Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

"Πλανήτης Πλούτωνας: Δείτε την «εκπληκτική» ανακάλυψη της Nasa"

«Μπλε ουρανό και παγωμένο νερό» βρήκαν οι επιστήμονες – Μετά το θρίλερ με τις δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής New Horizons για «εκπληκτική» ανακάλυψη
Μετά το θρίλερ με τις «εκπληκτικές» ανακοινώσεις της NASA για τον Πλούτωνα που τελικά ανακλήθηκαν από τον επικεφαλής της αποστολής του διαστημοπλοίου New Horizons, τελικά η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος ανακοίνωσε πως γύρω από τον παγωμένο πλανήτη υπάρχει «μπλε ουρανός και παγωμένο νερό».

Σημαντικές αποκαλύψεις για τον πλανήτη Πλούτωνα θα κάνει η Nasa



Σημαντικές ανακοινώσεις και για τον Πλούτωνα υπόσχεται να κάνει η NASA, λίγες ημέρες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον πλανήτη Άρη.
Αν και η NASA, ακόμη δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινώσει, η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς όπως έχει ήδη ενημερώσει, οι ανακαλύψεις της έχουν αλλάξει δραστικά τις εκτιμήσεις για τον πλανήτη.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα κάνει μία «εντυπωσιακή» ανακοίνωση για τον πλανήτη Πλούτωνα, τον οποίο ένας επιστήμονας τον χαρακτηρίζει «ζωντανό».

Κλείνει ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα λόγω συνταξιοδότησης του φύλακα


Μπορεί ένας ολόκληρος ναός-ορόσημο της αρχαίας Ελλάδας να κλείσει λόγω συνταξιοδότησης του φύλακα; Κι όμως μπορεί.

Αυτή είναι η τελευταία -αρνητική εξέλιξη, για την οποία κάνει λόγο η Πανελλήνια

Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), αναφερόμενη στο «"κλείσιμο" του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, λόγω έλλειψης προσωπικού». 

Πρόκειται για εξέλιξη που «ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας την επισήμανση της ΠΕΥΦΑ, η οποία εδώ και χρόνια έχει σε όλους τους τόνους προσπαθήσει να καταδείξει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάρολος ΧΙΙ: ΕΝΑΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ!



Η μάχη της Πολτάβας και η ήττα του από τον Μεγάλο Πέτρο.
Πέθανε 36 ετών, πολεμώντας στη Νορβηγία.
Σε περιορισμό από τους Οθωμανούς στο Διδυμότειχο.

Τον κατέγραψε η Ιστορία σαν βασιλιά- πολεμιστή. Ανδρώθηκε μαχόμενος. Δοξάστηκε αγωνιζόμενος. Δοκίμασε την ήττα στο πεδίο της μάχης και τελικά πέθανε όπως έζησε, πολεμώντας στην πρώτη γραμμή!Πρόκειται για τον Κάρολο τον ΧΙΙ, βασιλιά της Σουηδίας, που η σκληρή μοίρα του στέρησε τη ζωή στα 36 του χρόνια. Είναι ο βασιλιάς, που από τις κρύες και χιονισμένες πεδιάδες της Σκανδιναβίας, βρέθηκε να είναι περιορισμένος στο Διδυμότειχο, επί 11 μήνες, από τους Οθωμανούς.