Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Tουρκική επίθεση με πυροβολικό στην Συρία - Απαντούν με πυρά οι Σύροι








Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.

Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια, αλλά κανείς φυσικά δεν γνωρίζει από που εκτοξεύθηκε.

Ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και οι συσκέψεις ακολουθούν η μία της άλλη, με τους Τούρκους να δηλώνουν ότι "έχουν την ισχύ να προασπίσουν τα σύνορά της".

Aιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης νησιού (ΧΙΟΣ) του εχθρού από την δύναμη "Δ" στο Α.Αιγαίο!









Την πρώτη μεγάλη άσκηση κατάληψης νησιού του εχθρού εκτελεί αυτή την στιγμή κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού M.Κωσταράκου, η περίφημη δύναμη "Δ", η Διακλαδική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων που αποτελείται από τις ειδικές μονάδες Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
Ήδη τμήματα της Δύναμης έχουν πραγματοποιήσει απόλυτα αιφνιδιαστική (δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στην στρατιωτική διοίκηση του νησιού) αεραπόβαση (ομάδες επιχειρούν και από θαλάσσης) σε διάφορα σημεία της Χίου και "μάχεται" για να θεσει υπό τον έλεγχό της το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το στρατηγείο, τους σταθμούς καυσίμων του νησιού κλπ.
Η διοίκηση της νήσου ενημερώθηκε την στιγμή που οι άνδρες της μονάδες πάτησαν το πόδι τους στο νησί ότι δέχεται επίθεση από αέρος και θαλάσσης και πλέον εξαρτάται από τις δυνάμεις της Χίου αν καταφέρουν να εφαρμόσουν το σχέδιο και να εξουδετερώσουν τους εισβολείς.

Το "άτακτο" φακελάκι...(Εκλογικό STORY για ψηφοφόρους κάθε ηλικίας)




Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα φακελάκι που κρύφτηκε για να μην μπει
στην κάλπη...
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή!
.........................................................................................................
Εκλογικό τμήμα κάπου στην Αθήνα. Πρωί. 6 Μαΐου 2012

Κάποιοι μέσα στα παραβάν, άλλοι στην ουρά έ
ξω απ την ανοιχτή πόρτα
περιμένουν να μπουν, κόσμος πηγαινοέρχεται, ατμόσφαιρα τεταμένη...
- Η σειρά σας.
Ένας κύριος παίρνει τα ψηφοδέλτια, μπαίνει στο παραβάν, αλλά αμέσως γυρίζει
- Ξεχάσατε να μου δώσετε φακελάκι...
- Α, με συγχωρείτε. Με τόση βαβούρα...

Σύννεφο σκόνης αστεροειδούς καταπολεμά την κλιματική αλλαγή






Σκωτσέζοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Strathclyde, θέλουν να καταπολεμήσουν την παγκόσμια υπερθέρμανση με σύννεφα από σκόνη αστεροειδούς.

Αν και η λύση που προκρίνεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι ο περιορισμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μερίδα επιστημόνων προτείνει τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλιματικών συνθηκών με μεγάλα projects γεωμηχανικής.

Πολλά από τα σχεδιαζόμενα projects προβλέπουν «εξωγήινες» παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη με την εγκατάσταση γιγάντιων κατόπτρων στο διάστημα, τα οποία θα λειτουργούν ως σκίαστρα. Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τεράστιο.