Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ένας Έλληνας γεωλόγος εκπαιδεύεται στην παγωμένη Ανταρκτική για αποστολή της… NASA! (pics)


Στο ενδιάμεσο της εκπαίδευσής του στην Ανταρκτική, στο πιο κρύο, ξηρό, ανεμοδαρμένο αλλά και πανέμορφο μέρος του πλανήτη, βρίσκεται ήδη ο Έλληνας γεωλόγος, Γιάννης Μπαζιώτης. Ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στην οργανωμένη οκταμελή αποστολή της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για τον εντοπισμό μετεωριτών.

Ήδη άρχισε να «ανεβάζει» στο λογαριασμό του στο Facebook μικρά κείμενα και φωτογραφίες από την εκπαίδευσή του. Η έως τώρα εκπαίδευσή του περιλάμβανε την εκμάθηση οδήγησης των «σκούτερ» χιονιού (snowmobiles) σε δύσκολες συνθήκες όπως η ανάβαση και η κατάβαση απότομων λόφων, καθώς και την εκμάθηση τεχνικών ανακάλυψης μετεωριτών στην ύπαιθρο. Σκαρφαλώνοντας στους παγωμένους λόφους, είχε την ευκαιρία, όπως λέει, να θαυμάσει τα ηφαιστειακά πετρώματα και την υπέροχη θέα.

Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές - Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε»

Σε... σοκ βρίσκεται η Πολωνία ύστερα από τον λογαριασμό που της ήρθε από την Raytheon για την αγορά Α/Α και αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιο που ήταν να υπογραφεί στο τέλος του έτους αφορά την προμήθεια 208 βλημάτων Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3), 16 εκτοξευτών M903 τεσσάρων ραντάρ AN/MPQ-65, τεσσάρων κέντρων ελέγχου και διοίκησης, ανταλλακτικών και άλλου υποστηρικτικού υλικού έναντι 10.5 δισ.$.

Επιβεβαιώθηκε η ηλικία του Πανάγιου Τάφου!

Θεωρείται ως ένας από τους ιερότερους χώρους της Χριστιανοσύνης, ωστόσο έχει περάσει πολλά ανά το πέρασμα των αιώνων.

Ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ έχει υποστεί επιθέσεις, φωτιές και σεισμούς, ενώ καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε - θέτοντας ερωτήματα μεταξύ των ερευνητών σχετικά με το αν είναι όντως ο χώρος που προσδιορίστηκε ως τάφος του Ιησού Χριστού από αντιπροσωπεία που εστάλη από τη Ρώμη πριν από 17 αιώνες.


Ωστόσο, τα αποτελέσματα επιστημονικών τεστ που έφτασαν στο National Geographic φαίνονται να επιβεβαιώνουν ότι τα απομεινάρια που βρίσκονται εντός της εκκλησίας είναι όντως τα απομεινάρια του τάφου που είχαν βρει τότε οι απεσταλμένοι της Ρώμης.

Τα Ομηρικά Έπη είναι γεμάτα με απίστευτα προηγμένη τεχνολογία!

Τα Ομηρικά έπη, πριν απ’ όλα, δίδαξαν την Ελληνική γλώσσα, σε τέτοιο μάλιστα σημείο εξοχότητας, ώστε να αποτελούν κορυφαία λογοτεχνικά αριστουργήματα. Υπήρξαν ένα ευαγγέλιο για τον ελληνικό λαό, ένα ευαγγέλιο απαλλαγμένο γενικά από στοιχεία μαγείας, μεταφυσικής ή δεισιδαιμονίας. Επιπλέον μέσα από αυτά οι Ελληνες διδάχθηκαν πρότυπα τιμής, ευγενούς ανατροφής και ορθής γλώσσας.
Τα Ομηρικά έπη δίδαξαν επίσης ιστορία -την ιστορία των αρχών της μινωικής και της μυκηναϊκής εποχής- ενώ αποτελούν τον προάγγελο μιας νέας εποχής, δίνοντας στον αναδυόμενο ελληνικό λαό το στέρεο εκείνο θεμέλιο, πάνω στο οποίο οικοδόμησε έναν καινούριο πολιτισμό, παρέχοντας του ταυτόχρονα πρότυπα ορθής συμπεριφοράς, περηφάνια κι αξιοπρέπεια.
ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
H παλαιά αντίληψη, ότι η αναζήτηση επιστημονικού γνωστικού περιεχομένου στα Ομηρικά έπη είναι άσκοπη, αποδεικνύεται από τα πράγματα ανυπόστατη. Είναι γεγονός ότι σε ένα επικό ποίημα

Το βιβλίο που κανείς δεν έχει καταφέρει να διαβάσει μέχρι τέλους – Δείτε γιατί

1874. Ο γιατρός Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι γράφει το βιβλίο «Shadows from the Walls of Death», δηλαδή «Σκιές από τον τοίχο του θανάτου». Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα το θάνατο, όπως πολύ ευλόγα θα σκεφτήκατε, αλλά αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αρσενικού.
Μάλιστα, το μόνο κείμενο που υπάρχει σε αυτό, είναι ο πρόλογος και μερικά εδάφια από τη Βίβλο που αναφέρονται στην «πανούκλα στους τοίχους των σπιτιών».
Γιατί ο Κέτζι έγραψε το βιβλίο;
Την εποχή που έζησε ο Κέτζι, οι ταπετσαρίες στους τοίχους ήταν μία από τις τάσεις της μόδας. Ωστόσο, βασικό τους συστατικό ήταν το άκρως τοξικό αρσενικό, όπως και της κόλας που χρησιμοποιούσαν.

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο! Βρέθηκαν τάφοι 3.500 ετών!


Οι τάφοι, βρίσκονται στην δυτική όχθη του Νείλου σε ένα νεκροταφείο ευγενών και ανώτατων αξιωματούχων.
«Είναι μια εξαιρετική ημέρα!» δήλωσε ο υπουργός αρχαιοτήτων Χαλέντ Αλ Ανάνι. «Οι ιδιωτικοί τάφοι της 18ης δυναστείας ήταν ήδη γνωστοί αλλά πρώτη φορά μπαίνουμε σε δυο τέτοιους».

Παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου. ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΑ.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Π. ΦΑΛΗΡΟ, 06/12/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΛΥΠΤΟΥ PHYLAX
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης.
Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος.
Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο.

Η ιστορία του αριθμού 666

Το 666 στη Χριστιανική θρησκεία είναι αριθμός που συμβολίζει το Σατανά, τον Αντίχριστο ή και το κακό γενικότερα. Όπως και το 9, το 30, το 33, το 72, το 900 κλπ, το 666 είναι πολλαπλάσιο του γνωστού μυστικιστικού/μαγικού αριθμού 3, π.χ. 3 πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, 3 μέρες έμεινε ο Ιωνάς στην κοιλιά του κήτους και 3 μέρες έμεινε ο Χριστός νεκρός, 3 μάγοι ήρθαν στο νεογέννητο Χριστό, 33 χρόνια έζησε ο Χριστός στη Γη, σχήμα των τριών στα αρχαιοελληνικά έπη και στα δημοτικά τραγούδια, τρίαινα κρατούσε ο Ποσειδώνας, τρεις φορές συνηθίζουμε ν’απομνημονεύουμε κάτι για να το μάθουμε καλά, 3 πλευρές και γωνίες έχει το πολύχρηστο σχήμα του τριγώνου και πολλά άλλα -, επομένως κι αυτός ο αριθμός αντλεί τη συμβολική του αξία απ’τον ίδιο πρωταρχικό αριθμό του 3. Η αναφορά του σε κάθε δεισιδαίμονα άνθρωπο θα προκαλέσει αμέσως το φόβο. Μάλιστα ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από παθολογική φοβία αυτού του αριθμού, την
εξακοσιοεξηκονταεξιοφοβία.

O δεκάλογος της χειραγώγησης των μαζών

Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει.
«Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξέγερσης, ενώ οι «μελλοθάνατοι» σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται πειθήνια στη σφαγή. Ουσιαστικά λοιπόν προγραμματιζόμαστε, με την έννοια ότι μας μαθαίνουν πώς θα θέλαμε να είμαστε – έτσι ώστε να νομίζουμε ότι εμείς επιλέξαμε ελεύθερα τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και ενεργούμε ή παραμένουμε παθητικοί«.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναρχικοί έκαναν επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Στρατιωτικού που αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στα HOTSPOT και αθωώθηκε απο το Στρατοδικείο

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι ενός στρατιωτικού στην Καλαμαριά, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δικάστηκε για άρνηση εκτέλεσης της διαταγής να υπηρετήσει σε κέντρα κράτησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.
Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος στο κτίριο της οδού Κονίτσης στην Καλαμαριά, στις 30 Νοεμβρίου, όπου στεγάζεται το σπίτι του στρατιωτικού και στα γραφεία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.

Αποστολή βοήθειας της Ελλάδας στην Αλβανία, μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα

Η συνδρομή της Ελλάδας στην γειτονική χώρα είναι σε είδη πρώτης ανάγκης, (5 γεννήτριες 2.5 kVa, 1.500 αδιάβροχα, 100 ζευγάρια γαλότσες), μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της Αλβανίας, από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.