Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μπουτάρης: Δεν έχω αντίρρηση να χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Για την ΕΥΑΘ, την Ροτόντα, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και το χτίσιμο τζαμιού στη Θεσσαλονίκη μίλησε σε συνέντευξη του την Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε πως «είναι θετικός στην ανέγερση τζαμιού στην Θεσσαλονίκη» και εστίασε στον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας «είναι μαέστρος στο να κάνει κωλοτούμπες».


Μιλώντας για την ΕΥΑΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει και αυτή μία άλλη πλευρά αν θέλετε» και πρόσθεσε:

«Εγώ ξέρω ότι η ΕΥΑΘ έχει συμφωνίες με ιδιωτική εταιρεία για την συντήρηση του δικτύου κλπ. Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο είναι εν κινδύνω. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο επιφυλακτικοί αν πρέπει να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Πρέπει να είναι ένα μεικτό σύστημα όπου το δημόσιο βάζει τις προδιαγραφές της διαχείρισης και την διαχείριση την έχει ο ιδιώτης».

Ανακαλύφθηκε αρχαίο χωριό στον Καναδά, παλαιότερο από τις πυραμίδες!


Η ανακάλυψη ενός αρχαίου χωριού ηλικίας 14.000 ετών στον Καναδά θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την κατανόησή μας για τις αρχές του πολιτισμού στη Βόρεια Αμερική. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο οικισμός είναι παλαιότερος από τις πυραμίδες της Γκίζας, ενώ έχουν βρεθεί αντικείμενα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων.
Το χωριό είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς ανθρώπων που ανακαλύφθηκαν ποτέ στη Βόρεια Αμερική.

Μουμιοποιημένο σώμα μοναχού βρέθηκε μέσα σε άγαλμα του Βούδα [Εικόνες]

Μουμιοποιημένο σώμα ενός μοναχού βρέθηκε μέσα σε άγαλμα του Βούδα και χρονολογείται από το 1.100 μ.Χ.
Η ανακάλυψη έγινε όταν το γλυπτό μεταφέρθηκε από το προσωπικό του Μουσείου, σε νοσοκομείο για μια αξονική τομογραφία.
Το σώμα ανήκε στον Liuquan, έναν μοναχό που έζησε γύρω στο 1.100 μ.χ και ήταν μέλος της κινεζικής Σχολής Διαλογισμού.

Ζάνα: Η γυναίκα που έζησε τον 19ο αιώνα στον Καύκασο και ήταν μισός άνθρωπος μισός πίθηκος, θα μπορούσε να ήταν το θρυλικό Yeti

Εκατοντάδες εξερευνητές, θεωρητικοί και φανατικοί έχουν περάσει τη ζωή τους ψάχνοντας για το περίφημο «big-foot».
Αλλά ένας κορυφαίος γενετιστής πιστεύει ότι έχει βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό – ή μάλλον αυτή – θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από ένας μύθος.
Ο καθηγητής Μπράιαν Σάικς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ισχυρίζεται ότι μια πανύψηλη γυναίκα που ονομάζονταν Ζάνα και έζησε τον 19ο αιώνα στη Ρωσία – και φάνηκε να είναι «μισός άνθρωπος, μισός πίθηκος» – θα μπορούσε να ήταν το θρυλικό Yeti.

Εκτιμούν πως ανακάλυψαν την πόλη του Γολιάθ

Μια σημαντική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα βρήκαν μια τεράστια πύλη, η οποία εκτιμούν πως είναι η είσοδος της βιβλικής πόλης Γκαθ, η οποία στην ακμή της θεωρούνταν ως η μεγαλύτερη μητρόπολη στην περιοχή και εικάζεται ότι καταστράφηκε το 830 π.Χ. από τον βασιλιά Χαζάελ της Δαμασκού.

Ένας ολόκληρος ποταμός στον Καναδά εξαφανίστηκε σε μόλις 4 ημέρες

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, οι επιστήμονες παρατήρησαν έναν ολόκληρος ποταμός να εξαφανίζεται σε διάστημα ημερών.
Το φαινόμενο – που ονομάζεται πειρατεία του ποταμού – είναι όπου η ροή ενός ποταμού αιχμαλωτίζεται από ένα άλλο. Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι συνήθως χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, αλλά στην περίπτωσή μας, ο ποταμός Slims μετατράπηκε σε μικρή λιμνούλα σε μόλις τέσσερις ημέρες – οι ερευνητές περιγράφουν τη συγκεκριμένη διαδικασία ως «γεωλογικά στιγμιαία και … πιθανόν να είναι μόνιμη».
Ερευνητές ταξίδεψαν στον ποταμό Slims σε μια επαγγελματική εξόρμηση στο Yukon τον περασμένο Αύγουστο, αλλά όταν έφθασαν, διαπίστωσαν ότι ο Slims – ο οποίος είχε ροή κατά μέσο όρο περίπου 480 μέτρα (1.575 πόδια) πριν- είχαν εξαφανιστεί.

Μία μορφή νανισμού το «μυστικό» της θεραπείας του καρκίνου;

Προστατευμένοι από τον καρκίνο εφ΄ όρου ζωής είναι οι ασθενείς που πάσχουν από σύνδρομο Laron, το οποίο είναι μια μορφή νανισμού. Μάλιστα, οι ασθενείς αυτοί δεν είναι προστατευμένοι μόνο από τον καρκίνο αλλά και από τον σακχαρώδη διαβήτη. 
Τι είναι αυτό που προστατεύει τους ασθενείς με το συγκεκριμένο σύνδρομο από τον καρκίνο; Μήπως το «μυστικό» της θεραπείας του καρκίνου κρύβεται σε αυτούς τους ασθενείς;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής Sackler του Πανεπιστημίου του Tel Aviv και διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη στο Schneider Children's Medical Center of Israel, Zvi Laron, ο οποίος αναγορεύεται σήμερα επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Κυνηγός σκότωσε τον μεγαλύτερο αλιγάτορα στον κόσμο- Αυτό που βρήκε όμως μέσα στο στομάχι του είναι εκπληκτικό

Υπάρχουν αληθινά τέρατα που κρύβονται στους βάλτους και τις υδάτινες οδούς της Νοτιοανατολικής Αμερικής. Αυτά τα ογκώδη πλάσματα προηγούνται των δεινοσαύρων και είναι άγρια και θανατηφόρα. Μιλάμε για τους αλιγάτορες, φυσικά.
 
Παρακάτω θα δείτε μια απίστευτη ιστορία από την Αλαμπάμα, σχετικά με έναν από τους μεγαλύτερους αλιγάτορες που πιάστηκαν ποτέ. Δεν θα πιστέψετε τι ανακάλυψαν οι κυνηγοί στο στομάχι του τεράστιου θηρίου…
 
Ο Ken Owens είναι ένας επιτυχημένος ταριχευτής που πίστευε ότι τα είχε δει όλα, μέχρι που μια μέρα πρόσφατα, αντίκρισε τον μεγαλύτερο αλιγάτορα στη ζωή του.
 

Κρίσιμη η κατάσταση στο Αιγαίο: Αποφασίστηκε το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάζει κάθε μήνα για την επανεκτίμηση της κατάστασης

Σιγή ιχθύος τήρησαν οι υπουργοί και τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα όσα συζητήθηκαν περί των ελληνοτουρκικών.
 
Το μόνο που προκύπτει είναι ότι συμφωνήθηκε να γίνεται τουλάχιστον μία συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ κάθε μήνα.
 
Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι κρίσιμη και πολύπλοκη. Κρίσιμη γιατί το καθεστώς Ερντογάν μοιάζει να έχει αποφασίσει ότι η κλιμάκωση στο Αιγαίο, την Κύπρο ή στη Θράκη είναι επιλογή μονόδρομος για να εκτονώσει τα εσωτερικά του προβλήματα, αλλά και να “σβήσει” τις ήττες που έχει υποστεί στα περιφερειακά μέτωπα στα οποία έχει εμπλακεί.