Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Το Ισραήλ ανέστειλε τη συνεργασία του με την UNESCO

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη συνεργασία του με την Unesco, έπειτα από μια ψηφοφορία η οποία, όπως ανέφερε, αρνείται τον ιστορικό δεσμό των εβραίων με την Ιερουσαλήμ.
Σε επιστολή που απευθύνεται στη Γενική Διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα και δημοσιοποιείται στο Twitter, ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ κατηγορεί την Unesco ότι προσφέρει "άμεση υποστήριξη στην ισλαμιστική τρομοκρατία" και ανακοινώνει την αναστολή από την ισραηλινή επιτροπή της Unesco "ολων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της με τη διεθνή οργάνωση".

"Η ελληνοαλβανική συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα απέτυχε λόγω τρίτου παράγοντα"

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι "η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα".
"Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιών εξυπηρετήσατε, και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει", δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, που τότε στην αντιπολίτευση παρέπεμψε στο Συνταγματικό Δικαστήριο τη συμφωνία αυτή.

Σεραπείο της Σακκάρα: Ο μαγευτικός αρχαίος λαβύρινθος που παραμένει ένα μυστήριο



Μέσα σε ένα σύστημα σηράγγων σκαλισμένες στο στερεό ασβεστολιθικό βράχο, στην έρημο της Αιγύπτου, υπάρχουν περισσότερα από 25 κιβώτια γρανίτη που αποτελούν ένα πραγματικό αίνιγμα. Λέγεται ότι ορισμένα από αυτά ήταν χώροι ταφής ταύρων, αλλά η πραγματική λειτουργία τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Από τότε που έγινε η ανακάλυψη το 1850, το Σεραπείο της Σακκάρα  αποτελεί μία τοποθεσία γεμάτη μυστήριο.
Αυτός ο μαγευτικός αρχαίος λαβύρινθος είναι το σπίτι από 25 μεγαλιθικά πέτρινα «κουτιά», βάρους μεταξύ 70 έως 100 τόνων.

Τεράστιο ρήγμα στην Αιθιοπία θα δημιουργήσει νέο ωκεανό

Ένα ρήγμα μήκους 35 μιλίων στην έρημο της Αιθιοπίας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ένας νέος ωκεανό όπως τώρα αρχίζουν να παραδέχονται οι επιστήμονες. Το ρήγμα με πλάτος 20 πόδια σε μερικά σημεία, άνοιξε το 2005 και μερικοί γεωλόγοι πίστευαν από τότε ότι θα γεννήσει ένα νέο ωκεανό, αλλά αυτή η άποψη ήταν αμφιλεγόμενη, και η ρήξη δεν είχε μελετηθεί καλά.  
 Μια νέα μελέτη που εκπόνησε διεθνή ομάδα επιστημόνων και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters εντοπίζει τις ενέργειες που δημιούργησαν το ρήγμα να είναι σχεδόν ταυτόσημες με ό, τι συμβαίνει στο κάτω μέρος των ωκεανών.
 Συγκεντρώθηκαν σεισμικά δεδομένα από...