Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Hawking: Μικροσκοπικές μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ενέργεια όλο τον κόσμο



Τον τρόπο που η θεωρητική φυσική θα μπορούσε να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη, παρουσίασε ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ στο Πρόγραμμα 4 του ραδιοσταθμού του BBC, γνωστό ως Radio 4.

Πραγματοποιώντας τη δεύτερη ομιλία του στο πλαίσιο των διαλέξεων Reith, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο προς τιμήν του ιδρυτή του BBC John Reith, ο Χόκινγκ εξήγησε με ποιον τρόπο «μικροσκοπικές» μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρης της ανθρωπότητας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, επεσήμανε πως, ακόμη κι αν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, θα πρέπει να ξεπερασθούν αρκετά εμπόδια για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πύλος, στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου

 Το 425 π.Χ., στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο κόλπος της Πύλου, το ιδανικό αυτό φυσικό λιμάνι, βρέθηκε άλλη μια φορά στο προσκήνιο της ιστορίας.

Το έβδομο έτος του πολέμου σαράντα αθηναϊκά πλοία, που περιέπλεαν την Πελοπόννησο εν πλω προς τη Σικελία, αναγκάστηκαν να προσορμιστούν στον κόλπο λόγω τρικυμίας.

Ο έμπειρος στρατηγός Δημοσθένης, ο οποίος συμμετείχε στην εκστρατεία, αντελήφθη τα πλεονεκτήματα της περιοχής και έπεισε τους Αθηναίους να οχυρώσουν με τείχος το ύψωμα Κορυφάσιο, βορείως του κόλπου του Ναβαρίνου, πάνω από τη φημισμένη Βοϊδοκοιλιά.

H λεηλασία των αρχαιοτήτων στην Κρήτη από τους Γερμανούς και Ιταλούς



Στο παρακάτω, σοκαριστικό στην κυριολεξία , κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε τι σημαίνει να είσαι βάρβαρος. Να σκεφτείτε επίσης ότι αυτοί είναι οι πατεράδες των σημερινών Ευρωπαίων εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .Επίσης θα δείτε και τους ελληνόφωνους βάρβαρους και πως αντέδρασαν και αντιδρούν σε αυτή την πολιτιστική καταστροφή όχι μόνον της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας ιστορίας
Αυτά που ακολουθούν είναι αυτά που έχουν καταγραφεί. Φανταστείτε αυτά που δεν γνωρίζουμε …!
Οι Κρητικές αρχαιότητες στην Κατοχή – Κίνδυνοι, ζημιές και οριστικές απώλειες

Τι κρύβει το Βιβλίο του Ενώχ και αποκηρύχτηκε;



Η ταυτότητα του Ενώχ
Ο Ενώχ θεωρείται ότι είναι ο έβδομος μετά τον Αδάμ Πατριάρχης των Εβραίων που έζησε στα χρόνια πριν από τον Κατακλυσμό. Πατέρας του Μαθουσάλα, παππούς του Λάμεχ και προπάππος του Νώε, θεωρείται από τη χριστιανική παράδοση ως ένας από τους δύο προφήτες (ο άλλος είναι ο Ηλίας), οι οποίοι δεν πέθαναν αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στους ουρανούς.
Πιστεύεται ότι και οι δύο θα επιστρέψουν στη Γη στα χρόνια του Αντίχριστου, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και θα είναι οι τελευταίοι μάρτυρες της Πίστης πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. (Αποκ. Ια’ 1 – 12).

Άγνωστο ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ στον ΔΙΑ

Τι μπορεί να συμβαίνει, όταν πολύ κοντά στον πλανήτη Δία, εμφανίζονται αντικείμενα, που δεν μπορούν να ταυτιστούν με τους γνωστούς δορυφόρους του, αλλά ούτε και με κάποιο άλλο γνωστό ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος;
Σύμφωνα με τον youtuber secureteam10, έλαβε στα χέρια του μία φωτογραφία που καταγράφηκε από τον Βρετανό Luis Reed και από το τηλεσκόπιό του Canon 6 50 d με φακό 70/300mm, στις 18/2/2016.

Τα μυστήρια της Κρήτης



Θέμα δύσκολο και ακανθώδες είναι η θρησκεία των Κρητών κατά την Μινωική εποχή. Είναι φανερό πως οι Κρητικοί, όπως και άλλοι αρχαίοι λαοί, πριν φτάσουν στην καθεαυτό θρησκεία, πέρασαν από τα προστάδια της : ανιμισμός, προγονολατρεία, τοτεμισμός. Ο Έβανς δέχεται επιδράσεις αιγυπτιακές στη θρησκεία των Κρητών.


Φαίνεται πως ο ταύρος στα πολύ παλιά χρόνια στην περιοχή της Κνωσού λογιόταν σαν το πιο μεγάλο τοτέμ. Οι εθνολόγοι λένε πως ο ταύρος στην αντίληψη των πρωτόγονων ήταν η προσωποποίηση της δύναμης και της γονιμότητας.

Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες




Ποιο όνομα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας σημαίνει «η πόλη της χαράς»; Ποια πόλη της Γηραιάς Ηπείρου συνδέεται με… αρκούδες; Τι δουλειά έχει ο Οδυσσέας στη Λισαβόνα και γιατί μία από τις σπουδαιότερες πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου οφείλει το όνομά της σε μια αδελφοκτονία;
Η ετυμολογία και η ονοματολογία των ευρωπαϊκών πρωτευουσών κρύβουν μικρά μυστικά, από απλώς ενδιαφέροντα έως αναπάντεχα και πιπεράτα, κι εμείς τα συγκεντρώνουμε, για να ξέρετε τα πάντα γύρω από τα… αστικά «βαφτίσια» από την Ισλανδία μέχρι την Κύπρο.

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

 

Με απόφαση του Νίκου Κοτζιά ανακαλείται η πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη
- "Δεν γίνεται οι αποφάσεις των αρχηγών κρατών να υποκαθίστανται από οδηγίες αστυνομικών διευθυντών" αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
- Η Ελλάδα ζητάει να προστατευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από "διάφορους ανιστόρητους"
- Εξοργισμένος ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ για τη διάσκεψη της Βιέννης
- Φέρεται δυσαρεστημένος για την πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης στο προσφυγικό

Ραγδαίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Αυστρία μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να ανακαλέσει την Ελληνίδα πρέσβη στη Βιέννη μετά τη Διάσκεψη που έγινε στην Αυστρία για το προσφυγικό με συμμετοχή χωρών των δυτικών Βαλκανίων, από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα.