Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια… έχουν αξία



Γνωρίζατε την καινοτόμα ιδέα «Money Back»;

Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποκτούν νέα αξία, μετασχηματίζονται σε ένα νέο ανταλλακτικό νόμισμα και εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα, το σύστημα «Money Back», που δημιούργησε ο Γιώργος Βεργάκης και κατοχύρωσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την ιδέα υλοποιεί στην Ελλάδα το Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων.

Εντοπίστηκε θησαυρός του Τάγματος των Ιπποτών


Σε φρούριο των Σταυροφόρων στο Ισραήλ

Ένα πήλινο δοχείο γεμάτο με χρυσά νομίσματα, χρονολογούμενο από τις Σταυροφορίες, βρέθηκε σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό φρούριο στο Ισραήλ και η αξία του υπολογίζεται στα 500.000 δολάρια.

Τα νομίσματα είχαν θαφτεί από τους χριστιανούς στρατιώτες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, όταν οι Σταυροφόροι δέχτηκαν επίθεση από έναν τεράστιο μουσουλμανικό στρατό. Το φρούριο καταστράφηκε τον Απρίλιο του 1265 από τις δυνάμεις των Μαμελούκων, ωστόσο ο θησαυρός έμεινε ανέπαφος.

Aνακαλύφθηκε ο πέμπτος δορυφόρος του Πλούτωνα


Ένας μικρός πλανήτης με μια περίπλοκη συστάδα φυσικών δορυφόρων

Αστρονόμοι ανακάλυψαν με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έναν πέμπτο δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη νάνο Πλούτωνα του ηλιακού μας συστήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η NASA.

Αυτός ο δορυφόρος, που είναι ορατός στις εικόνες του Hubble σαν μια κηλίδα φωτός, μοιάζει να έχει ακανόνιστο σχήμα και διάμετρο 10 με 25 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε κυκλική τροχιά διαμέτρου 95.000 χιλιομέτρων γύρω από τον Πλούτωνα.

Ο ζωντανός «βράχος»


Τρέφεται με μικροοργανισμούς και αυτοαναπαράγεται

Μοιάζει σαν βράχος με εντόσθια, είναι ακίνητο, τρέφεται ρουφώντας νερό και φιλτράροντας τους μικροοργανισμούς και το αίμα του περιέχει το σπάνιο μέταλλο βανάδιο.

Γεννιέται αρσενικό, γίνεται ερμαφρόδιτο στην εφηβεία και αναπαράγεται εκτοξεύοντας σπέρμα και αυγά στο νερό «ελπίζοντας» ότι κάπου θα συναντηθούν.

Το παράξενο πλάσμα ακούει στο όνομα Pyura chilensis και συναντάται στις ακτές της Χιλής και του Περού στον Ειρηνικό Ωκεανό.