Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τσιπ που τοποθετείται στο δέρμα θα καταγράφει τα πάντα, η αρχή της Αποκάλυψης

Ενα τσιπ με... μνήμη, που τοποθετείται στο δέρμα καισυγκεντρώνει στοιχεία για την κατάσταση του ασθενούς, ενώ παράλληλα του χορηγεί τα φάρμακά του μέσω του δέρματος ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα μικροσκοπικό τσιπ που διαθέτει μνήμη RAM, ώστε νααποθηκεύει και να μεταδίδει απαραίτητα στοιχεία για τον ασθενή, που κάνουν πιο σωστή τη διάγνωση, βοηθώντας έτσι τους γιατρούς να παρακολουθούν την κατάστασή του ενώ η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το τσιπ είναι εξίσου λεπτό με ένα προσωρινό τατουάζ και διαθέτει μικροσκοπικούς αισθητήρες πυριτίου, οι οποίοι εντοπίζουν την κίνηση και τη θερμοκρασία. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι πάρα πολύ λεπτό και εξίσου μαλακό και ευλύγιστο με το χαρτί. Το μήκος και το πλάτος του δεν ξεπερνούν τα τέσσερα και τα δύο εκατοστά, αντίστοιχα, ενώ το πάχος του τα 0,3 χιλιοστά.

Η Σφίγγα της Σαμοθράκης είναι μέρος αρχαίας λατρείας ;



Το ιερό νησί της Σαμοθράκης είναι ένα από τα νησιά που έχει συνδεθεί με την λατρεία των Καβείριων θεών. Ένα από τα αξιοθέατά του που λίγοι γνωρίζουν είναι και αυτό που θα δείτε στην φωτό 1. Στον ορεινό όγκο της πρωτεύουσας του νησιού (Χώρα), απέναντι από το μεσαιωνικό κάστρο, φαντάζει το περίεργο και μυστηριώδες δημιούργημα, που άλλοι ονομάζουν δράκο, άλλοι σαύρα, άλλοι σφίγγα. Όπως κι αν το αποκαλέσουμε το ζητούμενο είναι ότι κανείς από την αρχαιολογική υπηρεσία και τις τοπικές αρχές δεν έχει δώσει στοιχεία για το εύρημα.

"Βυθίζεται" λόγω σκανδάλου δωροδοκιών από τους Γερμανούς το τουρκικό πρόγραμμα νέων υποβρυχίων Type 214ΤΝ!





Εξωκειλε λόγω σκανδάλου δωροδοκιών από τους Γερμανούς της Atlas, που ανήκει στην ομάδα ναυπήγησης της TKMS, το τουρκικό πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων υποβρυχίων Type 214TN το οποίο έχει ξεπεράσει όλα τα χρονοδιαγράμματα και τώρα οδεύει προς το 2024 για την παράδοση του πρώτου σκάφους, αν και αυτή ακόμη η ημερομηνία είναι υπό αμφισβήτηση.
Πρόκειται για δωροδοκία Τούρκων στρατιωτικών από την Atlas Electronics, μία από τις εταιρείες που είχαν δωροδοκήσει και Ελληνες αξιωματούχους και η οποία είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του υποβρυχίου.
Γερμανοί αξιωματούχοι, όπως και στο ελληνικό πρόγραμμα είχαν δωροδόκησει Τούρκους στρατιωτικούς για να πάρουν τη δουλειά των «-214».

Πρόβα για "θερμή" σύγκρουση στο Αιγαίο; - Οι Τούρκοι βύθισαν παλιές φρεγάτες στη άσκηση Beyaz Firtina (φωτό)





Πρόβα θερμής σύγκρουσης στο Αιγαίο αποτελεί η βύθιση παροπλισμένης φρεγάτας του τουρκικού Ναυτικού από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Beyaz Firtina

Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιο άλλο Ναυτικό στην περιοχή που να αποτελεί εμπόδιο για τα σχέδια της Άγκυρας πλην του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι δεν προχωρούν πλέον μόνο σε ασκήσεις αποβάσεων και κατάληψης νήσων αλλά και σε ασκήσεις μιας πλήρους μελλοντικής αντιπαράθεσης με το ΠΝ στο Αιγαίο. 

Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο ατάραχος και καταδικασμένος από τους «φίλους» του γιατί έφερε την φιλοσοφία «από τ' άστρα στη γη»




Ο Σωκράτης έζησε στην Αθήνα (το 470 π.Χ. ή 469 π.Χ. - 399 π.Χ.)  ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας. Ενδεικτικό της σημασίας του για την Αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ότι όλοι οι Έλληνες φιλόσοφοι πριν από αυτόν ονομάστηκαν Προσωκρατικοί.

Ό Σωκράτης γεννήθηκε την 6 του μηνός Θαργηλίωνος το τέταρτο έτος της 77ης Ολυμπιάδας (δηλ 470 π.Χ.) και θανατώθηκε την 10η Θαργηλίωνος του πρώτου έτους της 95ης Ολυμπιάδας (δηλ 399 π.Χ.)

Ανατροπή της ιστορίας! Απίστευτο εύρημα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τους πρώτους ανθρώπους


Ένα βραχιόλι που εντοπίστηκε στην Σιβηρία και συγκεκριμένα στα σύνορα Ρωσίας-Κίνας-Μογγολίας, ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τους πρώτους ανθρώπους.
Το βραχιόλι βρέθηκε στην σπηλιά Ντενίσοβα και η τεχνική κατασκευής του δεν αντιστοιχεί με αυτή της παλαιολιθικής εποχής.
Για το εύρημα μίλησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας, Ανατόλι Ντερεβιάνκο, ο οποίος εξήγησε: «ο αρχαίος τεχνίτης ήταν κάτοχος τεχνικών που δεν θεωρούσαμε χαρακτηριστικές της παλαιολιθικής εποχής».