Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ : 10.00 Μ.Μ (13 ΝΕΚΡΟΙ 50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ . 2 ΥΠΟΠΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ . )


 13 νεκροί, τουλάχιστον 50 τραυματίες

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.


Τρόμος στη Βαρκελώνη: Σε εξέλιξη ομηρία σε τουρκικό εστιατόριο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εστιατόριο, στο οποίο έχουν «ταμπουρωθεί» οι ένοπλοι, είναι τουρκικό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο δράστης είναι ένας, και είναι αυτός που έχει εισβάλει στο εστιατόριο, κρατώντας ομήρους.

Πηγή της αστυνομίας, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι το ανθρωποκυνηγητό αφορά «τουλάχιστον δύο» υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων είναι «ταμπουρωμένος» στο τουρκικό εστιατόριο. Επισήμως, πάντως, η αστυνομία λέει ότι αναζητά έναν δράστη.

ΕΚΤΑΚΤΟ Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη! Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες


Τρεις Έλληνες, μια μητέρα και τα δύο παιδιά της, είναι ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης, σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες. Ο πατέρας των παιδιών είναι καλά στην υγεία του.  
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη! Βαν παρέσυρε πεζούς πληροφοριες για 13 Νεκρους

Politico: «Αναχρονιστικές» οι φωνές των Γερμανών Φιλελευθέρων υπέρ ενός Grexit

Η απόφαση του επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ να παίξει το ανθελληνικό χαρτί σχετίζεται άμεσα με εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες αναφέρει το περιοδικό στην ανάλυση του
«Αναχρονιστικές» χαρακτηρίζει σημερινό δημοσίευμα του Politico τις φωνές υπέρ ενός Grexit, με τις οποίες πρόσφατα συντάχθηκε ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του.
Συγκεκριμένα, σημερινό δημοσίευμα του Politico υπό τον τίτλο: «Το διακύβευμα για την Μέρκελ είναι η θέση της στην ιστορία – και το ευρωπαϊκό μέλλον», εξετάζει το μετεκλογικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Γερμανία μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και τις πολλαπλές δυνατότητες που θα έχει η, θεωρούμενη ως βέβαιη νικήτρια, καγκελάριος Μέρκελ να διαλέξει κυβερνητικό εταίρο. Tο ίδιο δημοσίευμα διερευνά τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επιλογές της Α. Μέρκελ στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Σκοπιανά τραγούδια μίσους κατά της Ελλάδας σε πανηγύρια στην Πέλλα!

Πολιτιστικοί Σύλλογοι και μουσικά συγκροτήματα προωθούν τραγούδια αλυτρωτικά, τραγούδια κομιτατζήδικα, με το πρόσχημα «ελάτε να τραγουδήσουμε» στη «γλώσσα μας».
Το ζήτημα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και προκαλεί έντονους προβληματισμούς.
Σκοπιανά τραγούδια μίσους για την Ελλάδα ακούγονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια του νομού Πέλλας!!!
Κάποιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και μουσικά συγκροτήματα προωθούν τραγούδια αλυτρωτικά, τραγούδια κομιτατζήδικα, με το πρόσχημα «ελάτε να τραγουδήσουμε» στη «γλώσσα μας».

Bild: Ο Ντράγκι αδιαφορεί για τους Γερμανούς δικαστές

Οι ενστάσεις που διατυπώνει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στο πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, καθώς και η προσφυγή που προετοιμάζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου δεν φαίνεται να συγκινούν τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, σημειώνει η Bild σε άρθρο με τίτλο «Ο Ντράγκι αδιαφορεί για τους Γερμανούς δικαστές».
Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Η ΕΚΤ διαμηνύει ότι θεωρεί αβάσιμες τις αμφιβολίες που διατυπώνει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Με την θέση αυτή συμφωνεί και ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος σε εκδήλωση της εφημερίδας Handelsblatt στο Βερολίνο δήλωσε ότι με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) η ΕΚΤ δεν ξεπερνά το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Βούλγαρος υπ. Άμυνας: Διασφάλιση συνόρων σε Ελλάδα – Ιταλία από το ΝΑΤΟ, εν ανάγκη και με τη χρήση όπλων

Οι δηλώσεις του υπ. Άμυνας της Βουλγαρίας για τη διασφάλιση συνόρων στην Ελλάδα από νατοϊκές δυνάμεις και η προσφυγή του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου κατά του προγράμματος QE στο Ευρ. Δικαστήριο είναι τα θέματα. 
Οι ενστάσεις που διατυπώνει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στο πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, καθώς και η προσφυγή που προετοιμάζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου δεν φαίνεται να συγκινούν τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, σημειώνει η Bild σε άρθρο με τίτλο «Ο Ντράγκι αδιαφορεί για τους Γερμανούς δικαστές.» Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Η ΕΚΤ διαμηνύει ότι θεωρεί αβάσιμες τις αμφιβολίες που διατυπώνει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Με την θέση αυτή συμφωνεί και ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος σε εκδήλωση της εφημερίδας Handelsblatt στο Βερολίνο δήλωσε ότι με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) η ΕΚΤ δεν ξεπερνά το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.»

Ένας Αιγύπτιος Φαραώ ίσως να ήταν ο πρώτος γνωστός «γίγαντας»

Γίγαντες συναντά κανείς σε όλες τις μυθολογίες του πλανήτη: Ανθρωπόμορφοι μεν (τουλάχιστον, τις περισσότερες φορές), τεραστίων/ υπεράνθρωπων διαστάσεων δε, κυριαρχούν σε μύθους και θρύλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Πίσω από σχεδόν κάθε θρύλο βρίσκεται και μια πραγματικότητα, και στην περίπτωση των γιγάντων θεωρείται πως πρόκειται για περιπτώσεις γιγαντισμού (ταχείας και υπερβολικής ανάπτυξης) ή για φυλές ανθρώπων που απλά χαρακτηρίζονταν γενικότερα από μεγάλο ύψος.
Ο γιγαντισμός, ως φαινόμενο, τείνει να οφείλεται σε υπερπαραγωγή αυξητικής ορμόνης, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε όγκο σε συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου.

Η Τρίαινα του Παράκας στο Περού

Οι γραμμές της Nazca στο νότιο Περού είναι από τα πιο γνωστά γεωγλυφικά στη γη, αλλά δεν είναι και οι μοναδικές στην έρημο της. Περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Nazca βρίσκεται ένα άλλο απομονωμένο και κάπως λιγότερο δημοφιλές μέρος που ονομάζεται Paracas Candelabra. Είναι επίσης γνωστό και ως "Τρίαινα των Άνδεων" λόγω της ομοιότητάς της με ένα διακλαδισμένο κηροπήγιο.
Το γεωγέφυλλο είναι χαραγμένο στην κεκλιμένη όψη ενός λόφου στο κόλπο Pisco στις ακτές του Περού. Ο σχεδιασμός του στο έδαφος είναι σε βάθος δύο ποδιών με πέτρες που πιθανώς τοποθετήθηκαν αργότερα γύρω του. Είναι 181 μέτρα ψηλό και αρκετά μεγάλο ώστε να είναι ορατό από χιλιόμετρα στη θάλασσα.

Η μυστηριώδης Πέτρα του Λονδίνου

Σε έναν τοίχο της 111 Cannon Street, στο City του Λονδίνου, πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο με σχάρα που μοιάζει με διακοσμητικό φεγγίτη ενός υπογείου.
Μέσα του, σε ένα γυάλινο περίβλημα και αμυδρά φωτισμένο από το εσωτερικό, βρίσκεται ένα κομμάτι ασβεστόλιθου, που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο αρχαία και σημαντικά υπολείμματα του Λονδίνου.
Κανείς δεν θυμάται ως τι είχε χρησιμοποιηθεί.

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944

Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει. Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Ο «ΤΑΦΟΣ» ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑΦΟΣ

Σύμφωνα με τον ερευνητή Βασίλειο Βασιλάκο εκ της Τραπεζοντής Σπάρτης στο βιβλίο του «Οι μύστες του Ταϋγέτου» αναφέρει:«Ελληνικό κράτος καλείται το τμήμα της γης που αποτελείται από υψηλές & αιχμηρές κορυφές επί το πλείστον πετρώδεις για την δημιουργία σκιών και κατ΄επέκταση θρησκειών». 


Σύμφωνα με την πολυετή έρευνα και τα ευρήματα του (πλήθος κτερισμάτων και αποδεικτικών αρχαιολογικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν την θεωρία του), το 25.000 π.Χ. ένα διαστημόπλοιο με το όνομα «Τάλετον» προσγειώθηκε στην κορυφή του Ταΰγετου που έχει σχήμα τέλειας πυραμίδας.
 Οι αστρικοί ταξιδιώτες αναζητούσαν μια τέλεια πυραμίδα, όπου με βάση την σκιά της και τις αστρικές καθετοποιήσεις θα έδιναν χρησμούς για να φτιαχτούν οι πόλεις και τα ιερά όλου του πλανήτη.

Μυστήρια του αρχαίου Περού λύνονται από το διάστημα

Δορυφορικές παρατηρήσεις έχουν αποκαλύψει ένα μυστήριο που περιβάλλει μια σειρά από μοναδικές αρχαίες δομές στο νότιο Περού.
Η ερημική περιοχή της Nazca είναι διάσημη για τις γιγαντιαίες αναπαραστάσεις των ανθρώπων, ζώων και φυτών, καθώς και 900 γεωμετρικών σχημάτων, που είναι λαξευμένα στο έδαφος, οι λεγόμενες γραμμές Nazca.
Αλλά οι γραμμές δεν είναι τα μόνα αντικείμενα του πολιτισμού Nazca, που άκμασε στην περιοχή μεταξύ του 200 – 600 μ.Χ. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης σπειροειδείς, πέτρινες τρύπες, που είναι γνωστές ως «puquios«. Ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτά τα υπόγεια υδραγωγεία.

16 Αυγούστου 1943 Σφαγή του Κομμένου Αρτας

Η σφαγή του Κομμένου ήταν μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ιστορία της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στις 16 Αυγούστου 1943, στο χωριό Κομμένο που βρίσκεται στον νομό Άρτας και είναι χτισμένο κοντά στις όχθες του ποταμού Άραχθου.