Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πλατεία Ηρώων - Ψυρρή-κουτσαβάκηδες -αμαξάδες



Πλατεία Ηρώων. Συνοικία Ψυρρή. Περίοδος Belle Époque (1880-1910)

Είναι Μάιος του 1920. Ο Δημοσιογράφος Π. Κατηφόρης γράφει στην εφημερίδα «Σφαίρα» για τους θρυλικούς Κουτσαβάκηδες και τη συνοικία του Ψυρρή όπου έδρασαν.
«Αν η Ελλάς του παρελθόντος αιώνος είχε στα βουνά τους ληστοφυγόδικούς της, στην πρωτεύουσά της είχε τους κουτσαβάκηδες.
Έδρα και κρυσφήγετό τους ήταν η συνοικία “Ψυρρή” και πρωτεύουσά τους η “Πλατεία των Ηρώων”. Ιδεολογία τους η ιταλική ρήσις “vivere pericolosamente” [ζειν επικινδύνως] κ’ επειδή τότε πόλεμοι δεν εγίνονταν, είχανε κηρύξη πόλεμο κατά της αστυνομίας, που την εποχή εκείνη δεν είχε και σπουδαία διαφορά ως προς τα κατώτερα στελέχη.

ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Φάκελος Σελήνη - Νέα αποδεικτικά στοιχεία







Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές κοινότητες, η Σελήνη δεν είναι ένας φυσικός δορυφόρος της Γης, αλλά τεχνητός. Επιπροσθέτως, αναφέρουν ότι κάτω από την επιφάνεια αυτού του τεχνητού δορυφόρου, ζει μια πολύ ανεπτυγμένη κοινωνία. Φυσικά, δεν υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία συνεχίζουν να βγουν στην επιφάνεια και καθοδηγούν τις έρευνές μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ : Ηλεκτρονικά κυκλώματα στην Ελλάδα και Αίγυπτο




Α. «Θαλάσσια ηλεκτρονικά κυκλώματα» στη νότια Κρήτη
Τοποθεσία : Φραγκοκάστελλο

Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στην περιοχή Σφακιά στη νότια ακτή της δυτικής Κρήτης και είναι γνωστό για τους Δροσουλίτες – τα φαντάσματα που εμφανίζονται το χάραμα κάθε Μάιο (βλ. http://kastamonitis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_21.html).
Δυτικά από το κάστρο αρχίζει μια παραλία με ένα πολύ περίεργο βραχώδη βυθό όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα.

Πέθανε ο πιο διάσημος εξορκιστής του Βατικανού - Τα είχε «βάλει» με... 70.000 δαίμονες

 

Είχε υποστηρίξει κάποτε ότι ακόμα το Βατικανό έχει καταληφθεί από τον Σατανά - Ο ίδιος θεωρούσε ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στον δαιμονισμό

Ο πιο γνωστός αλλά και αμφιλεγόμενος εξορκιστής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος μάλιστα είχε υποστηρίξει κάποτε ότι ακόμα το Βατικανό έχει καταληφθεί από τον Σατανά, «έφυγε» την Παρασκευή, σε ηλικία 91 ετών.

Ο πατήρ Γκαμπριέλε Άμορθ ήταν αναμφίβολα ο πιο... ακούραστος από τους εξορκιστές του Πάπα, αφού είχε ισχυριστεί κάποτε ότι είχε φέρει εις πέρας περίπο 70.000 εξορκισμούς κατά τη διάρκεια της 30ετούς θητείας του. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι «δαιμονισμένοι» που αντιμετώπιζε ήταν μεσήλικες γυναίκες, οι οποίες -κατά τον ίδιο- είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις δυνάμεις του κακού, λόγω της πίστης τους σε υπερφυσικές δυνάμεις, καφετζούδες και... ζώδια.

Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε στη Βόρεια Ελλάδα

Ελικόπτερο τύπου Απάτσι κατέπεσε περίπου στις 9 σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο χειριστές περισυνελέγησαν ζωντανοί.

Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου είναι άγνωστη.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:
"Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης "ΣΑΡΙΣΑ – 2016", ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.
Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Τα αίτια διερευνώνται".

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο hotspot της Μόριας


Τις πληγές τους μετράνε στη Λέσβο μετά τα χθεσινά επεισόδια στο hot spot της Μόριας, μεγάλο μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε αποκαΐδια, με αποτέλεσμα πολλοί από τους 5.700 μετανάστες να μείνουν στο δρόμο. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στην Αθήναγια την λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ναυλωθεί ακόμα και πλοίο ως προσωρινός καταυλισμός.

Χθες, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εντός και εκτός του καταυλισμού της Μόριας,  έθεσε σε συναγερμό τους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να διασώσουν όσα καταλύματα φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών ήταν δυνατό. 
Αιτία για τα επεισόδια, που ξεκίνησαν περίπου στις 7 το απόγευμα, με φωτιές και αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων (είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο φιλοξενίας που μετετράπη σε κέντρο κράτησης διέμεναν 88 εθνικότητες), φέρεται να είναι φήμη που κυκλοφόρησε για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.