Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Όταν οι Έλληνες έφθασαν στην Υπερβόρεια (Σκανδιναβία): Απίστευτες γνώσεις αστρονομίας στον χρυσό δίσκο του Moordorf!

Ένα θαύμα της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας ο χρυσός δίσκος του Μούρντοφ (Moordorf), βρίσκεται στο κρατικό μουσείο της Κάτω Σαξονίας στο Ανόβερο και αποδεικνύει για άλλη μια φορά το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων των αρχαίων προγόνων μας καθώς χρονολογείται από την από την δεύτερη περίοδο της σκανδιναβικής εποχής του Χαλκού (1500-1300 π.Χ.).
Ανακαλύφθηκε το 1910 και από το 1926 και στην αρχή θεωρούνταν ηλιακός ενώ στις αρχές του 2016 υπήρχαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του χρυσού δίσκου λόγω της μεγάλης καθαρότητας του σε χρυσό. O δίσκος βρέθηκε στην Eastern Friesland που είναι στην βορειοδυτική σημερινή Γερμανία.

Κοινό στρατιωτικό μέτωπο Αθήνας-Τελ Αβίβ: Η προκλητική Τουρκία «χαλυβδώνει» την συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ – «Στρατηγικός εταίρος οι Έλληνες»

Ο άξονας» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος εμφανίζεται να είναι τόσο ισχυρός και τα συμφέροντα τους να αντιτίθενται επίσης τόσο έντονα στην Τουρκία, η οποία κάνει ότι μπορεί για να φέρει τις τέσσερις χώρες ακόμη πιο κοντά.
Το ενεργειακό επίπεδο είναι το πρώτο πάνω στο οποίο οικοδομείται η συνεργασία των τεσσάρων χωρών. Το δεύτερο είναι το στρατιωτικό σκέλος, το οποίο βεβαίως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρώτο.
Ηδη στον λιμένα της Χάιφα, προερχόμενο από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αγκυροβόλησε το πλοίο του ελληνικού Π.Ν. «Προμηθεύς» στο πλαίσιο θερινής άσκησης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Εκεί θα συνασκηθεί με το Ισραηλινό Ναυτικό. Επί του σκάφους υπάρχουν 133 Έλληνες Δόκιμοι, Δόκιμοι από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τις ιατρικές ακαδημίες και δύο Ρουμάνοι Δόκιμοι, με κυβερνήτη, τον Πλοίαρχο τον Αθανάσιο Σπανό.

Η Ρωσία πουλά μανιωδώς δολάρια και αγοράζει χρυσό: Τι συμβαίνει; – Αγόρασε 26,1 τόνους μόνο τον Ιούλιο

Σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων της σε χρυσό έχει αποδοθεί η Ρωσία μέσω της Κεντρικής της Τράπεζας εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων, ενώ ταυτόχρονα ξεφορτώνει «δολάρια» και ομόλογα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το τι μπορεί να φοβάται η Μόσχα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το ΔΝΤ, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε 26,1 τόνους χρυσού και αυτούς μόνο τον Ιούλιο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αγορά από το 2017, αυξάνοντας τα αποθέματά τεράστιας αυτής χώρας στους 2,170 τόνους.

Αγκυρα: «Η Ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά Τούρκων ψαράδων»

Η Τουρκία σε ακόμη ένα προκλητικό παραλήρημα προσπαθεί να αντεπιτεθεί σχετικά με τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού και ότι οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

Συναγερμός από τη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη

O 2016 NF23 κινείται με ταχύτητα περίπου 20.000 μιλίων την ώρα - Αν έπεφτε στην επιφάνεια του πλανήτη μας, η ενέργεια που θα απελευθέρωνε θα μπορούσε να ισοπεδώσει μία ολόκληρη πόλη, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους
Αμέτρητα ουράνια σώματα διατρέχουν το Διάστημα και πολλά από αυτά δεν εξαιρούν την πλανητική γειτονιά μας από το δρομολόγιό τους. Η Γη δέχεται συχνά επισκέψεις από αστεροειδείς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στην ατμόσφαιρα και «σβήνουν» σε μία εντυπωσιακή λάμψη στη φυσική ασπίδα του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένας μεγαλύτερου μεγέθους αστεροειδής απειλεί να πέσει στη Γη. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο αστεροειδής 2016 NF23, διαμέτρου 160 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας, γεγονός που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Έλληνες φοιτητές βρήκαν τρόπο να έχουν οι αστροναύτες φρέσκο φαγητό στο διάστημα!

Ο λόγος για τον Μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγουστίνο Πανταζίδη, και την προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος, Μαρία Κοντογιάννη, οι οποίοι σχεδίασαν το «Space Agrobox», όπως το ονομάζουν και που δίνει τη δυνατότητα στους αστροναύτες να καλλιεργούν μόνοι τους τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο Αριστοτέλης για την γενναιότητα

"Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών.
Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ 'τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.

Με ταξιδιωτικά έγγραφα ο πρώτος Τούρκος αξιωματικός

Οι «8» βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας, ενώ ήδη σε 3 από αυτούς έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα. Ο Οζκαϊνάκτσι όμως είναι ο πρώτος η υπόθεση του οποίου τελεσίδικησε σε πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας και συνεπώς είναι ο πρώτος που θα πρέπει να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα , όταν όμως το αποφασίσει η Ελληνική Πολιτεία.

Με την απόφαση, ο αξιωματικός έχει τη δυνατότητα να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο θα πρέπει να γίνει δεκτός από άλλη χώρα προκειμένου να μπορέσει να τα αξιοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη απόφαση αφορά μόνο το συγκεκριμένο αξιωματικό, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα πρέπει να περιμένουν τις αντίστοιχες κρίσεις του ΣτΕ που αφορούν στο άτομό τους.

Μέσα στο 2019 η αποστολή των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός

Η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει στην Τουρκία εντός του 2019 τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τη ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport.

To διαστημόπλοιο InSight κάλυψε τη μισή διαδρομή για τον Άρη

Στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή απόσταση και στις 20 του ίδιου μήνα είχε διανύσει 277 εκατ. χιλιόμετρα - Σε 98 ημέρες, στις 26 Νοεμβρίου, μετά από ταξίδι άλλων 208 εκατ. χιλιομέτρων θα προσεδαφιστεί - Αποστολή του είναι να μελετήσει το υπέδαφος του «κόκκινου πλανήτη»

Τη μισή απόσταση στο μακρύ του ταξίδι για τον Άρη κάλυψε το διαστημόπλοιο InSight της NASA. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή διαδρομή, ενώ στις 20 Αυγούστου έχει ήδη καλύψει 277 εκατ. χιλιομέτρων, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 107 ημέρες.