Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Λάδι στη φωτιά» από τα τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ «ΘΡΙΛΕΡ»

 Με γραφήματα και χάρτες, τα τουρκικά ΜΜΕ εντείνουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, στον απόηχο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, την περασμένη Πέμπτη (01/03) από τουρκικό περίπολο κοντά στις Καστανιές Έβρου.
Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Doğan, το οποίο σε δημοσίευμά του την Τρίτη (06/03/2018) παρουσίασε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεπέρασαν κατά 253 μέτρα τη συνοριακή γραμμή, μπαίνοντας στο τουρκικό έδαφος.

5 ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.



Για εμπλοκή με ευθύνη της Τουρκίας έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος όπου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.



Ολόκληρη η δήλωση του ΥΕΘΑ είναι η ακόλουθη:
Μετά από επικοινωνία μου σήμερα με την κυρία Μογκερίνι στο Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προ ημερησίας διάταξης θα θέσω το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων, Ευρωπαίων Στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως των δυο διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μια εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνησή της, εκ μέρους του εισαγγελέα της Τουρκίας, οι δυο στρατιωτικοί, να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι στην εκδίκαση της δίκης αλλά στο προξενείο.