Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχαιολογικό μυστήριο στα Γρεβενά

Μετά τη σύλληψη την περασμένη Δευτέρα τριών μελών μιας οικογένειας από τη Μερσίνα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 366 (!) σπάνια και πολύτιμα αρχαία αντικείμενα, συνελήφθη ένας 62χρονος στο ίδιο χωριό με 184 εξίσου σπουδαία αντικείμενα, προϊόντα κι αυτά εκτεταμένης αρχαιοκαπηλίας.
Οι αρχαιολόγοι της αποδεκατισμένης και με πενιχρά μέσα Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών σπεύδουν τώρα να βρουν το νεκροταφείο γεωμετρικής εποχής απ’ όπου εκτιμάται ότι προέρχονται οι θησαυροί και να φτάσουν σε αυτό πριν οι αρχαιοκάπηλοι «σηκώσουν» όλα τα κτερίσματα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεγάλος αριθμός να έχει ήδη πουληθεί μέσω των κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας.

Άγαλμα της θεάς Κυβέλης στη γη του Πόντου

Είναι ένα άγαλμα Κυβέλης, ηλικίας 2.100 ετών, με ύψος 1,10 μ. και βάρος 200 κιλά. Βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης στην ανασκαφή που διεξάγεται στην περιοχή της σύγχρονης πόλης Ορντού, και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο Κουρούλ Καλεσί, που διαθέτει ένα ισχυρό αρχαίο τείχος.
‘Οπως λένε οι ανασκαφείς, το άγαλμα καταχώθηκε στα χαλάσματα των καταστροφών τις οποίες προκάλεσε εισβολή Ρωμαίων στρατιωτών και συγκεκριμένα έπεσαν πρανή μετά την καταστροφή της πόρτας και το κάλυψαν.

Έτσι θα ξεκινήσει ο χορός Ομάλ που θα καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!



Με μία ανάρτηση τους στης σελίδα του στο Facebook, οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης ενημερώνουν όλους τους φίλους οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην προσπάθεια που θα γίνει την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ώστε να πραγματοποιήσουν τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων χορό "Ομάλ" που θα καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!
Προκειμένου να επιτευχθεί το ρεκόρ πρέπει όλοι να συντονιστούν και να "κλείσει" ο κύκλος γύρω από τη ΔΕΘ άμεσα και ομαλ-ά (μέσα σε περίπου 15 λεπτά).
Για το λόγο αυτό ανάρτησαν έναν χάρτη που σχεδιάστηκε από τη ΔΕΘ για τη διευκόλυνση όλων των συμμετεχόντων.

Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η κατάβαση ενός τέτοιου καταρράκτη σε συνδυασμό με το μονοπάτι για να φτάσει κάποιος εκεί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Πρόσβαση: Ξεκινάμε λίγο μετά την παραλία της Παχιάς Άμμου και έπειτα από μία ώρα σε απότομο μονοπάτι φτάνουμε στην όμορφη παραλία του Βάτου, όπου εκεί καταλήγει και το ομώνυμο φαράγγι. Διασχίζοντας όλη την παραλία συνεχίζουμε για άλλες 2 ώρες στην άγρια και απόκρημνη Νότια πλευρά του νησιού της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.

ΝΗΣΟΣ ΜΠΟΜΠΑ! Στο Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων ο Εγκέλαδος σύντομα χτυπά;;

Λίγα για την ιστορία:

Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, στην νήσος Μπόμπα, που είναι  απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), εκεί λαμβάνουν χώρα οι έρευνες του πειράματος με το λεγόμενο υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο «Νέστωρ».

Στόχος είναι, μέσα από τα βάθη της αβύσσου, να ερευνηθεί η ύπαρξη των νετρίνων, αυτών των μικροσκοπικών σωματιδίων που ελπίζεται ότι θα δώσουν καθοριστικές για το παρελθόν του Σύμπαντος πληροφορίες.


ΟΡΟΣ ΤΑΦΙΑΣΣΟΣ!!! ΤΟ μνήμα των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ!

Ο Κένταυρος είναι πλάσμα της Ελληνικής μυθολογίας, ενδεχομένως  συμβολίζουν την ιδεατή απεικόνιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ακολουθούν παρατηρώντας την ταχύτητα των νεφών.

O  Ηρακλής, κατά τους μύθους όσους Κενταύρους κι αν σκότωσε, ένας Κένταυρος τελικά έμμεσα τον σκότωσε.

Έτσι σύμφωνα με τον μύθο:

 " Όταν ο Ηρακλής γυρνούσε από την Καλυδώνα με την νεαρή σύζυγο του Δηιάνειρα, θέλησε να περάσει τον ποταμό της Αιτωλίας Εύηνο και ο Κένταυρος Νέσσος που ήταν πορθμέας προσφέρθηκε να τους περάσει στην απέναντι όχθη δωρεάν. Αφού πέρασε πρώτα τον Ηρακλή απέναντι, κρατώντας στην αγκαλιά του την Δηιάνειρα, δεν μπόρεσε να

Άρχισε το επτάχρονο ταξίδι του ο «κυνηγός» αστεροειδών Osiris-REx

Στόχος να φθάσει στον αστεροειδή Μπενού, να πάρει δείγματα από την επιφάνειά του και να τα επιστρέψει στη Γη για μελέτη

Στις δύο το βράδυ ώρα Ελλάδος εκτοξεύθηκε με επιτυχία, όπως είχε προγραμματισθεί, ο ρομποτικός «κυνηγός» αστεροειδών Osiris-Rex της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, πάνω σε ένα πύραυλο «'Ατλας V».

'Αρχισε έτσι μια επταετής φιλόδοξη αποστολή, με στόχο το Osiris-RΕx, βάρους δύο τόνων, μεγέθους ενός οχήματος βαν και κόστους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, να φθάσει στον αστεροειδή Μπενού, να πάρει δείγματα από την επιφάνειά του και να τα επιστρέψει στη Γη για μελέτη.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.! Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τα hot spots

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΛ.ΑΣ για περισσότερους από 1.000 μετανάστες, που έχουν φύγει από τα Hot Spots της Αττικής, και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, από τα Hot Spot του Ελληνικού και του Σχιστού, όπου το τελευταίο χρόνο φιλοξενούνται περίπου 3.000 άνθρωποι, όλοι καταμετρημένοι και καταγεγραμμένοι, έχουν υπάρξει απουσίες και μάλιστα πολλές.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, σταδιακά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έφυγαν από τα δυο hot spot περίπου 1.000 άνθρωποι ανάμεσα τους και οικογένειες με άγνωστο μάλιστα προορισμό.

H σπουδαία ανακάλυψη για το πιο ψηλό ζώο του πλανήτη

Από τα μέσα του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα οι επιστήμονες νόμιζαν ότι υπήρχε μόνο ένα είδος καμηλοπάρδαλης, που αποτελείτο από εννέα επιμέρους υποείδη. Όμως, για πρώτη φορά, μια νέα γενετική ανάλυση, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη καμηλοπάρδαλης, παρ’ όλο που εξωτερικά έχουν ομοιότητες.
Oι γενετικές διαφορές ανάμεσα στα τέσσερα ξεχωριστά είδη καμηλοπαρδάλεων είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλες, όσο εκείνες ανάμεσα στις πολικές και στις καφέ αρκούδες.
Τα απρόσμενα ευρήματα παρουσιάσθηκαν στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology" από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον γερμανό καθηγητή γενετικής 'Αξελ Γιάνκε του Πανεπιστημίου Γκέτε της Φρανκφούρτης.