Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

'Αρθρο 48 - (Κατάσταση πολιορκίας) : ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

 

Σύνταγμα του Κράτους

MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
  TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου
    'Αρθρο 48 - (Κατάσταση πολιορκίας)
  
*1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες. 

Κύπρος: Εκσκαφή για τον εντοπισμό των λειψάνων 19 πεσόντων καταδρομέων μετά από 41 χρόνια



«Μας φάγατε ρε αδέλφια...» Αυτές ήταν οι μόνες λέξεις, που άκουσε από το στόμα ενός Έλληνα καταδρομέα, που χαροπάλευε μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 22ας Ιουλίου 1974, ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Παπαστυλιανού, έφεδρος τότε στα αντιαεροπορικά της Εθνικής Φρουράς. «Αυτά τα λόγια και το τεμαχισμένο σώμα του, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ» μας είπε.

Τσεκούρι για τους συνταξιούχους με σύνταξη στο 40% του μισθού!

- Φωτιά το νέο Ασφαλιστικό με μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις
- Προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες η κυβέρνηση στο 10%, αλλά οι θεσμοί επιμένουν
- Φωτιά το έλλειμμα των ταμείων ύψους 2,4 δισ ευρώ

Φωτιά το νέο ασφαλιστικό. Πριν καν φτάσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών οι πληροφορίες για το τι μας έρχεται με το νέο ασφαλιστικό δείχνουν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις οι οποίες αναμένεται να μειωθούν αν ισχύσουν όλα τα μέτρα στο 40% του μισθού.