Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απειλεί να σφραγίσει τα σύνορά της η Κροατία




Αν η μεταναστευτική κρίση στην Κροατία συνεχιστεί, «είναι θέμα χρόνου» πριν η χώρα να απαγορεύσει την κίνηση σε όλα τα σύνορά της, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Οστότζιτς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N1.
Νωρίς σήμερα το πρωί η Κροατία έκλεισε τουλάχιστον επτά συνοριακά περάσματα προς τη Σερβία καθώς περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες πέρασαν στα εδάφη της από τότε που η Ουγγαρία «σφράγισε» τα δικά της σύνορα με τη Σερβία.

Ρίξτε τη χοληστερίνη σας κατά 40% με μήλα! Πόσα πρέπει να τρώτε



Τα μήλα παρείχαν μεγαλύτερο όφελος απ” ό,τι το συμπλήρωμα πολυφαινολών
Όπως έδειξε επιστημονική μελέτη, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα- 2 φορές και επί τέσσερις εβδομάδες το συγκεκριμένο φρούτο, παρουσίασαν μείωση της LDL χοληστερόλης τους κατά 40%.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η LDL χοληστερόλη μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που κυκλοφορούν στον οργανισμό και να οξειδωθεί.

Τα "ηλεκτρονικά μάτια" της ΑΣΔΕΝ σε πλήρη ετοιμότητα



Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση των Μονάδων του 2ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών Ηλεκτρονικού Πολέμου Πληροφορικής και Επιτήρησης (ΣΕΗΠΠΕΠ), σε αντικείμενα συγκρότησης, μετακίνησης, ανάπτυξης και λειτουργίας των επικοινωνιών για την υποστήριξη του Εναλλακτικού και του Τακτικού Στρατηγείου της ΑΣΔΕΝ.

Κύπρος 1974 : Βρέθηκαν πολλά οστά καταδρομέων του άτυχου "Νοράτλας" [φωτο]



Μεγάλος αριθμός οστών αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία για την ανεύρεση της ατράκτου και των επιβαινόντων στο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος «Νοράτλας», που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου 1974. Στο αεροσκάφος επέβαιναν καταδρομείς από τη Α’ Μοίρα Καταδρομών στη Κρήτη.
Όπως δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου,  η διαδικασία προχωρά τώρα στο στάδιο της ταυτοποίησης. «Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της», ανέφερε ο κ. Φωτίου, σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο χώρο των ανασκαφών στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Με "Ορμή" και "Αστραπή" στο Αιγαίο ο νέος Α/ΓΕΝ - Ο Στόλος σε επιφυλακή

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ,  επέβη της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και παρακολούθησε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των ασκήσεων ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 3/15’’ και ‘’ΟΡΜΗ 3/15’’.

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό το φόβο νέων Ιμίων - Τι μέτρα λαμβάνονται σε Αιγαίο και Έβρο

 
Οι επικείμενες εκλογές και η πιθανότητα μίας πολιτικής αστάθειας στη χώρα σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών και της τουρκικής προκλητικότητας έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή για «παν ενδεχόμενο», όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου.
 
Ανώτατη πηγή ανέφερε πώς «η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη τόσο λόγο των πολιτικών εξελίξεων εντός της Ελλάδας, όσο και σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» δείχνοντας προς την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ ΕΦΥΓΕ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ! ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ...





Μάγεψε το Διεθνές Φεστιβάλ «Σπάσσκαγια Μπάσνια», που συγκέντρωσε χορευτικά και στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα, για πολλοστή φορά εκπροσώπησε η μπάντα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και η διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών της ΠΑ. που αποχώρησαν …Πυροβολώντας !(φώτο)

Μπορείτε να την απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον πλανήτη !