Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Ζαγόρι: Κινδυνεύει με κατάρρευση το γεφύρι του Πλακίδα

Το γεφύρι, που είναι γνωστό και ως Καλογερικό, χρονολογείται από το 1814
Με τον κίνδυνο της κατάρρευσης φαίνεται πως απειλούνται γεφύρια της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό.

7,83 Hz Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Οι συχνότητες Σούμαν (SR) είναι μια σειρά κορυφών στις εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες (ELF) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος της Γης. Οι συχνότητες Σούμαν είναι ηλεκτρομαγνητικοί συντονισμοί οι οποίοι προκαλούνται από εκφορτίσεις κεραυνών στην κοιλότητα που δημιουργείται ανάμεσα στην επιφάνεια της γης και την ιονόσφαιρα.
Αυτό το παγκόσμιο ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο συντονισμών πήρε το όνομα του από τον φυσικό Γουίνφριντ Όττο Σούμαν ο οποίος το προέβλεψε μαθηματικά το 1952. Οι συντονισμοί συμβαίνουν διότι ο χώρος ανάμεσα στην επιφάνεια της Γης και την αγώγιμη ιονόσφαιρα λειτουργεί σαν ένας κλειστός κυματοδηγός.

Προσοχή: Η Καρκινογόνος Ουσία Γλυφοσάτη σε Δημοφιλή Προϊόντα Βρώμης

Σε έρευνα που έκανε το Environmental Working Group (EWG) σε προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης, βρέθηκαν σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο περιλαμβάνεται στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.
Το χημικό βρέθηκε σε δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών γνωστών εταιριών όπως η Quaker, η Kellogg΄s και η General Mills τα οποία προορίζονται για κατανάλωση και από παιδιά. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγο καιρό μετά την καταδίκη της Monsanto για καρκίνο που προκάλεσε το ζιζανιοκτόνο της σε Αμερικανό κηπουρό στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Οδυσσέας Δεν Γύρισε στην Ιθάκη. Τι Αποκαλύπτει ο Δάντης στην Θεία Κωμωδία του

Η Οδύσσεια, όπως και η Ιλιάδα, του Ομήρου, είναι δύο Έπη που έχουν πολυσυζητηθεί από διανοούμενους, ερασιτέχνες, σημαντικούς ερευνητές και απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, ίσως, περισσότεροι από όλους τους στίχους και των δύο αυτών υπέρλαμπρων κειμένων.
Στην συνέχεια θα διαβάσετε έναν από αυτούς. 

H επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα: Πυροβόλα laser αποκαλύφθηκε ότι έχει επιχειρησιακά η Ρωσία!

Tην πρώτη Μοίρα αεράμυνας της ρωσικής Αεροπορία, αλλά και παγμοσμίως, εξοπλισμένη με πυροβόλα laser αποκάλυψε εμπορικό δορυφόρος τηλεπισκόπησης στην βορειοανατολική ευρωπαϊκή Ρωσία, στην περίμετρο μιας βάσης στρατηγικών πυραύλων.
Η 54η Μεραρχία Πυραύλων Φρουράς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας εδρεύει στην 2426η βάση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων του Teykovo και είναι εξοπλισμένη με τον αυτοκινούμενο πύραυλο RT-2PM2 «Topol-M» (ΝΑΤΟ: SS-27 “Sickle B”) και την εξελιγμένη έκδοση του προαναφερθέντος συστήματος RS-24 Yars (NATO: SS-29) και όπως φαίνεται η νέα μονάδα αεράμυνας έχει ως αποστολή της την προστασία των παραπάνω αυτοκινούμενων πυραυλικών συστημάτων.

Επανεκκίνηση του διαλόγου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ζήτησε από τον Βρετανό ομόλογό της η Κονιόρδου

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, απέστειλε επιστολή προς τον Βρετανό ομόλογό της, ζητώντας και επίσημα την επανεκκίνηση του διαλόγου για το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, η κίνηση αυτή έρχεται «σε συνέχεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον ομόλογό της και έθεσε στη βρετανική πλευρά το ζήτημα της

Προσφυγή της Τουρκίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των Αμερικανικών δασμών

Διαμαρτυρόμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, η Τουρκία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.
Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

Ροτόντα: 11 αλήθειες για το πολυπολιτισμικό μνημείο της Θεσσαλονίκης! (φώτο)

Το επιβλητικό αυτό μνημείο «απελευθερώθηκε» από τις σκαλωσιές το 2015 και οι Θεσσαλονικείς θαυμάζουν τα μοναδικής τέχνης και ομορφιάς ψηφιδωτά του - Σηματοδοτεί το μεταίχμιο ανάμεσα στην ειδωλολατρία και τον χριστιανικό κόσμο.
1) Δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό που κτίστηκε
H Ροτόντα κτίστηκε στα χρόνια του Καίσαρα Γαλέριου γύρω στο 304 μ.Χ. Το κτίσμα οποίο προοριζόταν για μαυσωλείο του Καίσαρα Γαλέριου.  Δεν έγινε ποτέ. Εξαιτίας του θανάτου του Γαλέριου το 311 μ.Χ., η Ροτόντα έμεινε κενή χωρίς χρήση για αρκετό διάστημα.

Το Κατάρ διασώζει τη Τουρκία: Εδωσε 15 δισ. δολ. και πήρε το ισόποσο σε... τουρκικές λίρες σήμερα το πρωί!

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ μετά την ανακοίνωση πρόθεσης «μετάγγισης» στην τουρκική οικονομία 15 δισ. δολ. από το Κατάρ, οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών συνήψαν συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος και το τεράστιο κεφάλαιο ήδη μεταφέρθηκε στη Τουρκία στηρίζοντάς την!
Το Κατάρ έδωσε 15 δισ. δολ. στη Τουρκία και πήρε το ισόποσο σε τουρκικές λίρες με την ισοτιμία που είχε την Παρασκευή το βράδυ η τουρκική λίρα!
Ούτε «δάνειο», ούτε «μεταρρυθμίσεις», ούτε «στήριξη», ούτε «μνημόνια», ούτε τίποτα! Δεκαπέντε δισ. δολ. μετρητά!

Τέσσερις νέες Ταξιαρχίες Καταδρομών σύστησε η Τουρκία: Η μία στην Αν.Θράκη και η δεύτερη απέναντι από Ρόδο, Μεγίστη...

Με μία απόφαση που καταδεικνύει τις προθέσεις της Αγκυρας σε ότι αφορά τα σχέδια κατά της Ελλάδας, τo Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ) της γείτονος χώρας αύξησε κατά 33% τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού!
Συγκεκριμένα αποφάσισε την συγκρότηση 4 (!) νέων Ταξιαρχιών Καταδρομών στις οποίες έδωσε τις ονομασίες 7η ΤΑΞΚΔ/Σαγγάριος, 11η ΤΑΞΚΔ/Denizli, 17η ΤΑΞΚΔ/Τραπεζούντα, 41η ΤΑΞΚΔ/Σαράντα Εκκλησιές), αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό από 12 που είναι σήμερα (περιλαμβανομένων και των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής) σε 16 Ταξιαρχίες!

Απίστευτη διάκριση: Ελληνας καθηγητής στην λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Πριν λίγες μέρες, στις 8 Αυγούστου 2018, ο διεθνής οίκος Apolitical δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα.
Στη λίστα περιλαμβάνεται ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο.

Τι έγραφε ο Πλούταρχος για τις συμφορές του δανεισμού;

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. « Έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο… Διαβάστε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο διακεκριμένης Ελληνίδας δημοσιογράφου!..

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Εάν καταρρεύσει η Τουρκία θα παρασύρει στην άβυσσο και τα κατεχόμενα στην Κύπρο

Ο αυστηρός κλοιός πλήρους ελέγχου των κατεχομένων της Κύπρου που επιβάλλεται από την Τουρκία επιβεβαιώνεται με τις σοβαρές επιπτώσεις που βιώνουν στο ψευδοκράτος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διανύει η Τουρκία.

Περιθώρια αυτόνομης αντιμετώπισης της κρίσης δεν υπάρχουν όχι μόνο λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά και επειδή δεν το επιτρέπει η κατοχική δύναμη. Γι’ αυτό και οι Τουρκοκύπριοι κινδυνεύουν με ασφυξία.

Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε της πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το πρωί, όταν άγνωστος που επέβαινε σε αυτοκίνητο έριξε τέσσερις με πέντε πυροβολισμούς, μπροστά από την πύλη 6 της πρεσβείας. Από τις σφαίρες έσπασε ένα παράθυρο του φυλακίου ασφαλείας.

“Ισλαμικά στρατόπεδα” εκπαίδευσης… σε Βοσνία, Κόσοβο & Μαυροβούνιο

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Βαλκανικό Περισκόπιο” σύμφωνα με έρευνα του σερβικού Κέντρου για την Ασφάλεια και την Άμυνα (DBA) που εδρεύει στο Βελιγράδι, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπάρχουν πάνω από 70 στρατόπεδα ριζοσπαστικοποίησης για νέους, κυρίως κάτω των δεκαοκτώ ετών, ενώ παρόμοια υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο και στο Μαυροβούνιο. Ιδιαίτερα για τη Βοσνία, αναφέρεται ότι εκπαιδεύονται στα στρατόπεδα αυτά περίπου 1.000 άτομα.
Όπως αναφέρει η σερβική «Blic» οι οργανώσεις που διατηρούν τα συγκεκριμένα στρατόπεδα εκπαίδευσης συντηρούνται από μεγάλες δωρεές που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, επισημαίνοντας ότι στη γνωστή «Ζώνη Πολέμου» στο οροπέδιο Ίγκμαν, συγκεντρώνονται συχνά οι πρώην μαχητές του στρατού της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Συναγερμός στο Κονγκό: 49 νεκροί θύματα του Εμπολα -2.000 υπό παρακολούθηση

Με 49 νεκρούς και πάνω από 2.000 ανθρώπους υπό ιατρική παρακολούθηση, ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα σταδιακά γίνεται όλο και πιο βαρύς εδώ και 18 ημέρες στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, περιοχή που ήδη πλήττεται από βίαια επεισόδια και εκτοπισμούς πληθυσμών.
Η επιδημία, η οποία κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους επί συνόλου 90 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο της «επιδημιολογικής κατάστασης» του υπουργείου Υγείας της ΛΔ Κονγκό, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

ΥΠΑΜ Σερβίας: Μεγάλη Αλβανία σημαίνει πόλεμος με τη Σερβία- Μαυροβούνιο- Σκόπια και ίσως Ελλάδα


Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα (διάδοση) της «Μεγάλης Αλβανίας», μια ιδέα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πιο επικίνδυνη στα Βαλκάνια.
«Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική ιδέα στα Βαλκάνια. «Μεγάλη Αλβανία», σημαίνει πόλεμος, όχι μόνο πόλεμος με τη Σερβία και τους Σέρβους, αλλά κυρίως με το Μαυροβούνιο, την ‘Μακεδονία’, ίσως και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα με τη Σερβία», είπε ο Βουλίν.