Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Όταν οι Τούρκοι μετονόμασαν την Κωνσταντινούπολη σε Ιστανμπούλ

Είναι μία πόλη που την ήθελαν πολλοί, όμως ένας την έχτισε και ένας την κατέκτησε. Κωνσταντινούπολη, ένα όνομα που μιλάει στις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων, φέρνοντας μία νοσταλγία και ένα παράπονο ως πρώτα αισθήματα. Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου όμως αυτό το όνομα όμως φέρνει μόνο... νεύρα, γιατί πολύ απλά την λένε, Ιστανμπούλ!

ΓΕΣ: Ηθική αμοιβή σε στρατιώτες που επιλέγουν να παραμείνουν σε παραμεθόριο

Αισιοδοξία και υπερηφάνεια είναι τα συναισθήματα που προκαλεί  η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφορικά με την πρόθεση Στρατιωτών που υπηρετούν σε μονάδες στην παραμεθόριο, να συνεχίσουν ως παραμένοντες την θητεία τους, παρά το γεγονός ότι δικαιούνται μετάθεση λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου χρόνου.

Ειδικότερα πρόκειται για αριθμό στρατιωτών της 2016 E/ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να μετατεθούν στο εσωτερικό, σε πόλεις συμφερόντων τους και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις Μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε, γιατί τσικνίζουμε, τα έθιμα από όλη την Ελλάδα !

Τα κρέατα στη σχάρα, το κρασί να ρέει άφθονο και η τσίκνα να αναδίδεται στον αέρα.

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Όταν ο Έρωτας αγάπησε παράφορα μια θνητή, την Ψυχή

Σύμφωνα με έναν από τους πολλούς μύθους που έχουν διατυπωθεί για τη γέννηση των θεών, η Αφροδίτη γεννήθηκε στα παράλια της Κύπρου στους αφρούς της θάλασσας. Ο Ζέφυρος, ο δυτικός άνεμος, την μετέφερε, αφού την περιποιήθηκαν οι Ώρες, στον Όλυμπο. Όταν παρουσιάστηκε στους θεούς, όλοι έμειναν έκπληκτοι από την εκθαμβωτική ομορφιά της. Η Αφροδίτη ήταν όμορφη, είχε λευκό δέρμα και μακριά πλούσια μαλλιά. Η φιγούρα της προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον πόθο των αντρών.

Πανυψηλος σκελετος και αρχαίος θησαυρός ανακαλύφτηκαν στο Ιράν.


 Οι αρχαιολόγοι σε εκσκαφή στην Ιρανική επαρχία του Lorestan, ανακάλυψαν ένα φορτίο με σημαντικά ιστορικά ευρήματα ,που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν.Η πιο συναρπαστική ανακάλυψη είναι τα υπολείμματα από ένα πολύ ψηλό άντρα,που πιστεύεται ότι είναι δύο μέτρα ψηλός, και έζησε κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Σασσανιδικο, που κυβέρνησε από το 224 μ.Χ. περίπου μέχρι το 651 μ.Χ, όταν κατακτήθηκε από το ισλαμικό Χαλιφάτο.

Οι Προέλληνες Ταφίοι

Οι Ταφίοι ή Τηλεβόες ήταν, πιθανώς μυθικός, ελληνικός λαός που αναφέρεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια.
Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Αθηνά μιλάει στον Τηλέμαχο και του λέει ότι η ίδια είχε μεταμφιεστεί σε Ταφιώτη. Η Αθηνά του μιλάει για κάποιο Ταφίο Μέντη που έκανε εμπόριο χαλκού και σιδήρου και είχε δεσμό φιλοξενίας με τον πατέρα του Οδυσσέα. Οι Ταφίοι μιλούσαν ελληνικά, ήταν φημισμένοι κωπηλάτες όπως οι Φαίακες και έκαναν θαλάσσιο εμπόριο με άλλες πόλεις λιμάνια. [1]