Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αρχηγός ΓΕΑ: "Υπαρκτός ο κίνδυνος για ατύχημα με τουρκικά μαχητικά"




Για τον κίνδυνο πρόκλησης ενός σοβαρού αεροπορικού ατυχήματος μεταξύ των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που εισέρχονται μαζικά στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας ακόμη και πάνω από ελληνικά νησιά, και των μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας προειδοποίησαν σήμερα ο Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης.

«Ό,τι εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται» είπε ο κ. Καμμένος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Αυτό που θέλω να σας τονίσω είναι ότι εμείς ακολουθούμε τις πάγιες αποφάσεις και τις στρατηγικές τις οποίες κρατούν οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Ό,τι εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται, όποιο πλοίο εισέρχεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο παρακολουθείται, γίνεται ανάγνωση των σχετικών σημάτων και αυτό αφορά όλα τα μέσα τα οποία παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες». 

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: «Η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης» [έγγραφο]



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, αυτήν τη φορά όμως δεν αφορούν τη δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος πάνω από το Αιγαίο. Σαν σε συνέχεια, περισσότερο, των προκλήσεων από τα τουρκικά μαχητικά, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είναι αναρτημένη και στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας, η Αθήνα αρνείται να αναγνωρίσει τους τοπικά εκλεγμένους μουφτήδες και να ιδρύσει μειονοτικά σχολεία σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα και για «επεμβάσεις» στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας.

Τα επιθετικά σενάρια που ξεδίπλωσε η Τουρκία στο Αιγαίο διατηρούν σε συναγερμό τις ΕΔ



“Πάρτι” στο Αιγαίο έστησαν οι Τούρκοι το περασμένο διήμερο με μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεων του FIR Αθηνών. Το μείζον όμως ζήτημα είναι πώς η Άγκυρα προκάλεσε έναν “ηλεκτρονικό πόλεμο” σε βάρος της Ελλάδας επιχειρώντας ταυτόχρονα αεροπορικό αποκλεισμό των νησιών Χίου και Λέσβου όπου διεξήχθη η τουρκική άσκηση “BEYAZ FIRTINA”, κάτω από τη μύτη των Νατοϊκών.
Τα στοιχεία της προκλητικότητας δείχνουν τη σκοπιμότητα της Τουρκίας. Χθες και προχθές έγιναν συνολικά 82 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 38 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Η πλειονότητα των προκλήσεων έγινε στο κεντρικό Αιγαίο, όπου η Άγκυρα είχε δεσμεύσει τέσσερις περιοχές για τη διεξαγωγή της αεροναυτικής της άσκηση.

Απορρίφθηκε το "τελεσίγραφο" της Αγκυρας για την παράδοση του Ελληνα πιλότου



Απέρριψαν, φυσικά, οι ελληνικές δικαστικές αρχές το αίτημα του εισαγγελέα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε δικαστική συνδρομή από τη χώρα μας, προκειμένου να κινηθεί δικαστική διαδικασία υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ενός Ελληνα πιλότου, στην οικογένεια του Τούρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν που σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε σε αερομαχία στις 8 Οκτωβρίου του 1996.

Στο περιστατικό είχε χάσει τη ζωή του ο Τούρκος κυβερνήτης Ναΐλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.

Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Ρωσίας,μπλόκαραν είσοδο σε σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Αλεξάντερ Ντούγιν




Παρ' ολίγο διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Ρωσίας, αφού οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης μπλόκαραν την είσοδο στο στενό σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Αλεξάντερ Ντούγιν που έφτασε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ευτυχώς, μετά από εξηγήσεις, χειρισμούς σε διπλωματικό επίπεδο και την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών επετράπη η είσοδος στον κ. Ντούγκιν. Φαίνεται πώς κάποιοι αντιλήφθηκαν το βάρος της επίσκεψης Ντούγκιν στην Αθήνα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η απαγόρευση εισόδου του στη χώρα.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και εξ απορρήτων του Β. Πούτιν κατευθυνόταν προς το Άγιο Όρος ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου. Όμως όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι αρχές τον ενημέρωσαν πως υπάρχει αίτημα της Ουγγαρίας για απαγόρευση εισόδου του σε ευρωπαϊκό έδαφος κι εν προκειμένω στην Ελλάδα.

UFO depicted in wall painting in Romanian church


It was first appeared in the 17th century after the place of worship burnt down
Tourists who are visiting the church in Medieval Citadel in Sighisoara, Transylvania are left puzzled by a strange object depicted in a 400-year-old painting.
The painting is hanging on the wall of the 13th century monetary and shows an object which looks like a UFO.
It was first appeared in the 17th century after the place of worship burnt down.
However, Nicolae Tescula, manager of the history museum Sighisoara, thinks this unidentified object could just be the artist’s representation of heaven, as the Mirror reports.

Φωτογραφίες: Οι Ολλανδοί στέλνουν τους πρόσφυγες στις... φυλακές

 

Οι αρχές της χώρας προσπαθούσαν το τελευταίο διάστημα να βρουν έναν τρόπο για να γεμίσουν τις φυλακές τους και τελικά τα κατάφεραν

Με τα ποσοστά της εγκληματικότητας στην Ολλανδία να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, οι αρχές της χώρας προσπαθούσαν το τελευταίο διάστημα να βρουν έναν τρόπο για να γεμίσουν τις φυλακές τους και τελικά τα κατάφεραν με τη βοήθεια των... προσφύγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, η ολλανδική κυβέρνηση επέτρεψε σε μετανάστες και πρόσφυγες από το Βέλγιο και τη Νορβηγία να εγκατασταθούν σε πολλά άδεια σωφρονιστικά ιδρύματα επί ολλανδικού εδάφους και πλέον, λόγω της διογκούμενης προσφυγικής κρίσης, συνολικά 12 παλιές φυλακές έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας για εκατοντάδες αιτούντες άσυλο.