Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απογοήτευση - Δεν βρέθηκε τίποτα για εξόρυξη στην Κυπριακή ΑΟΖ

 

 

Η γαλλική εταιρεία TOTAL σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι μόλις ολοκλήρωσε τη γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ «χωρίς να βρει οτιδήποτε για εξόρυξη».

Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, χωρίς να δίδει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
ΠΗΓΗ : ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Διάβασαν με ακτίνες Χ ελληνικούς παπύρους που έκαψε ο Βεζούβιος

 

 

Αρχαίοι πάπυροι γραμμένοι στα ελληνικά, που είχαν καεί από την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και είχαν θαφτεί στις στάχτες της γειτονικής πόλης του Ηρακλείου (Ερκουλάνουμ), για πρώτη φορά θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους, καθώς επιστήμονες κατάφεραν, με τη βοήθεια μιας νέας ισχυρής τεχνικής ακτίνων-Χ, να διαβάσουν τις πρώτες λέξεις σε δύο από αυτά τα χειρόγραφα.

Ιταλοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής και Μικροσυστημάτων του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών στη Νάπολη, με επικεφαλής τον φυσικό Βίτο Μοτσέλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σε συνεργασία με γάλλους συναδέλφους τους, σύμφωνα με το BBC, το "Science" και το "Nature", κατόρθωσαν να διαβάσουν ένα μέρος από το περιεχόμενο των μισοκατεστραμμένων παπύρων που είναι διπλωμένοι, χωρίς να τους ανοίξουν.
  

Το μικρόβιο της Λεγιονέλλας και η νόσος των λεγεωνάριων ( ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ)




Το 1976 μια ομάδα βετεράνων Αμερικανών Λεγεωνάριων διοργάνωσε συνεστίαση σε ξενοδοχείο της Φιλαδέλφιας. Από τα άτομα που παρευρέθηκαν στην συνεστίαση, 221 αρρώστησαν εκ των οποίων 34 είχαν πεθάνει. Το γεγονός προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και μετά από πολλές έρευνες και κλινικές μελέτες στις 18 Ιανουαρίου 1977 ταυτοποιήθηκε το μικρόβιο άγνωστο για την ύπαρξη του στο παρελθόν και πηρέ το όνομα του «Λεγιονέλλα» λόγω του προαναφερθέντος περιστατικού.
Το γένος των μικροβίων της λεγιονέλλας περιλαμβάνει περισσότερα από τριανταπέντε (35) ειδή εκ των οποίων οκτώ (8) είναι παθογόνα. Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι η «Legionella pneumophila» στην οποία οφείλεται και η γνωστή Νόσος των Λεγεωνάριων η οποία εκδηλώνει πνευμονία.