Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Aποστρατικοποίηση της Κάσου ζητά η Τουρκία

Σε νέα προκλητική ενέργεια, προκαλώντας έντονη ανησυχία για ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα με νέα ΝΟΤΑΜ ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου.

Ρωσία: Το διαστημόπλοιο Πρόγκρες κάηκε στην ατμόσφαιρα

Το διαστημόπλοιο Progress MS-04 που επρόκειτο να ανεφοδιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καταστράφηκε στην ατμόσφαιρα, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, ανακοίνωσε η ρωσική διαστημικό υπηρεσία Roscosmos.

H επικοινωνία του Φιντέλ Κάστρο με τον Γρίβα το 1959

Ένα παρασκήνιο από το ταραγμένο 1959 έρχεται στο προσκήνιο, στον απόηχο του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο. Και αυτό δεν αφορά παρά την μέσω επιστολών επικοινωνία του Κάστρο με τον επικεφαλής της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα ή «Διγενή».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος το 1959, ο Κάστρο είχε αποστείλει επιστολή εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον αγώνα των κυπρίων.

Οικονομικά σκάνδαλα και μάχες εξουσίας στη Μεγάλη Στοά των Μασόνων

Μετά από διαδοχικές διασπάσεις και αποχωρήσεις χιλιάδων μελών την προηγούμενη εικοσαετία, η Μεγάλη Στοά των Τεκτόνων στην Αθήνα συνταράσσεται πάλι από βαθύτατη εσωτερική κρίση. Αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, εσωτερικές έριδες, μάχες για αξιώματα και για τον έλεγχο της Αδελφότητας καταλήγουν σε δικαστικές αντιπαραθέσεις.
Η μυστικότητα που περιέβαλε μέχρι τώρα όλες τις εσωτερικές υποθέσεις του τεκτονισμού χάνεται, ονόματα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, τα «άπλυτα» της Στοάς βγαίνουν σε κοινή θέα.  Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία της Στοάς έχει κατορθώσει να μη δοθεί μεγάλη δημοσιότητα ακόμη και στις υποθέσεις που έχουν φθάσει ενώπιον των δικαστηρίων. Ολες οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν φροντίσει να κρατηθούν οι εσωτερικές υποθέσεις της Στοάς μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» των μέσων ενημέρωσης.