Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Το ΓΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για να διαβεβαιώσει ότι δεν μας ψεκάζουν!


Το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του μας διαβεβαιώνει …ότι δεν μας ψεκάζουν!Κι όμως! Εκτοντάδες e mail έχουν φθάσει στο γραφείο του Α/ΓΕΑ από πολίτες που βλέποντας “λευκά ίχνη” στον ουρανό ρωτάνε στα σοβαρά αν πράγματι μας “ψεκάζουν”.Και από το ΓΕΑ στα σοβαρά απαντά:

Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

veni, vidi, vici


Λακωνική αφήγηση του Ιούλιου Καίσαρα που σημαίνει «Ήλθον, είδον, ενίκησα», με την οποία ανήγγειλε προς τη ρωμαϊκή Σύγκλητο την πρόσφατη νίκη του το 47 π.Χ. εναντίον του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη του Β' στη μάχη στην αιγυπτιακή πόλη Ζέλα. Η φράση χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε γρήγορη και εύκολη επιτυχία.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών









Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο συνήθως αναφέρεται απλά ως Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελεί Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που δραστηριοποιείται στη Ελληνική πρωτεύουσα. Λειτουργεί αδιαλείπτως από την ίδρυσή του στις 3 Μαΐου 1837. Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σε αριθμό φοιτητών (μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), με περισσότερους από 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές. Το 2009 κατατάχθηκε στην 177η θέση των 200 καλύτερων πανεπιστημίων στο κόσμο (2008: 200η), σύμφωνα με τον δείκτη του περιοδικού Times Higher Education, ενώ ο δείκτης Academic Ranking of World Universities το κατατάσσει στις θέσεις 200-300 για το 2008.