Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μυστηριώδες πλάσμα εκβράστηκε στη Ν.Κρήτη




Ερωτήματα προκαλεί ο περίεργος οργανισμός, που ξεβράστηκε σε παραλία της Νότιας Κρήτης.

Πρόκειται για ένα διάφανο πλάσμα , το οποίο παρατήρησαν λουόμενοι σε παραλία.

Μερικοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για κάποιου είδους μέδουσα,ωστόσο η ταυτότητα του παραμένει ακόμα άγνωστη




ΠΗΓΗ :http://www.daypress.gr

Σπύρος Λούης




Ο Σπύρος (ή Σπυρίδων) Λούης (12 Ιανουαρίου 1873 – 27 Μαρτίου 1940) ήταν Έλληνας μαραθωνοδρόμος στους Ολυμπιακούς του 1896 και εθνικός ήρωας.

Γεννήθηκε στο Μαρούσι από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς τότε που ακόμα δεν υπήρχε κεντρική ύδρευση και ο Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό.

Όταν αποφασίστηκε να αναβιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1894, άρχισαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ένα από τα αγωνίσματα ήταν ο μαραθώνιος, άθλημα που δεν είχε διοργανωθεί ποτέ μέχρι τότε. Η πρόταση είχε γίνει από τον Γάλλο Μισέλ Μπρεάλ, ο οποίος είχε εμπνευστεί από τον άθλο του αγγελιοφόρου Φειδιππίδη, που είχε διανύσει την απόσταση ξεκινώντας από την πόλη του Μαραθώνα μέχρι στην Αθήνα για να αναγγείλει την νίκη των Αθηναίων στη μάχη του Μαραθώνα.

Οι Έλληνες ήταν κατενθουσιασμένοι για το νέο άθλημα και αποφάσισαν να οργανώσουν προκαταρκτικούς αγώνες για τους Έλληνες αθλητές που θα ήταν να δηλώσουν συμμετοχή. Διοργανωτής των προκαταρκτικών ήταν ο συνταγματάρχης του στρατού, Παπαδιαμαντόπουλος, ο οποίος ήταν διοικητής του Λούη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας (1893-1895). Ο πρώτος προκαταρκτικός, που ήταν συγχρόνως και ο πρώτος Μαραθώνιος αγώνας, διοργανώθηκε στις 22 Μαρτίου. Νικητής ήταν ο Χαρίλαος Βασιλάκος με 3 ώρες, 18 λεπτά. Ο Λούης συμμετείχε στους δεύτερους προκαταρκτικούς, δύο εβδομάδες αργότερα. Ο Παπαδιαμαντόπουλος που θυμόταν τον Λούη για την αντοχή του στο τρέξιμο, τον είχε πείσει να δηλώσει συμμετοχή, και ο Λούης διέσχισε την τελική γραμμή στην πέμπτη θέση, πίσω από το νικητή Δημήτριο Δεληγιάννη.

Τα μεγαλύτερα αβγά του κόσμου και η εξαφάνιση των δεινόσαυρων



Τα μεγαλύτερα απολιθωμένα αβγά του κόσμου, ορισμένα από τα οποία φτάνουν σε μήκος το ένα μέτρο, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν γεωλόγοι στην Τσετσενία, αν και τουλάχιστον ένας ειδικός αμφισβητεί την ταυτότητα των ευρημάτων.

Σε μια σχετική εξέλιξη, ερευνητές στην Ελβετία εκτιμούν ότι η αναπαραγωγή με αβγά ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους δεινόσαυρους στην εξαφάνιση.

Αβγά στα βράχια

Τα γιγάντια αβγά, άγνωστης ακόμα προέλευσης, ανακαλύφθηκαν σε μια βραχώδη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου κατά τη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη δρόμου.

«Δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο τόσο μεγάλα αβγά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες με γιγάντιους ωοειδείς σχηματισμούς να προεξέχουν από βράχους.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το Κύπελλο του Σπύρου Λούη


Συμφωνα με την Ναυτεμπορικη τελικα Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το Κύπελλο του Σπύρου Λούη κανοντας ρελανς και περνωντας την δοξα απο το ιδρυμα "ΛΑΤΣΗ"

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη. Όπως έγινε γνωστό, το Κύπελλο κατακυρώθηκε στο Ίδρυμα έναντι 450 χιλ. λιρών (544 χιλ. ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140 χιλ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα γνωστοποιεί ότι θα μοιραστεί το Κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο που σχεδίασε ο Michel Bréal για το Νικητή του Μαραθωνίου στους Πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», δήλωσε ο πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, «Ελπίδα μας», τόνισε, «είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων». 

ΠΗΓΗ : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2166451

ALERT : ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ ΕΠΙΑΣΕ 860.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ


Δυστυχως χασαμε το κυπελλο......
Επιασε 860.000 Δολλαρια (660.000 ευρω) . Ειχαμε μαζεψει μονο 300.000 ευρω απο το Ιδρυμα Λατση.

Διαβαστε και την ειδηση για το ιδρυμα Λατση εδω

Θετικός ο όμιλος Λάτση στο κάλεσμα του Δ.Αμαρουσίου για το κύπελλο του Σπ.Λούη

Με τη διάθεση ενός πολύ σημαντικού χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την αγορά του Κυπέλλου του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, ανταποκρίθηκε θετικά ο Όμιλος Λάτση στην έκκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν έγινε γνωστό ότι το σημαντικό αυτό κειμήλιο θα βγει προς δημοπρασία από τον Οίκο Christies.

Έτσι λοιπόν το σημαντικό ποσό των 300.000 ευρώ θα προσφέρει η Lamda Development για να παραμείνει στη χώρα μας το σημαντικό εθνικό και αθλητικό κειμήλιο.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης τόσο για τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, όσο και για τους κληρονόμους του Χρυσού Oλυμπιονίκη.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Αθανασίου, έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με την οποία του γνωστοποιεί ότι επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά με σκοπό να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη.

Για το λόγο αυτό προσφέρει η εταιρία το ποσό των 300.000 ευρώ με το οποίο μπορούν να υπερκαλυφθούν τόσο οι απαιτήσεις του κληρονόμου του Σπύρου Λούη όσο και αυτές του Οίκου Christies, ώστε το σημαντικό αυτό κειμήλιο να επιστρέψει στη χώρα μας και να εκτεθεί.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και όλων των πολιτών, θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Αθανασίου και τον Όμιλο Λάτση, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απευθύναμε σε όλους τους Έλληνες πριν μερικές εβδομάδες με σκοπό να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να χαθεί για την πατρίδα μας ένα σημαντικό κειμήλιο ταυτισμένο με την αθλητική ιστορία της χώρας μας, το Μαρούσι και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Όμιλος Λάτση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τον διακρίνει, άλλωστε τις δράσεις του ανέκαθεν ενέπνεαν ηθικές αρχές, κοινωνικές αξίες και ανθρωποκεντρικές προτεραιότητες. Με τα χρήματα που μας διέθεσαν, θεωρώ ότι πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε το Κύπελλο του Σπύρου Λούη. Θα ενημερώσω άμεσα για τη δωρεά αυτή τόσο τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, όσο και τον κληρονόμο του Ολυμπιονίκη μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου, με την συμπαράσταση του Ομίλου Λάτση, έκανε το χρέος του.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους υπόλοιπους εμπλεκομένους. Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού πλέον δεν μπορεί να επικαλείται την έλλειψη χρημάτων για την απόκτηση του Κυπέλλου που από δικά της λάθη και παραλείψεις βρέθηκε στο εξωτερικό.

Χρήματα βρέθηκαν χάρη στη γενναιοδωρία της Lamda Development. Οφείλει, λοιπόν, να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην χαθεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας ιστορίας μας, να μην επιτρέψει να ξεπουληθεί ένα σημαντικό εθνικό κειμήλιο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κληρονόμο του Σπύρου Λούη αλλά και τον Οίκο Christies, οι οικονομικές απαιτήσεις των οποίων υπερκαλύπτονται χωρίς να χρειάζεται να καταλήξει σε μια ιδιωτική συλλογή η κληρονομιά του προγόνου του αλλά να αποτελεί δημόσια και μη εκποιήσιμη περιουσία».
ΠΗΓΗ :  http://www.kifissia24.gr , http://www.christies.com/

CMA: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Κύπρος,εκτός Λιστας η Ελλάδα



Ενώ για μια περίοδο η χρεοκοπία συνόδευε την Ελλάδα, έκθεση που συνέταξε η εταιρεία CMA φέρνει τη χώρα μας εκτός του top 10 των χωρών που φέρουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα πτώχευσης.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον η Κύπρος, ενώ στη δέκατη κατατάσσεται η Ισπανία. Κατά τον τελευταίο χρόνο, η χώρα μας βρισκόταν σταθερά στην κορυφή της κατάταξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν περιλαμβάνεται καν στις πρώτες 39 θέσεις.

Η έξοδος της Ελλάδας από τη δεκάδα των επισφαλέστερων κρατών για επενδύσεις σε δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, έγινε μετά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και την επακόλουθη δημοπράτηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η Ελλάδα παραμένει ένας επενδυτικός προορισμός με αυξημένους κινδύνους.

Ατσάλι το μυστικό των μετάλλων της αρχαίας Σπάρτης




Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!!! Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.

Η... Kόλαση της Γης βρίσκεται στο Ιράν


Το πιο καυτό μέρος πάνω στη Γη βρίσκεται στο Ιράν και για σχεδόν εφτά χρόνια κρατούσε τα πρωτεία στις υψηλές θερμοκρασίες. Η έρημος Λουτ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης το 2004, το 2005, το 2006, 2007 και το 2009. Το μεγαλύτερο ρεκόρ σημειώθηκε το 2005, όταν καταγράφηκε θερμοκρασία 70,7 βαθμών Κελσίου.

Η δεύτερη υψηλότερη καταγραφή θερμοκρασίας -στους 69,3 βαθμούς- έγινε σε μία έρημο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Συνήθως τον τίτλο της... θερμής βασίλισσας είχε η περιοχή Ελ Αζίζια στη Βόρεια Αφρική, κοντά στη λιβυκή Σαχάρα, όπου το 1922 για πρώτη φορά καταγράφηκε θερμοκρασία 58 βαθμών Κελσίου.

Αμοιβή 2.000 δολαρίων σε κυνηγούς βαμπίρ!



Η κυνηγητική περίοδος άνοιξε στην Ινδία, όχι όμως για συνηθισμένα θηράματα, αλλά για βαμπίρ...
Αμοιβή 2.000 δολαρίων σε κυνηγούς βαμπίρ!

Η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Tamil Nadu προσφέρει αμοιβή 2.000 δολαρίων σε όποιους καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν τα βαμπίρ που τρομοκρατούν τους κατοίκους της πόλης Dharampuri.

Οι κάτοικοι μένουν στα σπίτια τους κλειδαμπαρωμένοι μόλις πέσει το σκοτάδι, μετά από αναφορές για περίεργα συμβάντα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα βαμπίρ, που στα ινδικά ονομάζονται Ratha Kaatteri, πίνουν το αίμα των ζώων από τα κοπάδια των κατοίκων.