Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Συρία: Ο εμφύλιος πόλεμος προκαλεί την πρώτη ανάληψη από την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων


Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ έχει σχεδιαστεί για την προστασία των σπόρων 820.619 φυτών σε περίπτωση μαζικής καταστροφής του περιβάλλοντος, ασθενειών, πυρηνικού πόλεμου, ή κάποιας σύγκρουσης αστεροειδούς.
Δυστυχώς, ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία προκάλεσε για πρώτη φορά μία ανάληψη από το πολύτιμο περιεχόμενό της.
Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, μία σύγκρουση που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων μέχρι σήμερα, έχει προκαλέσει μία κρίση προσφύγων στην Ευρώπη, και προετοίμασε το έδαφος για το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Υπολογίζεται ότι περίπου 11 εκατομμύρια Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μυστήριο με διπλή δολοφονία κυνηγών φαντασμάτων του Travel Channel




Δύο κυνηγοί φαντασμάτων που συμμετείχαν στην εκπομπή «Ghost Adventures» στο Travel Channel βρέθηκαν δολοφονημένοι σε διαμέρισμα στην Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο Μαρκ και η Ντέμπι Κονσταντίνο, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάσταση, έχασαν τη ζωή τους από πυρά, ενώ νεκρός βρέθηκε κι ένας ακόμα άνδρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία γυναίκα κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως ο συγκάτοικός της ήταν νεκρός, ενώ η επίσης συγκάτοικός της, Ντέμπι, είχε εξαφανιστεί.
Η αστυνομία ξεκίνησε την αναζήτηση της γυναίκας φτάνοντας στο διαμέρισμα του εν διαστάσει συζύγου της. Όταν οι ένστολοι έφτασαν στο σημείο, ο Μαρκ Κονταντίνο που βρισκόταν στην κατοικία του άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Φάρμακο του Ιπποκράτη καταπολεμά το Αλτσχάιμερ

 
Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 2.500 χρόνια από την εποχή του Ιπποκράτη, όμως μια ουσία την οποία χρησιμοποιούσε για παυσίπονο και αντιπυρετικό ο πατέρας της δυτικής ιατρικής, η σαλσαλάτη, μια παράγωγη ουσία της σαλικίνης (ένα παράγωγο της οποίας είναι το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται στην ασπιρίνη), φαίνεται, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, ότι έχει θαυματουργή επίδραση στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
 
Σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα, η σαλσαλάτη διαλύει τους σχηματισμούς που δημιουργεί η συσσώρευση της πρωτεΐνης Ταυ και οι οποίοι ευθύνονται για την απώλεια μνήμης και όλες τις συνέπειες του εκφυλισμού της εγκεφαλικής λειτουργίας
 
Η σαλσαλάτη, η οποία χρησιμοποιείται ακόμη ως παυσίπονο σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας (αν και έχει περιοριστεί η χρήση της εξαιτίας πιο σύγχρονων σκευασμάτων), σύμφωνα με την έρευνα της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, αντέστρεψε τα συμπτώματα της μετωποκροταφικής άνοιας, μιας μορφής άνοιας παρόμοιας με το Αλτσχάιμερ.
 

Η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο στο Κατάκολο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χειμώνα



Τον χειμώνα του 2016-2017 σχεδιάζει η Energean την πραγματοποίηση της πρώτης γεώτρησης στο Κατάκολο, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.
 

Μετά την VW και oι BMW, Οpel, Porsche, Audi στην απάτη με τους χαμηλούς ρύπους



Iσχυρό πλήγμα στην VW και κατ επέκταση στην γερμανική οικονομία έχει επιφέρει το σκάνδαλο εξαπάτησης σχετικά με τις εκπομπές ρύπων οι οποίες αγγίζουν τις Porsche, Audi, Opel, Mercedes-Benz και την BMW!
 
Ήδη οι παραιτήσεις όπως του CEO της VW, Μartin Winterkorn, προμηνύουν ότι οτο σκάνδαλο θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις ενώ ο Οργανισμός Μεταφοράς και Περιβάλλοντος, ένα Ευρωπαϊκός Οργανισμός, δείχνει ήδη τις Audi, BMW και Mercedez-Benz.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Audi Ulrich Hackenberg και ο αρχιμηχανικός της Porsche’s Wolfgang Hatz δύο κορυφαίες προσωπικότητες του ομίλου VW απολύθηκαν!

Απέσυραν τον πίνακα του Ντελακρουά με τη Σφαγή της Χίου για να μη προκαλείται η Τουρκία!


Σωρεία σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά. Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

Τι είναι η ολιβίνη - Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα στη Χαλκιδική



Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα ορυκτού ολιβίνη στη Βάβδο Χαλκιδικής Με τον όρο
ολιβίνης (αγγλ. olivine) εννοείται ισόμορφη παράμιξη που προκύπτει από τα ορυκτά φορστερίτη (Mg2SiO4) και Φαϋαλίτη (Fe+22SiO4) και, επισήμως, δεν αποτελεί, ως παράμιξη, αυτοτελές ορυκτό. Ο ολιβίνης είναι βιομηχανικό ορυκτό που χρησιμοποιείται σαν πυρίμαχο υλικό. Το όνομά του προέρχεται από το ελαιοπράσινο (olive-green) χρώμα του. Αποτελεί κυρίαρχο συστατικό των βασικών (βασάλτης, γάββρος, δολερίτης) και των υπερβασικών πυριγενών πετρωμάτων (περιδοτίτης, δουνίτης. Συνδέεται με ορυκτά της ομάδας του πυροξένου, πλαγιόκλαστα, τάλκη και, ιδιαίτερα, σερπεντίνη, προς τον οποίο και εξαλλοιώνεται. Απαντά, επίσης, και σε μεταμορφωμένα πετρώματα, κυρίως πράσινο μάρμαρο (ολιβινικά μάρμαρα). Δεν είναι δυνατό να συνυπάρξει με πετρώματα που περιέχουν χαλαζία (διοξείδιο του πυριτίου, SiO2), επειδή θα αντιδρούσε με αυτό προς ενστατίτη (MgSiO3):