Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μάρδας : Κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στις θυρίδες μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες





Όπως είπε ο κ. Μάρδας, κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στις θυρίδες μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες γιατί δεν θα είναι δίκαιο αυτό.

Είπε ακόμα ότι αυτή την ώρα συντάσσεται μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε καμια θυρίδα, ενώ όπως είπε θα ορίζεται το νέο όριο αναλήψεων.

Δεν απάντησε αν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη.

Έκδοση εξάμηνων εντόκων 1,25 δισ. στις 8 Ιουλίου !!!!! Αν δεν ειναι Φαρσα ειναι Τουλαχιστον Φαιδρο





Στην έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ), εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει στις 8 Ιουλίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
«Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 8 Ιανουαρίου 2016», αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ σε ανακοίνωσή του.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.

Ξεκινάει η σύσκεψη της Κατσέλη με τους τραπεζίτες




Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί στις 22.00, στην Εθνική Τράπεζα, υπό την πρόεδρο της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη.
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Bundesbang: "Μεγάλες και διαρκείς οι οικονομικές ζημιές για την Γερμανία σε περίπτωση Grexit"


Ο διοικητής της Bundesbang (της γερμανικής ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας) Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σοιμπλε ότι ένα Grexit θα δημιουργήσει τρύπα δισεκατομμυρίων στο γερμανικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.
Μέχρι στιγμής, ο υπουργός Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι τα κέρδη της Bundesbank ανέρχονται στα 2,5 δισεκατομμύρια ετησίως. Ωστόσο, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει προβλέψει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα της κοστίσει 14,4 δισ. ευρώ.
Όμως σε περίπτωση Grexit το ποσό αυτό δεν φαίνεται αρκετό και αναμένεται το κόστος να είναι πολύ μεγαλύτερο.