Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μυστηριώδεις ήχοι στην Αρκτική ερευνώνται από τον καναδικό στρατό - Εξαφανίστηκαν τα κήτη

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του καναδικού ναυτικού να εντοπίσει την πηγή ενός μυστηριώδους, επαναλαμβανόμενου ήχου από τον βυθό, ο οποίος φέρεται να έχει διώξει τα θαλάσσια ζώα από έναν πορθμό στην Αρκτική.
 
Ο ήχος, ο οποίος περιγράφεται σαν βόμβος ή επαναλαμβανόμενο «μπιπ», συνεχίζει να ακούγεται από το καλοκαίρι στον πορθμό Χέκλα εντ Φούρι, ο οποίος βρίσκεται στο καναδικό διοικητικό διαμέρισμα του Νούναβουτ, δυτικά της Γροιλανδίας.
 
Η περιοχή είναι απομονωμένη και σχεδόν ακατοίκητη, δέχεται όμως επισκέψεις από Εσκιμώους Ινουίτ που κυνηγούν φώκιες και άλλα κήτη. Τα ζώα είναι πλέον άφαντα στον πορθμό, δήλωσε στο καναδικό CBC ο Πολ Κουάσα, μέλος της τοπικής κυβέρνησης των Ινουίτ.
 

Ανακαλύφθηκαν πήλινες πινακίδες του 1635 π.Χ. που αναφέρονται στον κατακλυσμό του Νώε - Τί ήξεραν οι Σουμέριοι και οι Βαβυλώνιοι (φωτό)


Διαβάστε πώς η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε πήλινες πινακίδες του 1635 π.Χ. οι οποίες καταγράφουν μία ιστορία για την πλημμύρα, ενώ σε άλλες πήλινες πινακίδες του 7ου προ Χριστού βρίσκουμε πολλές ιστορίες παράλληλες με τη βιβλική διήγηση της δημιουργίας του κόσμου!
Οι Σουμέριοι, όπως όλοι γνωρίζουν, ονομάστηκαν έτσι οι κάτοικοι του Σουμέρ (Σουμερίας) που έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν την 4η χιλιετηρίδα π.Χ.. Η ιστορία τους παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και περιέχονται σ’ αυτή πολλά μυθικά στοιχεία, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις ιστορίες των αρχαίων λαών.

Δήλωση βόμβα από τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ! Μέσα στην επόμενη 10ετία μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουμε

- Σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία βλέπει μέσα στην επόμενη δεκαετία ο Χρίστος Μανωλάς
- Καλεί σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να μην απολεσθούν για τον ελληνισμό Θράκη και Κύπρος
- “Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ” σημειώνει ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ
- “Δεν πρέπει να προξενήσουμε εμείς τον πόλεμο, αν όμως δεν τον θέλουμε πρέπει να προπαρασκευαστούμε γι αυτόν”

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας, προς το παρόν σε επίπεδο φρασεολογίας, καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να μην απολεσθούν για τον Ελληνισμό Θράκη και Κύπρος, προσθέτοντας ακόμα μια εθνική καταστροφή στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ( VIDEO)

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιωάννης Παπαζήσης παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Η επιστημονική ιστορία της Ελλάδος, εκδόσεις Ήλεκτρον. Θα μιλήσουν οι Αναστάσιος Συμιγδαλάς Εκδότης-Διευθύνων Σύμβρουλος Εκδόσεων ΗΛΕΚΤΡΟΝ, Θεοφάνης Παπαδόπουλος Πρόεδρος Ενώσεων Δημοσιογράφων ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου Βορείου Ελλάδος - πρώην Αντιδήμαρχος Ευόσμου, Δήμητρα Ρετσινά-Φωτεινίδου φιλόλογος-αρθρογράφος, Χρήστος Κασταμονίτης Business Process Analyst.

Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων

Η σημερινή διατροφή των Ελλήνων, δεν μοιάζει σε τίποτα, με τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.
Τροφές όπως το ρύζι, η ζάχαρη, το καλαμπόκι, οι ντομάτες, ακόμα, και οι δημοφιλείς σε όλους, πατάτες δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
Φρόντιζαν να τρώνε, γεύματα που δεν θα τους βαρύνουν, αλλά ήταν λάτρεις των γεύσεων, και για αυτό χρησιμοποιούσαν πολλά καρυκεύματα και μυρωδικά.