Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τι συνέβη στον φάρο στην βραχονησίδα Ζουράφα;


Την πτώση του φάρου που βρίσκεται επί της στρατηγικής σημασίας βραχονησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης, αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα από την Αλεξανδρούπολη www.faros24.gr, προκαλώντας αίσθηση και πολλά ερωτηματικά. Πως συνέβη αυτό, υπάρχει ενδεχόμενος δόλος και αν ναι από ποιάν πλευρά του Αιγαίου; Πριν από δύο ημέρες ένας Έλληνας ψαράς που προσέγγισε την βραχονησίδα Ζουράφα (ή Λαδοξέρα λόγω της ανάβλυσης πετρελαίου…) διαπίστωσε ότι ο φάρος δεν βρισκόταν στην θέση του, αλλά είχε πέσει γεγονός που δημιούργησε υποψίες για το πώς συνέβη αυτό. 

Εντόπισαν πολυβόλα από ΗΠΑ στον Ελ. Βενιζέλο – Τρομοκρατία Made in USA.



Πολυβόλα βρέθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ήδη επικρατεί αναστάτωση στα κεντρικά γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την ανεύρεση του οπλοστασίου στο Αεροδρόμιο που προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε χάρτινα κιβώτια διάφορα τμήματα υποπολυβόλων και πιστολιών 9mm, τα οποία θα έμπαιναν στη χώρα μας παράνομα με εμπορική πτήση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν με απόλυτη μυστικότητα την πιθανότητα να εμπλέκονται στην εισαγωγή όπλων ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.

ΑΡΧΑΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ


1-ΑΡΧΑΝΕΣ
Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως . Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα , τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής που έδιναν οι ασθενείς που θεραπεύονταν από τα κατά τόπους Ασκληπιεία. έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην μέχρι πρότινος υποτίμηση του επιπέδου της αρχαίας Ιατρικής των προγόνων μας.
Μινωικό κρανίο από τις Αρχάνες της Κρήτης. Στα Βρεγματικά του οστά διακρίνονται (επουλωμένα)σημάδια Εξόστωσης, τα οποία οφείλονται σε αρχαία χειρουργική επέμβαση.(Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)

Το πραξικόπημα της πιτζάμας




Στους πρώτους τουλάχιστον μήνες της Μεταπολίτευσης, το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος θεωρούνταν κάτι παραπάνω από σοβαρό και τα στελέχη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας φρόντιζαν να παίρνουν στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας.

«Η κυβέρνηση δεν είχε θέσει ακόμη κάτω από τον έλεγχο της το στρατό», διαβάζουμε στις αναμνήσεις του Γεωργίου Ράλλη. «Υπήρξαν πολλές πληροφορίες για απόπειρα συλλήψεως του Καραμανλή. Μερικά βράδια ο Καραμανλής δεν κοιμόταν στη ‘Μεγάλη Βρετανία’, ενώ κάποιο βράδυ κοιμήθηκε στο πλοίο ενός φίλου του για να μην τον συλλάβουν» («Πολιτικές εκμυστηρεύσεις», Αθήνα 1990, σ.177). «Φήμαι και πληροφορίαι περί επικείμενων δυναμικών ενεργειών ή και γενικωτέρου πραξικοπήματος ωργίαζον», συμπληρώνει ο τότε ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελος Αβέρωφ. «Η κατάστασις αυτή συνεχίστηκε επί αρκετόν καιρόν κάθε τόσο με πολλήν ένταση και ενίοτε με συγκεκριμένους κινδύνους» («Πρακτικά Βουλής» 28.2.75, σ.1070).