Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ρεκόρ πώλησης Συγχρόνου Ελληνικού χάλκινου νομίσματος (55.000 Ευρώ).





Σε δημοπρασία του φημισμένου Γερμανικού οίκου Δημοπρασιών KUENKER πουλήθηκε χθες σε τιμή ρεκόρ για Ελληνικό Σύγχρονο( μετα το 1828 ) χάλκινο νόμισμα ένα μονολεπτο του Καποδίστρια του 1830 σε τιμή 55.000 Ευρώ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μια σπάνια ποικιλία με μόνο τρία γνωστά κομμάτια στο κόσμο ένα εκ των όποιων βρίσκεται σε μουσείο και το άλλο σε ιδιωτική συλλογή. Το κομμάτι που πουλήθηκε είναι ίσως το καλύτερο όλων . Η αρχική εκτίμηση του οίκου Δημοπρασιών ήταν μόνο 250 ευρώ αποδεικνύοντας ότι τα Ελληνικά νομίσματα και άγνωστα είναι για το παγκόσμιο κοινό αλλά και πολύ καλή επένδυση. Θερμα συγχαρητηρια στον καινουργιο κατοχο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Τελικά αύριο το πρωί οι Σειρήνες Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν σε όλη τη χώρα


Η ενεργοποίηση των σειρήνων, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, θα γίνει στο πλαίσιο Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ), με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α).

Η άσκηση αυτή είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από λίγες μέρες, αλλά αναβλήθηκε και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο, σε όλη την επικράτεια, ενώ διευκρινίζεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.

Ο Ερμής και το σφάλμα Solferino




Προτού εκδοθούν τα πρώτα γραμματόσημα στη χώρα μας, μόνο αν ήσουν πλούσιος μπορούσες να στείλεις γράμμα. Τα δεδομένα άλλαξαν το 1836, όταν η κυβέρνηση με νόμο έθεσε και την παράμετρο της απόστασης για τον υπολογισμό των τελών και όταν το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο έκανε την παρθενική του εμφάνιση την 1η Οκτωβρίου του 1861. Ποιος άλλος θα μπορούσε να απεικονιζόταν από τον "αγγελιαφόρο τον θεών", Ερμή...

Ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού σε αστρικό νέφος σκόνης και αερίων





Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ανακάλυψε σε ένα διαστρικό νέφος σκόνης και αερίων τεράστιες ποσότητες υδρατμών, ικανές να γεμίσουν με νερό πάνω από 2.000 φορές όλους τους ωκεανούς της Γης. Το νέφος, γνωστό ως «Λιντς 1544», βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου και ετοιμάζεται να καταρρεύσει από την ίδια τη βαρύτητά του, ώστε να σχηματίσει ένα νέο άστρο σαν τον Ήλιο μας.Τα άστρα δημιουργούνται από τέτοια ψυχρά, σκοτεινά και πυκνά νέφη (που συνιστούν τους λεγόμενους προ-αστρικούς πυρήνες) και τα οποία περιέχουν όλα τα αναγκαία συστατικά για το σχηματισμό ενός ηλιακού συστήματος όπως το δικό μας.