Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ποιοι δεν πρέπει να πίνουν καφέ

Ποιοι δεν πρέπει να πίνουν καφέ
Δεκάδες μελέτες έχουν υποδείξει ότι ο καφές παρέχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, όταν βέβαια καταναλώνεται σε συγκεκριμένες ποσότητες και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή γάλα.
Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ δεν συνιστάται για ορισμένες υποομάδες του πληθυσμού.
Αρχικά, η διεγερτική καφεΐνη καθιστά τον καφέ απαγορευτικό για άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Sleep Medicine, η κατανάλωση καφέ έως και 6 ώρες πριν ξαπλώσουμε μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας.

Η ρύπανση συνδέεται με κίνδυνο εγκεφαλικού



Η χρόνια έκθεση ενός ανθρώπου στη ρύπανση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο στένωσης των αρτηριών του λαιμού, που τροφοδοτούν με αίμα και οξυγόνο τον εγκέφαλό του και, συνεπώς, την πιθανότητα για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, κινδυνεύουν περισσότερο με στένωση των καρωτίδων.

Η στένωση των καρωτίδων προκαλείται από την εναπόθεση λιπιδίων στις αρτηρίες του λαιμού και ευθύνεται για πάνω από τα μισά εγκεφαλικά. Προηγούμενες μελέτες είχαν συσχετίσει τη ρύπανση της ατμόσφαιρας με καρδιαγγειακά προβλήματα, όμως είχαν εστιάσει το πρόβλημα στην καρδιά και στις αρτηρίες της. Η νέα μελέτη είναι ουσιαστικά η πρώτη που αναδεικνύει τις καρδιαγγειακές συνέπειες της ρύπανσης για τον λαιμό και το κεφάλι.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Τζόναθαν Νιούμαν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε ιατρικό συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο, καθώς και παράλληλη δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 300.000 ανθρώπους, που είχαν υποβληθεί σε καρδιαγγειακές εξετάσεις.

Βρήκαν τον αρχαίο καθρέφτη του Έρωτα

Ο μαγευτικός καθρέφτης του Έρωτα είναι το πιο εντυπωσιακό από την πλειάδα των ευρημάτων που έφερε στο φως στη νεκρόπολη των Αιγών η αρχαιολογική σκαπάνη το 2014. Σε δύο τύμβους βρέθηκαν συνολικά 21 τάφοι, από τους οποίους οι έξι ήταν ασύλητοι.
Την παρουσίαση των ευρημάτων θα κάνει σήμερα το μεσημέρι η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνη της ανασκαφής, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 28ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα Ερμητικά συγγράμματα και οι δοξασίες για τους πολύτιμους λίθους της αρχαιότητας!..


Διαβάστε για μια πολύ ανομοιογενή συλλογή λατινικών και ελληνικών συγγραμ­μάτων από τον λατρευτικό χώρο του αιγυπτια­κού θεού Θώθ, που με τον συρμό του συγκρητι­σμού είχε εισαχθεί στον ελληνικό κόσμο ως Ερ­μής Τρισμέγιστος, αλλά και για τα Λιθικά, ένα Ποίημα (774 δακτυλικών εξάμετρων στίχων) για τη θεραπευτική και μαγική δύναμη διάφορων λίθων!..

Τι είναι το σπαθόλαδο, το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ.


Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες