Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Έκρηξη βόμβας στην τράπεζα Eurobank στο κέντρο της Αθήνας

Ο άγνωστος πήρε τηλέφωνο στις 22:05 και έδωσε χρονικό όριο 35 λεπτών για έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας στην Eurobank επί της οδού Σανταρόζα. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Εξερράγη στις 22:38 ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε τσάντα από αγνώστους έξω από το κτίριο της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια.

Μάχη των Πάγων (Μάχη της λίμνης Πέιπους)

Η Μάχη των Πάγων, γνωστή και ως Μάχη της λίμνης Πέιπους, ήταν μια μάχη ανάμεσα στη Φεουδαλική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ και το λιβονικό παρακλάδι των Τευτόνων Ιπποτών. Έλαβε χώρα επάνω στην παγωμένη λίμνη Πέιπους την 5η Απριλίου 1242.
Ελπίζοντας να εκμεταλλευθούν τη δύσκολη θέση, στην οποία είχαν περιέλθει οι Ρως μετά την εισβολή της Χρυσής Ορδής (Ν-ΝΑ) και τις διενέξεις με τη Σουηδία (ΒΔ), οι Τεύτονες έβαλαν στο μάτι τα εδάφη της πλούσιας Δημοκρατίας του Νόβγκοροντ. Το φθινόπωρο του 1240 κατέλαβαν το δυτικό τμήμα της που περιείχε τις πόλεις Πσκοφ, Ιζμπόρσκ και Καπόργιε. Όταν πλέον πλησίαζαν την ίδια την πρωτεύουσα Νόβγκοροντ, οι αμυνόμενοι ανακάλεσαν από την εξορία τον 20χρονο δούκα Αλέξανδρο Νιέφσκι. Το 1241 ο Νιέφσκι επανέκτησε το Πσκοφ και το Καπόργιε.

Σημερα θα περάσει από την Γη ένας τεράστιος αστεροειδής

Ένας αρκετά μεγάλος αστεροειδής, ο «2014 JO25», διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα περάσει αύριο Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας, αλλά αυτή η "επίσκεψη" δεν ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο για τη Γη, όπως διαβεβαιώνει η NASA.
"Μολονότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, θα είναι πάρα πολύ κοντά, για αστεροειδή του μεγέθους του", ανέφερε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σπουδαία ανακάλυψη! Ο πλανήτης Υπερ - Γη - Ίσως φιλοξενεί ζωή

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη που έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη και ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μέχρι σήμερα ίσως ο καλύτερος υποψήφιος πλανήτης για την ανίχνευση έμβιων όντων.
Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) αναφέρει ότι ο νέος εξωπλανήτης είναι πιθανώς ο νέος κάτοχος του τίτλου «το καλύτερο μέρος να ψάξει κανείς για ίχνη ζωής πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Πρόκειται για μια βραχώδη Υπερ-Γη (40% μεγαλύτερη από τη Γη) με όχι ακραίες θερμοκρασίες, που κινείται γύρω από ένα μικρό και αχνό ερυθρό άστρο, με μέγεθος το ένα πέμπτο του Ήλιου μας, σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κήτους.

Θρήνος - Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου - Συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

- Εντοπίστηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου
- Νεκροί είναι: Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμου, Δημοσθένης Γούλας, Κωνσταντίνος Χατζής - Βρέθηκε ζωντανή η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα - Μεταφέρεται στο 424 Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
- Τριήμερο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις με απόφαση του Πάνου Καμμένου
- Νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα στο σημείο της συντριβής την ώρα της τραγωδίας
- Πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ στο σημείο, άγνωστο αν έπεσε πάνω τους το ελικόπτερο ή αν τα παρέσυρε
- Από τις 07:50 χάθηκε το στίγμα του και άμεσα σήμανε συνεγερμός στο Πεντάγωνο

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας - Βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός.Έπεσε δίπλα σε επαρχιακό δρόμο

- Βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός
- Άγνωστη ακόμα η τύχη των άλλων τεσσάρων επιβαινόντων
- Πληροφορίες πως ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι κι ένας υποστράτηγος
- 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο, σε χαμηλό λόφο και σε προσβάσιμο σημείο έπεσε το ελικόπτερο Χιούι του στρατού
- Από τις 07:50 χάθηκε το στίγμα του και άμεσα σήμανε συνεγερμός στο Πεντάγωνο 

Εντοπίστηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το στρατιωτικό ελικόπτερο - Είχαν χαθεί τα ίχνη του. H 5η ΕΜΑΚ σε κατασταση εκτακτου Αναγκης


Το χρονικό
Συναγερμός σήμανε στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.
Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή μεταβαίνουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, σε σημεία που υποδεικνύει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου.

Μυστήριο με Τούρκο σε ελληνική βραχονησίδα – Πως και γιατί βρέθηκε εκεί δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα

28χρονος Τούρκος εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη βραχονησίδα Νίμος έξω από τη Σύμη
- Ενημερώθηκαν ήδη το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ
- Δεν αποκάλυψε τους λόγους που πέρασε στην Ελλάδα
- Πλήρωσε 2.500 ευρώ διακινητή για να τον μεταφέρει
Ένας 28χρονος Τούρκος που δηλώνει δικηγόρος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (18.04.2017) από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη βραχονησίδα Νίμος, λίγο έξω από τη Σύμη. Το γεγονός πως ο άνδρας πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα μόλις δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που δίνει… εξουσίες "σουλτάνου" στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει χαρακτηριστικά θρίλερ στον εντοπισμό του άνδρα στην ελληνική βραχονησίδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Χάθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο στα Σέρβια Κοζανης

Τα ίχνη στρατιωτικού ελικοπτέρου χάθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τα ραντάρ, στην περιοχή των Σερβίων Κοζάνης.

Τα ίχνη στρατιωτικού ελικοπτέρου χάθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τα ραντάρ, στην περιοχή των Σερβίων ΚοζάνηςΤο ελικόπτερο εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη και προφανώς το ίχνος είχε αποτυπωθεί στα ραντάρ της περιοχής.