Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Συνδέεται η επίλυση του Σκοπιανού με το μεγάλο κόλπο της πλωτής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τον Δούναβη…;

Να συνδέσει το όνομά του με ένα φαραωνικό έργο που αλλάζει τη γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πλωτή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη μέσω των ποταμών Αξιού και Μοράβα. Σε αυτό αναφέρθηκε μάλιστα με έμφαση και κατά τη συνέντευξη Τύπου από την ΔΕΘ την Κυριακή συνδυάζοντας πλήρως την εξέλιξη αυτή με την επίλυση του θέματος των Σκοπίων. Το project
αυτό εξηγεί κατά πολλούς και τους λόγους, πέραν των αυστηρά γεωπολιτικών, που χώρες όπως η Γερμανία πιέζουν για το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων με τα Σκόπια και την ένταξη τους μετά το ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η βαλκανική διώρυγα θα έχει συνολικό μήκος 650 χλμ. και θα διασχίζει Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία καταλήγοντας στον Δούναβη, ποταμόδρομο διευρωπαϊκής εμβέλειας, και από εκεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν οτι πριν εκατ. χρόνια το οροπέδιο του Θιβέτ ήταν τροπική περιοχή

Το οροπέδιο του Θιβέτ, γεμάτο σήμερα με παγετώνες και λίμνες, ήταν πολύ διαφορετικό πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια και το τοπίο του μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει, σύμφωνα με τα ευρήματα κινέζων επιστημόνων.
Γνωστό ως ο πύργος νερού της Ασίας, το οροπέδιο του Θιβέτ είναι η πηγή δεκάδων μεγάλων ποταμών της Ασίας και η ανακάλυψη των μυστικών της εξέλιξής του και των οικοσυστημάτων του είναι σημαντική για την ευημερία των Ασιατών. Η τελευταία επιστημονική αποστολή ξεκίνησε τον

Assassins: Η συνωμοτική Αδελφότητα του ισλαμικού κόσμου

Οι Εκτελεστές, Ασσασίνοι ή Χασασίνοι, από το αραβικό χασισίν = αυτοί που καπνίζουν το χασίς
«Εσείς έχετε την κόκα-κόλα, εμείς έχουμε τον θάνατο» Μουλάς Ομάρ
Assassins: Η Συνωμοτική Αδελφότητα του Ισλαμικού Κόσμου
Χασάν ιμπν Σαμπάχ: Ο «Γέρος του Βουνού»
Την πρώτη «ιδιοκτησία του επίγειου Παράδεισου» για πολιτική εκμετάλλευση στην ιστορία κατείχε ο Χασάν ιμπν Σαμπάχ, που γεννήθηκε στην Περσία, στην πόλη Κουμ, το 1040μ.Χ. περίπου και, σε νεαρή ηλικία, ταξίδεψε στην Αίγυπτο, όπου, από τους Νταήδες της αίρεσης των Ισμαηλιτών, μυήθηκε στα απόκρυφα δόγματα και έγινε και ο ίδιος Νταής, δηλαδή απόστολος της αίρεσης.
Οι ριζοσπαστικές του ιδέες προκάλεσαν σάλο στην αυλή του Καΐρου και την αποβολή του από τις τάξεις της. Μάλιστα, για να απαλλαχτούν τελείως από την παρουσία του, τον επιβίβασαν σ’ ένα πλοίο και τον άφησαν ελεύθερο στις ακτές της Συρίας. Από εκεί επέστρεψε στην Περσία, όπου το έδαφος ήταν πρόσφορο για την καλλιέργεια των ακραίων ιδεών του. Εκεί συνέστησε μια νέα μυστική αίρεση, σύμφωνα με το υπόδειγμα της αιγυπτιακής.

Τα ύπουλα πρώιμα συμπτώματα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Μια νόσος με απρόβλεπτα συμπτώματα, που μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση, είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Multiple Sclerosis – MS, ή ΣκΠ, ή Πολλαπλή Σκλήρυνση).
Ενώ μερικοί άνθρωποι βιώνουν κόπωση και μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει παράλυση, απώλεια της όρασης και μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.
Τι είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣκΠ)
Η ΣκΠ είναι μια προοδευτική αυτοάνοση διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το σώμα σας υγιές λανθασμένα επιτίθεται σε μέρη του σώματός σας που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία. Το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων καταστρέφεται, κάτι που οδηγεί σε μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Ιερό Αγροτέρας Αρτέμιδος: Αργοσβήνει ο ναός του 5ου π.χ. αιώνα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μέσα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αργοσβήνει, περιμένοντας κάποια σωτήρια παρέμβαση, μία Ελληνίδα Θεά.
Ο λόγος, για το Ιερό, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό, της Αγροτέρας Αρτέμιδος.
Ο ιωνικού ρυθμού αρχαιοελληνικός ναός είναι του 5ου π.Χ και βρίσκεται στην οδό Αρδηττού, στη συνοικία Μετς στο κέντρο της Αθήνας.
Ομάδα κατοίκων του Μετς συλλέγουν υπογραφές, οι οποίες θα σταλούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο με την αίτηση:
Να απαλλοτριωθεί επί τέλους η θέση του Ιερού της Αγροτέρας Αρτέμιδος που ανακαλύφθηκε  και ανασκάφθηκε το 1897 και τελεί υπό απαλλοτρίωση από το 1964, να γίνει συνολική ανασκαφή, να αποδοθεί στους πολίτες και επισκέπτες των Αθηνών και να επανενταχθεί στο σχέδιο: Ενοποιήσεις των αρχαιολογικών χώρων.

Λάμψη μετεωροειδούς που προσέκρουσε στη Σελήνη κατέγραψε το Αστεροσκοπείο

Μία φωτεινή λάμψη πρόσκρουσης από μετεωροειδή που έπεσε στην επιφάνεια της Σελήνης κατέγραψε το παρατηρησιακό πρόγραμμα NELIOTA του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Γι’ αυτήν την καταγραφή χρησιμοποιήθηκε ένα εξειδικευμένο όργανο με ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας στο τηλεσκόπιο του ΕΑΑ, στο Κρυονέρι Κορινθίας. Η λάμψη καταγράφηκε σε 12 διαδοχικές εικόνες και διήρκησε 0,4 δευτερόλεπτα.
Το ερευνητικό πρόγραμμα NELIOTA του ΕΑΑ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και είναι το πρώτο διεθνώς που μπορεί να εκτιμήσει τη θερμοκρασία αυτών των λάμψεων πρόσκρουσης.

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το Ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν οι μαρτυρίες για φώτα στον ουρανό, για ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλά κυρίως και για εξαφανίσεις κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα ένας κάτοικος αφού είχε εξαφανιστεί για 3 μέρες, όταν επέστρεψε περιέγραφε περίεργα πράγματα. Μέχρι και ότι αντίκρισε υπόγειες πόλεις. Στην συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική σπηλιά. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας. Το συγκεκριμένο σπήλαιο έχει μια ιστορία 600 ετών, από την εποχή της

Αυτά Είναι τα ΕΝΝΕΑ ΜΕΡΗ της ΨΥΧΗΣ του Ανθρώπου Σύμφωνα με την Αρχαία Αίγυπτο


Στην αρχαία Αίγυπτο, η ψυχή ενός ατόμου θεωρήθηκε ότι αποτελούνταν από εννέα ξεχωριστά μέρη τα οποία ενσωματώθηκαν σε ένα ολόκληρο άτομο, αλλά ωστόσο είχαν πολύ διαφορετικές πτυχές.
Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς όπως εκείνοι που βρίσκονται στην Ασία, την Αφρική ή ακόμα και την Αμερική, βρίσκουμε μια έννοια της Ψυχής ανάλογη με την έννοια που αναπτύσσονται από τις θρησκείες της ομάδας των Ιουδαίο-Χριστιανών (συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ) και της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας. Η ψυχή, από τη σκοπιά της Vedic ή της Veda, είναι η ύπαρξη, η οποία από την φύση της είναι αιώνια (χωρίς γέννηση ή θάνατο αλλά και χωρίς αρχή ή τέλος) μιας ουσίας διαφορετικής από εκείνη του φυσικού σώματος, η οποία έχει τη δική της συνείδηση.

Πυθαγόρας και Προηγούμενες Ζωές του. Οι Άγνωστες Μετενσαρκώσεις του

Μία από τις πλέον σημαντικές και αινιγματικές προσωπικότητες όλων των εποχών, που εμφανίστηκαν επάνω στον πλανήτη Γη, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος δάσκαλος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.
Ο Πυθαγόρας από τη Σάμο, είναι ο πρώτος Έλληνας Φιλόσοφος, που όχι μόνο θεωρεί ως δεδομένο τον περίφημο ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ, στην εφαρμογή του οποίου στηρίζεται ολόκληρο το μετέπειτα εκπαιδευτικό και θρησκευτικό σύστημα της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι είναι σε θέση να ΘΥΜΑΤΑΙ και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ επακριβώς τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ! Αυτήν την άκρως σημαντική πληροφορία μας την μεταφέρει ο Διογένης Λαέρτιος στο βιβλίο του «Βίοι Φιλοσόφων» στο ειδικό κεφάλαιο που έχει γράψει για την ζωή και το έργο του Πυθαγόρα.
Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αξίζει να ανατρέξουμε στο ιερό αρχαίο κείμενο, για να διαπιστώσουμε επακριβώς τα όσα ισχυριζόταν ο Πυθαγόρας.
Τοῦτόν φησιν Ἡρακλείδης ὁ Ποντικὸς (Wehrli vii, fg. 89) περὶ αὑτοῦ τάδε λέγειν,

Η Επιστήμη Μίλησε: Η Εισπνοή Αυτού του Βοτάνου Μπορεί να Αυξήσει τη Μνήμη Έως Και 75%!

Η Επιστήμη Μίλησε: Η Εισπνοή Αυτού του Βοτάνου Μπορεί να Αυξήσει τη Μνήμη Έως Και 75%!
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται τόσο στην κουζίνα όσο και στη φυσική ιατρική. Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο έχει μια παλαιά παράδοση χιλιετίας σε μαγειρικές και φυσικές ιατρικές πρακτικές σε όλο τον κόσμο.
Το δεντρολίβανο θεωρείται από τα πολύ παλιά χρόνια ως το βότανο της μνήμης. Μάλιστα, χρησιμοποιείται και ως σύμβολο μνήμης κατά τη διάρκεια γάμων, πολεμικών εορτών και κηδειών στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Πλησιάζει το τέλος της αποστολής του σκάφους Dawn της NASA στη Δήμητρα

Έπειτα από 11 χρόνια διαδοχικών παρατηρήσεων και ανακαλύψεων, που το αμερικανικό διαστημικό σκάφος Dawn (Αυγή) έκανε αρχικά στην Εστία και μετά στη Δήμητρα, στα δύο μεγαλύτερα σώματα στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία, πλησιάζει πλέον το τέλος της αποστολής του.


Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), κάποια στιγμή ανάμεσα στα μέσα Σεπτεμβρίου και στα μέσα Οκτωβρίου το σκάφος, που ξεμένει από καύσιμα (υδραζίνη), θα χάσει την ικανότητά του να επικοινωνεί με τη Γη. Θα παραμείνει όμως για αρκετές δεκαετίες ως κοσμικό φάντασμα σε σιωπηλή τροχιά γύρω από τη Δήμητρα, η οποία δεν διαθέτει ατμόσφαιρα, ώσπου τελικά θα συντριβεί στην επιφάνειά της.

Giacobini-Zinner: Ορατός από σήμερα ο φωτεινός πράσινος κομήτης

Ένας κομήτης με πράσινη απόχρωση, ο 21Ρ/Giacobini-Zinner, θα είναι αρκετά φωτεινός το Σεπτέμβριο, ώστε να είναι ορατός από τη Γη με μικρό τηλεσκόπιο ή ακόμη και με ισχυρά κιάλια.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ο κομήτης θα έχει φθάσει στο περιήλιό του, δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση της τροχιάς του από τον Ήλιο (στα 151,5 εκατ. χλμ.), αλλά ταυτόχρονα και στο περίγειό του, δηλαδή στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη (στα 58,5 εκατ. χλμ.).

“Ο Ντ. Τραμπ θα οδηγήσει το Ιράν πιο κοντά στο πυρηνικό οπλοστάσιο και τον πόλεμο”

Οι κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθιστούν πιο κοντινό, το ενδεχόμενο κατασκευής από το Ιράν πυρηνικής βόμβας και φέρνει εγγύτερα την πιθανότητα έκρηξης πολέμου.
Αυτό δήλωσε ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της IDF, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Άμος Γιάντλιν και υποστήριξε πως οι αμερικανικές κινήσεις πιέζουν το Ιράν να επαναρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου με στόχο την κατασκευή ατομικών όπλων.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για πόλεμο στο διάστημα…

Ο πόλεμος των άστρων είναι κάτι περισσότερο από μια μυθοπλασία. Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δεν μασάει τα λόγια της, αποκαλύπτοντας στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) της Τουλούζης τους άξονες της μελλοντικής στρατηγικής άμυνας του διαστήματος, την οποία θα παρουσιάσει στο τέλος του έτους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για να απεικονίσει την απειλή, η υπουργός υποστήριξε ότι η Μόσχα είχε προσπαθήσει να κατασκοπεύσει τον γαλλικό στρατιωτικό δορυφόρο Athena-Fidus πριν από ένα χρόνο, Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luch-Olymp είχε πλησιάσει κοντά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos.
«Είχαμε δει να συμβαίνει και πήραμε τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε η υπουργός Άμυνας. Σήμερα, οι απειλές κατά των δορυφόρων μπορεί να προκύψουν από τη γη (λέιζερ, πύραυλοι, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο), αλλά και στο διάστημα, με την αύξηση μικροδορυφόρων.

Προσοχή, διαβάστε το! Στο Ιντλίμπ παίζεται η συνοχή, η εδαφική ακεραιότητα και η επιβίωση της Τουρκίας...

Ο τίτλος είναι κατά λέξη δήλωση που έκανε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, των γνωστών Γκρίζων Λύκων, που αποτελεί στην αυθεντική φωνή του βαθέος κράτους. Και η δήλωση αυτή έγινε μετά την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών από πλευράς της Ρωσίας, μετά από μια παύση 22 ημερών, και των σφοδρών πυρών πυροβολικού από πλευράς του συριακού στρατού. Το σκεπτικό του Μπαχτσελί είναι ότι αν η Τουρκία «χάσει» το Ιντλίμπ, όπου εκτός από τους 70.000 τζιχαντιστές τρομοκράτες που μισθοδοτούνται από την Τουρκία υπάρχουν και περίπου 7.000 Τούρκοι στρατιώτες και μυστικοί πράκτορες, σε δώδεκα παρατηρητήρια-φρούρια που χτίστηκαν με βάση τη συμφωνία της Αστάνας για δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης, θα χάσει και το Αφρίν και την περιοχή Αλ Μπαμπ - Τζαραμπλούζ.

Ανακαλύφθηκε θησαυρός: Εκατοντάδες χρυσά νομίσματα βρέθηκαν στην Ιταλία

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύφθηκε προ ημερών στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών αρχαιολόγοι εντόπισαν ένα αμφορέα ο οποίος περιείχε εκατοντάδες χρυσά νομίσματα.