Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Τρομακτικές Ιστορίες: Μην ανοίξεις την πόρτα

Αυτή είναι αληθινή ιστορία που έγινε πριν αρκετά χρόνια. Μία γυναίκα ήταν μόνη στο σπίτι γιατί ο άντρας της είχε φύγει το απόγευμα για δουλειές. Γύρω στα μεσάνυχτα και αφού είχε κλείσει την τηλεόραση για να πάει για ύπνο άκουσε κλάματα μωρού στην εξώπορτα της. 
Παραξενεύτηκε και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία. Μόλις τους είπε τι συνέβαινε, εκείνοι της είπαν «ό,τι και αν συμβεί ΜΗΝ ανοίξεις την πόρτα.» 
 

Μια Νεα Ιστορία για την Μορα

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑΣ ΓΡΙΑΣ..
 
ΕΤΣΙ,ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΙΚΡΟΣ,ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΜΟΡΑ.

ΜΟΡΑ

Έχετε νιώσει ποτέ στον ύπνο σας πως μια σκιά σας πλησιάζει από άγνωστη προέλευση,σας ακινητοποιεί και σας παίρνει την ψυχή?Νιώσατε τον τρόμο, σαν να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση – αβοήθητος – χωρίς καμία ελπίδα για άμυνα?Τί συμβαίνει όταν κοιμόμαστε και ποια άγνωστα πλάσματα-οντότητες μας περιβάλλουν,χορεύοντας τριγύρω μας ενώ εμείς αγνοούμε παντελώς την μορφή και τις προθέσεις τους?
Πρόκειται για τον κόσμο των σκιών!Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο,όπου κατοικεί η γριά μόρα και ο βραχνάς. Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού.Υπάρχει ωστόσο μια επιστημονική εξήγηση του φαινομένου ή πρόκειται για ένα μεταφυσικό (μετά-την φύση) γεγονός?  Τί λένε στις προσωπικές τους μαρτυρίες άτομα που έζησαν τον εφιάλτη της «σκιάς» / της «μόρας» και πως το αντιμετώπισαν?

Μύκονος: Μιά ανατριχιαστική ιστορία βρυκολάκων

Μία ανατριχιαστική ιστορία βρικολάκων αφηγείται ό Γάλλος περιηγητής Pitton de Tournefort.(Relation d'un voyage du Levent, Paris, 1717 . Βλ. κεφ. Ό τελευταίος του αιώνα)

Παρακολούθησε ό ίδιος το φρικαλέο περιστατικό στη Μύκονο το χειμώνα του 1700:

«Σκότωσαν ένα χωριάτη Μυκονιάτη, από φυσικού του δύστροπο και φιλόνικο. Κανείς δεν ήξερε πώς και γιατί. Δυο μέρες μετά τον ενταφιασμό του διαδόθηκε ότι τον είδαν να περπατάει τη νύχτα με βαριά βήματα, να μπαίνει στα σπίτια, να αναποδογυρίζει τα έπιπλα, να σβήνει τα λυχνάρια, ν' αγκαλιάζει ξαφνικά τούς ανθρώπους και να κάνει χίλιες δυο κατεργαριές. Στην αρχή γέλασαν όλοι. Μα όταν άρχισαν να παραπονιούνται και σοβαροί άνθρωποι ή υπόθεση πήρε διαστάσεις. Οι παπάδες έκαναν εξορκισμούς. Τίποτα, ο Μυκονιάτης συνέχιζε αδιόρθωτος τις πανουργίες του

Ψυχικοί Αστροναύτες: Όραση εκ του Μακρόθεν, Διαστημική Εξερεύνηση και ΑΤΙΑ του Eric Wargo


Η κενότητα του Παράδοξου του Φέρμι ως επιχείρημα εναντίον των εξωγήινων, βασίζεται, κατά τη γνώμη μου, στο ότι προηγμένοι τεχνολογικοί πολιτισμοί θα ήταν απίθανο να μπορούσαν ποτέ να εξερευνήσουν ή να αποικίσουν το σύμπαν. Εδώ πρότεινα ότι η εξάπλωση των εξωγήινων και των δικών μας απογόνων, ανθρώπινων ή μηχανικών, στο διάστημα θα γίνει μέσω βολιστήρων Von Neumann που θα συλλέγουν δυνητικά άπειρο ποσό πληροφοριών για χρήση και εκμετάλλευση πίσω στην πατρίδα. Όμως υπάρχουν και άλλες, μη ασύμβατες πιθανότητες που, αν είμαστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι, μπορούμε επίσης να εξετάσουμε. Είναι γεγονός πως αυτές οι πιθανότητες βασίζονται σε μια σειρά από πολύ μεγάλα «εάν», αλλά αξίζει (και είναι διασκεδαστικό) να τις συλλογιστούμε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΑΦΡΟΙΣΚΙΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ "Συζήτησα με το Θεό για τέσσερις ώρες"

Ένας αγρότης από το Κουρτέσι Ηλείας περιγράφει την αλλόκοτη εμπειρία που είχε ένα καλοκαιριάτικο βράδυ του 1999. Οι λεπτομέρειες, τα παρεπόμενα, οι επιπτώσεις στην ζωή και την προσωπικότητα του μάρτυρα, φανερώνουν ακόμη μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση "εισβολής" του Αλλόκοσμου στην δική μας πραγματικότητα.

Το τηλεφώνημα που δέχτηκα το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 1999 ήταν κάπως ασυνήθιστο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, στα Λεχαινά του νομού Ηλείας, βρισκόταν ο παλιός φίλος και συνεργάτης Μάκης Νοδάρος, γνωστός στους πιο παλιούς αναγνώστες του "Ανεξήγητου". Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μάκης μου γνωστοποιούσε ένα περίεργο περιστατικό που είχε συμβεί πριν τέσσερις μέρες σε ένα γειτονικό χωριό, το Άνω Κουρτέσι. Υπήρχε και σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα.
Ύστερα από λίγο είχα -μέσω φαξ- στα χέρια μου το δημοσίευμα. Επρόκειτο για την ιστορία ενός 42χρονου ντόπιου αγρότη, με το (σημαδιακό;) όνομα Δημήτρης Έλληνας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 8 Ιουνίου είχε έλθει σε επαφή με μια υπερκόσμια οντότητα για την οποία δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ήταν ο ίδιος ο… Θεός.

Φαντάσματα: Ο Άγνωστος Άντρας.

Είναι αρχές του του 1936, σε ένα χωριό της Μεσσηνίας. Ο χειμώνας είναι βαρύς αυτή την χρονιά και έχει αναγκάσει τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, κοντά στην γλυκιά ζεστασιά που φέρνουν τα αναμμένα ξύλα από το τζάκι. Η μόνη έξοδος που θα μπορούσαν να έχουν είναι, στην πρωινή κυριακάτικη λειτουργία. Οι άντρες που και που μαζεύονται στο καφενείο της πλατείας και οι γυναίκες, συνήθως, έμεναν στο σπίτι για να ασχοληθούν με το νοικοκυριό.
Κοντά στην εκκλησία του χωριού υπήρχε ένα όμορφο διώροφο σπίτι, με γκρίζα πέτρα και μεγάλες ξύλινες βεράντες. Είχε έναν μεγάλο κήπο που το καλοκαίρι, μόσχο μύριζε ο τόπος όλος από το γλυκό άρωμα των λουλουδιών του. Τώρα ήταν γυμνός από χρώματα και το μόνο του στολίδι ήταν ένα πηγάδι που η πέτρα του ήταν τόσο παλιά, που είχε αποτυπωμένη επάνω της όλη την ιστορία των οικογενειών που πέρασαν από το όμορφο, επιβλητικό, αρχοντικό σπίτι.

Σουμέριοι λογιστές, Φοίνικες έμποροι κι Έλληνες γλεντζέδες – Η επινόηση της γραφής

Verba volant, scripta manent (Τα λόγια πετάνε, τα γραπτά μένουν)...

Qui scribit, bis legit. (Όποιος γράφει, διαβάζει δυο φορές.)

Τη σύγχρονη εποχή, ειδικά στον δυτικό κόσμο, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι είναι εγγράμματοι. Η γραφή (και η ανάγνωση) θεωρούνται ικανότητες δεδομένες για όλους. Και υπάρχει η (ψευδής όπως θα δούμε) πεποίθηση ότι η επινόηση της γραφής ήταν of the people, by the people, for the people.

Όμως είναι πλέον εξακριβωμένο ότι πριν γίνει ΚΑΙ όργανο της ποίησης, της φαντασίας, της ψυχαγωγίας, της επιστήμης, η “κυριότερη λειτουργία της αρχαίας γραφής ήταν να διευκολύνει την υποδούλωση άλλων ανθρώπινων όντων”.

Φωνητικό Αλφάβητο

Είτε λόγω τεχνικών δυσκολιών είτε λόγω θορύβου (ελικόπτερα, πυρά, κτλ.) είναι αδύνατο να μπορούμε καθαρά να μεταδώσουμε πληροφορίες που έχουν γράμματα. Για παράδειγμα, για το «Β-10» αν κάποιος πει «Βήτα Δέκα» μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί από το δέκτη ως «Θήτα Δέκα» ή «Ήττα Δέκα», κτλ. Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων κατά την επικοινωνία δημιουργήθηκε πριν αρκετές δεκαετίες το φωνητικό αλφάβητο.

Δείτε τι βρήκε η ΕΛ. ΑΣ. στο αυτοκίνητο του 63χρονου που ήθελε να κάψει την Πάρνηθα

Ένας 63χρονος άνδρας συνελήφθη στην Πάρνηθα, έχοντας στην κατοχή του εργαλεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά. Ο προσαχθείς είναι ελληνικής υπηκοότητας, 63 χρόνων και εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν στουπιά, κεριά, αναπτήρες κ.ά., τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από αντικείμενα ικανά να χρησιμοποιηθούν, αυτούσια ή σε συνδυασμό, ως εμπρηστικοί μηχανισμοί για την πρόκληση πυρκαγιάς, όπως αναπτήρες, κεριά, σπίρτα βραδείας καύσης, δοχεία και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, καπνογόνα, κροτίδες κλπ

Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι λύθηκε το μυστήριο της διαδρομής του Αννίβα μέσω των Άλπεων.
O Αννίβας ο Καρχηδόνιος κατέκτησε τη θέση του στην ιστορία όταν διέσχισε τις Άλπεις το 218 π.Χ με στρατό 90.000 πεζών και 10.000 ιππέων και με 37 ελέφαντες για να καταλάβει τη Ρώμη.
Εκείνη την εποχή πίστευαν πως μια επίθεση στην Ιταλία από το βορρά ήταν αυτοκτονία καθώς θεωρείτο αδύνατο να μετακινηθεί τόσο μεγάλος όγκος στρατού μέσω των Άλπεων. Για εκατοντάδες χρόνια η ακριβής πορεία του Αννίβα διχάζει του ιστορικούς.

Krishna’s Butter Ball: Αψηφώντας τους νόμους της Φυσικής

Μόνο εκείνοι με ατσάλινα νεύρα τολμούν να σταθούν δίπλα στο βράχο 250 τόνων στην Ινδία που μοιάζει να είναι κρεμασμένος πάνω σε ένα λόφο, αψηφώντας τους νόμους της Φυσικής
Στους ντόπιους είναι γνωστός σαν Krishna’s Butter Ball ή Vaanirai Kal (Πέτρα του Ουρανού Θεού), και στέκεται σε μια πλαγιά 45 μοιρών στο Μαχαμπαλιπουράμ για πάνω από 1.300 χρόνια.
Ο βράχος φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα, έτοιμος να κυλήσει οποιαδήποτε στιγμή – αλλά όλες οι προσπάθειες για να μετακινηθεί στο παρελθόν υπήρξαν μάταιες.