Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κρήτη: Βοσκός «συνέλαβε» τον θρυλικό φουρόγατο!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας βοσκός στα Λευκά Όρη Χανίων, όταν είδε ποια ήταν η αιτία που έβρισκε πνιγμένα τα πρόβατά του. Ένα ζώο με όλα τα χαρακτηριστικά του φουρόγατου -του εξαφανισμένου μέχρι σήμερα άγριου ζώου- βρισκόταν μέσα στο κλουβί.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία του Γιάννη Φωτάκη  ο κρητικός αγριόγατος φαίνεται να έχει πιαστεί για πρώτη φορά από το 1996!


Τις επόμενες ημέρες από την Δασική Υπηρεσία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αναμένεται να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον θρυλικό φουρόγατο!

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακοινώνουν την πιθανοτητα για ισχυρό φλας από τον ήλιο.

Εμπειρογνώμονες από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αξιολόγησαν την πιθανότητα των ηλιακών εκλάμψεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αυξάνουν την φωτεινότητα του ήλιου κατά 30% και είναι σε θέση να καταστρέψουν κυριολεκτικά το όζον στον πλανήτη.
Μία τέτοια καταστροφή σύμφωνα με τους επιστήμονες θα οδηγήσει σε ανθρώπινα θύματα.
Βάση της αξιολόγησης τους η πιθανότητα μιας τέτοιας ηλιακής εκλάμψης που θα αυξήσουν τον κίνδυνο για τον πλανήτη είναι να συμβεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Βρήκαν σκελετό «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Telegraph, ο σκελετός έχει καρφωμένο ένα παλούκι στην καρδιά. Τον σκελετό ενός "βαμπίρ" ισχυρίζεται ότι βρήκε ο αρχαιολόγος, Nikolai Ovcharov, στη Βουλγαρία, γνωστός και ως "Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας".
Ο Ovcharov που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών, ανέφερε ότι εντόπισε τον σκελετό στα ερείπια της πόλης Περπερικόν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Αφαίρεσαν τον σταυρό από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων

H Ελληνική Ένωση Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών επέλεξε να αγωνίζεται σε αγώνες στο εξωτερικό…αλλά και σε φιλικούς αγώνες επιλέγοντας το ακόλουθο έμβλημα το οποίο χρησιμοποιεί και ως επίσημο. Πρόκειται για παραλλαγή της σημαίας της Ελλάδας αλλά ο σταυρός είναι σχεδόν άφαντος και δε θυμίζει με τίποτα τον σταυρό που υπάρχει στην σημαία μας και όλοι ξέρουμε.
Μάλλον ο δημιουργός του συγκεκριμένου εμβλήματος , Πάνος Χ. (για ευνόητους λογούς δεν αναφέρουμε το πλήρες ονοματεπώνυμο του) επέλεξε να σχεδιάσει το νέο λογότυπο της εθνικής ομάδας ακρωτηριασμένων έτσι ώστε να θυμίζει την ειδική τους ανάγκη, »ακρωτηριάζοντας» κατά κάποιο τρόπο τον ίδιο τον σταυρό.

Δείτε από πού βγήκαν οι ονομασίες των χωρών του κόσμου!

Μία ενδιαφέρουσα «έρευνα» διεξήγαγε το Quartz σχετικά με το πώς πήραν το όνομά τους διάφορες χώρες στον κόσμο. Κοιτώντας σε λεξικό της Oξφόρδης για τις ονομασίες των χωρών ανά τον κόσμο διαπίστωσε πως οι περισσότερες ονομασίες ανήκουν στις εξής 4 κατηγορίες:
Η θέση, ο προσανατολισμός μίας χώρας
Ένα χαρακτηριστικό του τόπου
Μία φυλή ή μία εθνότητα
Μία σημαντική προσωπικότητα

Τι περιείχε ο κυκεώνας – το «κοκτέιλ»- που έπιναν οι πρόγονοί μας;

Σύμφωνα με το μύθο, η ομορφιά της Περσεφόνης θάμπωσε τον πανίσχυρο θεό του σκότους Πλούτωνα. Η γη άνοιξε και την κατάπιε. Αναζητώντας την, η Δήμητρα κατέφυγε στην Ελευσίνα.
Ο μύθος της Περσεφόνης
Οι Ελευσίνιοι έδωσαν στην Θεά Δήμητρα να πιει κυκεώνα, ένα ποτό φτιαγμένο από κριθάρι, νερό και δυόσμο. Η θεά όμως απαρηγόρητη έστρεψε το θυμό της στη γη εμποδίζοντας να βλαστήσει οποιοσδήποτε καρπός. Η πόλη απειλήθηκε με λιμό και τότε ο Δίας διέταξε τον Ερμή να φέρει πίσω την Περσεφόνη. Εντέλει αποφασίστηκε η κόρη να ζει έξι μήνες με τη μητέρα της και τους υπόλοιπους στον Αδη. Η Δήμητρα επέτρεψε στη γη της Ελευσίνας να ξανακαρπίσει κι έτσι θεσμοθετήθηκαν τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Γεμάτος χρυσάφι ήταν ο τάφος στην Αμφίπολη

Οι εξελίξεις στην ανασκαφή στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη έχει στρέψει το ενδιαφέρον όλων στις ειδικές εξετάσεις που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του νεκρού.
Σύμφωνα και με το Υπουργείο Πολιτισμού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης έχει γίνει «παρέλαση» τυμβωρύχων, που επαληθεύεται και από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίο σάρωσαν κάθε κτέρισμα και αντικείμενο μεγάλης αξίας.

“Ύποπτη” άσκηση ταχείας εκκένωσης από την Κορέα πολιτών των ΗΠΑ

Εύλογη είναι η ανησυχία από την άσκηση που έχουν προγραμματίσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για το διάστημα 23-27 Οκτωβρίου, το σενάριο της οποίας θα είναι η ταχεία απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από τη Νότια Κορέα…
Οι Αμερικανοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η άσκηση δεν σχετίζεται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα βελτίωσης της ετοιμότητας των δυνάμεών του με σκοπό να ανταποκρίνονται στη διαχείριση διαφόρων σεναρίων κρίσης… Ας το επιβεβαίωναν καλύτερα!

Ελληνίδα αστρονόμος ανακάλυψε σπάνιους γαλαξίες με σχήμα… πούρου!

Οι περισσότεροι γαλαξίες στο σύμπαν είναι ελλειπτικοί ή σπειροειδείς, υπάρχουν όμως και μερικοί πολύ πιο σπάνιοι, που έχουν σχήμα πούρου ή αδραχτιού.
Έως τώρα είχαν βρεθεί μόνο 12 τέτοιοι, αλλά μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής μια Ελληνίδα του εξωτερικού ανακάλυψαν άλλους οκτώ, ανεβάζοντας πλέον σε 20 τον συνολικό αριθμό τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Αθανασία Τάτση, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics».