Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,95 τρισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

H ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑ ΜΟΛΙΣ 240  ΔΙΣ ΤΟ 1/8 ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.948,584 δισ. ευρώ έφτασε το δημόσιο χρέος στην Ιταλία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ιταλίας.

Σε σύγκριση με το τέλος του 2011, το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά 50,709 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τον εφετινό Μάρτιο ήταν 1,946 τρισ. ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, τόνισε ότι «τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα», διότι «εδώ και δέκα χρόνια η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, τόσο σε ό,τι αφορά την ιστορική της προηγούμενη, πορεία, όσο και σε σχέση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα έκθεση με σκελετούς βαμπίρ





Το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα έκθεση με σκελετούς βαμπίρ, οι οποίοι χρονολογούνται πριν από 700 χρόνια και φέρουν τραύματα από... παλούκωμα στο στήθος.

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποίησαν τις ανασκαφές σε μοναστήρι κοντά στη Σωζόπολη στην Μαύρη Θάλασσα ανακάλυψαν τους σκελετούς που είχαν ταφεί με παγανιστικό τελετουργικό που θα τους εμπόδιζε να γίνουν βαμπίρ.

"Η παγανιστική αυτή πεποίθηση ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη από τον 12ο ως τον 14ο αιώνα στη Βουλγαρία. Οι άνθρωποι τότε ήταν ιδιαίτερα προληπτικοί", δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Μπόζινταρ Ντιμίτροφ. "Έχουν εντοπίσει σε όλη τη χώρα περίπου 100 ταφές βαμπίρ, κυρίως ευγενών του Μεσαίωνα, για τους οποίους πίστευαν ότι έπιναν αίμα", διευκρίνισε ο ίδιος.