν  από την οροσειρά της Πίνδου και ειδικά γύρω από την περιοχή των Μετεώρων της Καλαμπάκας, με στόχο το Πεδίο Βολής της Κρανέας

Τι συμβαίνει στον πλανήτη Άρη και τι κρύβει η NASA;

Τι συμβαίνει στον πλανήτη Άρη; Αυτό διερωτώνται πολλοί ειδικοί μετά την εμφάνιση από μυστηριώδεις «στήλες καπνού» οι οποίες φαίνονται σε βίντεο.

Στην Μεγίστη κατέπλευσε η ΤΠΚ «Δανιόλος» με το Barbaros εντός της ακτίνας βολής των MM-40 Exocet Block 3

Στο λιμάνι της Μεγίστης  (Καστελόριζο) κατέπλευσε η ΤΠΚ Ρ68 Δανιόλος, κλάσης Ρουσέν, το καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο επιφανείας του ΠΝ, τόσο σε ότι αφορά την επιθετική του ικανότητα με βλήματα επιφανείας-επιφανείας MΜ-40 Exocet Block 3, όσο και αμυντικά με το μοναδικό σε υπηρεσία στο ΠΝ πυραυλικό σύστημα αναχαίτισης επερχόμενων αντιπλοϊκών εχθρικών βλημάτων.

Ποια ήταν η «αγαπημένη κόρη των Αθηνών» που πέθανε σε ηλικία 21 ετών και έδωσε το όνομά της στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας που ενώνει την Κηφισίας με την Πατησίων.
Τα σχέδια του δρόμου χαράκτηκαν το 1876 από τον μηχανικό Ιωάννη Γενίσαρλη, ωστόσο χρειάστηκαν 16 χρόνια για να ολοκληρωθεί, καθώς το έργο καθυστέρησε επειδή ο Γ. Νικολαΐδης δεν δέχτηκε να παραχωρήσει το 300 στρεμμάτων κτήμα του για τη δημιουργία του δρόμου.

Σπουδαία διάκριση: Ποιοι είναι οι 17 Έλληνες καθηγητές με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Σημαντική διάκριση για καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί η συμπερίληψή τους στη διεθνή κατάταξη Highly Cited Researchers (h>100) της Webometrics.
Ειδικότερα, πρόκειται για 8 καθηγητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), 6 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), δύο από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών, «Δημόκριτος», καθώς επίσης και έναν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Καρκίνος του ήπατος: Αυτά είναι τα οκτώ σημάδια ενός από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους

Τα ποσοστά καρκίνου του ήπατος αυξάνονται και χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του κάθε χρόνο. Αλλά ποια είναι τα συμπτώματα;
Ο πρωτοπαθής καρκίνος του ήπατος (δηλαδή εκείνος που ξεκινά από το ήπαρ) είναι λιγότερο συχνός από τον δευτερογενή καρκίνο του ήπατος, ο οποίος αρχίζει αλλού στο σώμα και εξαπλώνεται στο συκώτι (ήπαρ).

Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα: «Τουρκία και Ελλάδα βρίσκονται σε μια ταραχώδη γειτονιά»

Την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, προέταξε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χαλίτ Τσεβίτ.
Ξεκινώντας την ενημέρωση δημοσιογράφων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρέσβης παρατήρησε πως τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα βρίσκονται σε μια ταραχώδη γειτονιά, στην οποία αντιμετωπίζουν από κοινού μερικές από τις κρίσεις της. Στο μεταναστευτικό οι δύο χώρες συνεργάζονται εκτενώς, πέτυχαν πολλά, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, αλλά ο στόχος είναι Τουρκία και Ελλάδα να εργαστούν μαζί για τον αποτελεσματικό έλεγχο της μετανάστευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με την τουρκική πολιτική ανθρωπιστικής βοήθειας και μετανάστευσης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία ενεργοποίησε την ζώνη αποκλεισμού γύρω από το Barbaros και ενισχύει δυνάμεις

Η Τουρκία ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της Ζώνης Αποκλεισμού γύρω από «Barbaros Hayrettin Pasha», δεσμεύει και νέα θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για να πραγματοποιήσει άσκηση με την ένδειξη «υποβρύχιες επιχειρήσεις».
Oπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ πλέον το «Barbaros Hayrettin Pasha» θα επιχειρήσει εντός του «προστατευτικού κύκλου» που έχουν δημιουργήσει μονάδες του τουρκικού Ναυτικού .
Γύρω από το «Barbaros» θα λάβουν θέσεις μάχης φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια.
Οποιαδήποτε πρόκληση από την ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» θα απαντηθεί άμεσα αναφέρουν οι Τούρκοι.

Δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο υπό την απειλή του casus belli

Σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία επαναφέρει την απειλή του casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Επρόκειτο για συνολικά 6 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα για έναν σχηματισμό με 2 F-16, τρία μεμονωμένα κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο. Όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τα CN-235.

Σκοπιανός στρατιωτικός: «Αν οι Αλβανοί αποφασίσουν να χωρίσουμε, δεν έχουμε ούτε αεροπλάνα ούτε στρατιώτες»

Ο ‘στρατηγός’  Στογιάντσο Ανγκέλοφ των Σκοπίων, ο οποίος συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001, μίλησε για την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές και για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.
 Στην εκπομπή ‘Μόνο Αλήθεια’ δήλωσε ότι εάν η διαδικασία  της ένταξης της χώρας είχε αποκλεισθεί τότε οι Αλβανοί θα έκαναν προσπάθεια να διαχωριστούν από τη «Μακεδονία».

Κύπρος: Καθηλωμένα τα Mil Mi-35U λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

«Σκουριάζουν» στο έδαφος εδώ και μήνες τα 11 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, γνωστά ως Mi-35U, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Καθηλωμένα στο έδαφος εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται και τα έντεκα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, γνωστά ως Mi-35U, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Ωστόσο το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται ούτε στην οικονομική αδυναμία του Υπουργείου Άμυνας να παραγγείλει τα αναγκαία εξαρτήματα, ούτε στην άρνηση της κατασκευάστριας εταιρείας στη Ρωσία να τα προμηθεύσει, αλλά στο ότι δεν υπάρχει τρόπος να εμβασθούν τα χρήματα για αυτόν τον σκοπό!

Έλληνες παντού: Οι άγνωστοι «Γκρεκίγια» της Τυνησίας από την… Λέσβο!

Θα ασχοληθούμε με μία εκ των χωρών της Βορείου Αφρικής, που δεν είναι άλλη από την Τυνησία ή Τυνίδα, όπως την καλούσαν κατά τα αρχαία χρόνια.
Η συγκεκριμένη χώρα, αν και η μικρότερη της Βορείου Αφρικής, έχει συνδέσει τον εαυτό της με την άνοδο και πτώση των Αυτοκρατοριών με κέντρο την Μεσόγειο. Μαζί με το Μαρόκο και την Αλγερία αποτελούν την Μικρή Αφρική.
Η Τυνησία κατοικούνταν από τα αρχαία κιόλας χρόνια από ελληνικούς πληθυσμούς, κάτι που φαίνεται και από την γενικότερη ελληνική κινητικότητα στην περιοχή της Λιβύης, όπου «Λιβύη» συνήθιζαν να ονομάζουν οι αρχαίοι Έλληνες όλη την Βόρειο Αφρική.

Έρνεστ Σάκλετον: Ο ηρωικός εξερευνητής της Ανταρκτικής που έδωσε μάχη για την επιβίωση (φωτό)

«Οι δυσκολίες δεν είναι παρά πράγματα που πρέπει να ξεπεραστούν», έλεγε ο θρυλικός θαλασσοπόρος για τις αμίμητες περιπέτειές του στην παγωμένη Ανταρκτική και τον υπεράνθρωπο άθλο του να κρατήσει ζωντανούς το πλήρωμά του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο σερ Έρνεστ Σάκλετον ήταν βρετανός εξερευνητής ιρλανδικής καταγωγής που έβαλε σκοπό να δαμάσει το τελευταίο σύνορο του πλανήτη και την πιο απομονωμένη ήπειρο στην υφήλιο, μια τεράστια έκταση άγριας ομορφιάς από θάλασσα, πάγο και πέτρα που είπαμε Ανταρκτική.
Η αποστολή του όμως έμελλε να μετατραπεί σε μια οδύσσεια που θα δοκίμαζε τα όρια της

Μεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε το αρχαιότερο ακέραιο ελληνικό ναυάγιο στην Μαύρη Θάλασσα

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη, έκανε ομάδα αρχαιολόγων στην Μαύρη Θάλασσα όπου σύμφωνα με τον Guardian βρέθηκε το αρχαιότερο ακέραιο ναυάγιο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής και πιστεύεται ότι παρέμεινε στον βυθό για περισσότερα από 2.400 χρόνια.
Το 23 μέτρων καράβι, που οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι αρχαιοελληνικό, βρέθηκε σχεδόν άθικτο, με το ιστίο, το πηδάλιο και τα καθίσματα των κωπηλατών, σε βάθος μεγαλύτερο των 2 χλμ.

Νέα μελέτη δείχνει πως μάλλον οι… εξωγήινοι είναι μωβ!

Νέες πτυχές στην εξερεύνηση του Διαστήματος και στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής ξεδιπλώνει μία νέα επιστημονική μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εξωγήινα όντα θα μπορούσαν να φέρουν ένα ιώδες (μωβ) χρώμα.
Σύμφωνα με το καθηγητή μικροβιολογίας Σιλαντίγια Ντασάρμα και τον μεταπτυχιακό ερευνητή Έντουαρντ Σβίτερμαν, οι οποίοι υπογράφουν την μελέτη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στις απαρχές της εξελικτικής διαδικασίας των φυτών στην Γη, αρκετοί μικροργανισμοί και βακτήρια είχαν μωβ χρώμα.

Η ανακάλυψη του αιώνα: Ο Άρης διαθέτει οξυγόνο για να στηρίξει ζωή!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Geoscience, ο «κόκκινος πλανήτης» διαθέτει ικανές ποσότητες οξυγόνου, προκειμένου να στηρίξει… ζωή!
Πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ο Άρης δεν διαθέτει ατμόσφαιρα όμως η Γη. Πώς, παρόλα αυτά, διαθέτει οξυγόνο; Πρόκειται για μία ακόμη επιστημονική υπερβολή; Και όμως, η απάντηση είναι «όχι, δεν πρόκειται για υπερβολή». Κοντά στους πόλους του «κόκκινου πλανήτη», διαπιστώθηκε πρόσφατα πως «κρύβεται» ένα παχύ στρώμα πάγου.