Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χιόνισε στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια

Αυτές τις των γιορτών όλοι ψάχνουν ένα όμορφο τοπίο με χιόνι ώστε να μπουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Σίγουρα το μυαλό κανενός για ένα τέτοιο τοπίο δε θ πήγαινε στην έρημο Σαχάρα, όμως ο κόσμος είναι γεμάτος εκπλήξεις, μιας και φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν χιονισμένη άμμο στα βουνά της Αλγερίας, με το τοπίο να αφήνει ντόπιους και επισκέπτες άφωνους.
Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο χωριό Άιν Σέφρα στην Αλγερία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που νυφάδες χιονιού εμφανίζονται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς υπάρχουν αναφορές πως το σπάνιο αυτό φαινόμενο συνέβη και στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, με τη χιονόπτωση να διαρκεί τότε μισή ώρα.

Βρετανικά βραβεία φωτογραφίας: Οι «Αράπηδες» του Βώλακα κάνουν τον γύρο του κόσμου

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τα τοπικό έθιμο του Βώλακα, «Αράπηδες» φιγουράρει ανάμεσα στις λήψεις που χάρισαν βραβεία στους κορυφαίους φωτογράφους της χρονιάς στο πλαίσιο των βρετανικών βραβείων Ταξιδιωτικού Φωτογράφου της Χρονιάς για το 2016 (Travel Photographer of the Year).
Η φωτογραφία ανήκει στον Έλληνα φωτογράφο Πάνο Λασκαράκη και κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Ανθρωπότητα».

Inga Stone: Μήνυμα των Αρχαίων Αστροναυτών από το Διάστημα

Inga Stone – Απόδειξη μίας εξωγήινης επαφής;
Οι ορθολογιστές προσπαθούν να εξηγήσουν με συνηθισμένο τρόπο την ύπαρξη της πέτρας σε ποταμό της Βραζιλίας και τα σύμβολά της. Οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν δυσνόητη την ερμηνεία των σχεδίων επάνω της.
Βρίσκεται στη μέση του ποταμού Inga, όχι μακριά από τη βραζιλιάνικη πόλη της Inga, και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βραζιλία.
 Ονομάζεται επίσης και Ιτακοατιάρα που σημαίνει πέτρα στη γλώσσα των ντόπιων που ζούσαν στην περιοχή αυτή. Είναι μια κατακόρυφη κατασκευή 46 μέτρα μακριά και μέχρι 3,8 μέτρα ύψος, ενώ καλύπτει μια έκταση διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα.

Μάχες που έσπευσαν κάποιοι να συγκαλύψουν

Είναι γεγονός ότι δεν είναι όλες οι μάχες ίσες: άλλες απαθανατίζονται στα ιστορικά κατάστιχα με χρυσά γράμματα και άλλες θάβονται τη στιγμή μάλιστα που γεννιούνται.
Πολλοί οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, καθώς κάθε μάχη έχει τη δική της εξέλιξη και συχνά-πυκνά αυτοί που τη διέταξαν ή συμμετείχαν θα ήθελαν να την ξεχάσουν. Κι όχι γιατί δεν ήταν φυσικά ενδιαφέρουσα!
Όταν μάλιστα η συγκάλυψη προέρχεται από τα υψηλά πολιτειακά και στρατιωτικά κλιμάκια, τότε κανείς δεν θα ακούσει για το ζοφερό γεγονός, κάνοντας ακόμα και αυτούς που πήραν μέρος να αναρωτιούνται αν πράγματι συνέβη (όπως θα δούμε παρακάτω).
Γι’ αυτό και χάθηκαν από την επίσημη ιστορία πολεμικά γεγονότα όπως…

Φοβούνται... Βερολίνο και στην Ελλάδα! Αυξημένα μέτρα ασφαλείας


Μέτρα στο... παρασκήνιο λαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος
- Δίκτυο συνεργατών μεταξύ των μεταναστών αλλά και Μουσουλμανικών πληθυσμών έχει "στήσει" εδώ και καιρό η αστυνομία
- ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική έχουν καταγράψει αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους Μουσουλμάνων σε Αττική και επαρχία
- Έχουν επίσης καταγραφεί μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες βαρέων οχημάτων υπό το φόβο μιας επίθεσης και στη χώρα μας με τη... μεθοδολογία της Νίκαιας και του Βερολίνου

Μέτρα και μάλιστα πίσω από τις “κουρτίνες” λαμβάνουν οι Αρχές προκειμένου να θωρακίσουν τη χώρα απέναντι στις τρομοκρατικές απειλές των φανατικών Ισλαμιστών, αλλά και το κλίμα τρόμου που επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έπειτα από το μακελειό στο Βερολίνο.
Προεργασία και... αναβίωση