Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δελφίνια εναντίον δράκων στη Μεγάλη Ελλάδα





Ένα σημαντικό ψηφιδωτό - το μεγαλύτερο της ελληνιστικής περιόδου στη Μεγάλη Ελλάδα - έφεραν στο φως φοιτητές της αρχαιολογίας.
Το εύρημα ανακαλύφθηκε στο Μοναστεράτσε Μαρίνα (την αρχαία Καυλωνία), ένα χωριό 3.500 κατοίκων στην περιοχή της Καλαβρίας.

Στην ανασκαφή πήραν μέρος φοιτητές από την Αργεντινή και την Ιταλία.

Η ανακάλυψη συμπληρώνει τα ευρήματα που έφερε στο φως πέρυσι το φθινόπωρο ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι. Ο ιταλός αρχαιολόγος είχε ήδη αποκαλύψει το 2012 έναν δράκο, μια ροζέτα και έξι πλαίσια με μοτίβα λουλουδιών.

Λεπτή εγχείρηση εγκεφάλου στην Αρχαία πόλη της Χίου ! ! !






Ζωηρή εντύπωση σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση για την εύρεση του ανδρικού κρανίου στην Αρχαία πόλη της Χίου.

Αναφερόμαστε στο πολύ σημαντικό εύρημα, κρανίο, στο οποίο υπήρχαν ίχνη λεπτής χειρουργικής επέμβασης που έγινε όμως 250 χρόνια πριν την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης. Το έτος 250 π.Χ. Συγκεκριμένα βρέθηκε ανδρικό κρανίο με οπή διαμέτρου 1.62 εκατ. στο αριστερό βρεγματικό οστό, που δείχνει ότι ο άνδρας είχε υποστεί
λεπτή εγχείρηση εγκεφάλου, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Έκρηξη με δεκάδες τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη


Στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στην στάση του τραμ η έκρηξη
- Η περιοχή είναι πολύ τουριστική και υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια
- Η ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκε και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας

Ο φόβος της τρομοκρατίας καλύπτει ξανά την Κωνσταντινούπολη. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο μετά τις 10:00 την περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ, μια άκρως τουριστική περιοχή την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία καθώς εξυπηρετεί το τραμ που περνάει από εκεί.