Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η Αίγυπτος προειδοποίησε για ελληνοτουρκική σύρραξη το αμέσως προσεχές διάστημα

Όλοι το «φωνάζουν» εδώ και δύο χρόνια (ειδικά ρωσικά αμυντικά ινστιτούτα) μαζί με  τους «ποιοτικούς δείκτες» των τουρκικών προκλήσεων οι οποίοι έχουν «κοκκινίσει», ότι επίκειται πιθανή  πρόκληση επεισοδίου μεταξύ  Ελλάδος –Τουρκίας στο Αιγαίο λόγω των ενεργειακών απαιτήσεων της Άγκυρας.
Το  να το αναφέρει όμως κρατικό αμυντικό ινστιτούτο της Αιγύπτου …όπως και  να το κάνουμε ..προκαλεί μια ιδιαίτερη περίπτωση.
Ο Mohamed Abd Elkader, διευθυντής και αρχισυντάκτης του τουρκικού τμήματος αμυντικών υποθέσεων,  του κέντρου  Πολιτικών και Στρατηγικών Μελετών  Al Ahram της Αιγύπτου και σύμβουλος του προέδρου Αλ Σίσι, δήλωσε ότι «πιστεύει ακράδαντα ότι η σημερινή στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος  είναι ενδεχομένως πιθανό περαιτέρω να κλιμακωθεί σε οποιαδήποτε σοβαρή στρατιωτική αντιπαράθεση».

ΕΚΤΑΚΤΟ Ελεγχόμενη έκρηξη βλήματος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γλυφάδα

Σε ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα πυροβολικού γερμανικής προέλευσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα προχωρήσει την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 ο δήμος Γλυφάδας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00.

Το βλήμα αποκαλύφθηκε μετά από εκσκαφή στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Άνω Γλυφάδα.