Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κόρη Φρασίκλεια ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ


Κόρη Φρασίκλεια
Ονομασία Κόρη Φρασίκλεια
Δημιουργός Αριστίων (γλύπτης)
Έτος δημιουργίας 550 - 540 π.Χ.
Είδος γλυπτό
Μουσείο Εθνικό Αρχαιολογικό
Μουσείο
Αριθμός καταλόγου 4889
Η κόρη Φρασίκλεια που φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι αρχαίο Ελληνικό γλυπτό του Αριστίωνα. Χρονολογείται μεταξύ 550 και 540 π.Χ. και βρέθηκε το 1972 στη νεκρόπολη της Μυρρινούντος όπου άλλοτε στόλιζε έναν αρχαίο τάφο. Φημίζεται ως σημαντικότατο έργο αρχαϊκής τέχνης.

Κάγκελα υψώνονται γύρω από το Μαξίμου - Κλειστός ο Εθνικός Κήπος



Κάγκελα παντού βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, φοβούμενο την οργή του κόσμου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις ένα και κάτι χρόνο πριν διατυμπάνιζαν πως θα ξηλώσουν τα κάγκελα από παντού και οι πολίτες δεν θα έχουν πουθενά πρόβλημα πρόσβασης
Υπό την έντονη ανησυχία να γίνει ένα «ντου», έπειτα και από την χθεσινή καταδρομική επιχείρηση όταν 150 μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο της αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν έξω από το Μαξίμου, η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου!

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ: Απολύστε 180.000 από το δημόσιο

Δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου ζητά ο ΣΕΒ .Η μείωση των δαπανών, όπως σημειώνει, θα προέλθει από τον περιορισμό τόσο του προσωπικού όσο και των αμοιβών. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος πληρώνει υψηλότερους μικτούς μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα.
Η πρόταση του ΣΕΒ είναι να περικοπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα έτσι ώστε οι σχέσεις μεταξύ μισθών και απασχόλησης στην Ελλάδα να μη διαφέρει από εκείνους στη μέση ευρωπαϊκή χώρα. «Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αναφέρει, ο μέσος μικτός μισθός θα έπρεπε να μειωθεί κατά -3% ή 565 ευρώ ετησίως και η μέση απασχόληση κατά -50% ή 180 χιλ. υπαλλήλους».

Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΑΛΗ ΤΗΣ ΚΑΥΚΑΝΙΑΣ(ΟΛΥΜΠΙΑΣ)



 Σε ένα βότσαλο που βρέθηκε το 1994 στην Καυκανιά Ολυμπίας βρίσκεται η αρχαιότερη επιγραφή της Ελληνικής γλώσσας!!

Τί συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από ένα βότσαλον!!!"
Η πρώτη επιγραφή σε επιβεβαιωμένη ελληνική γλώσσα δεν είναι βέβαια οι πινακίδες ΓΓΒ΄της Πύλου ή της Κνωσσού ή αλλαχού του 14ου - 13ου αι. π.Χ., αλλά ένα πέντε εκατοστών βότσαλον ευρεθέν εν έτει 1994 σε ιδιωτική οικία εις την Καυκανιά, επτά χιλιόμετρα έξω από την Ολυμπία. Το βότσαλον φέρει από την μίαν όψιν επιγραφήν με τρεις λέξεις, ενώ από την άλλην όψιν έναν διπλούν πέλεκυν με δυο σύμβολα ΓΓΒ΄. Χρονολογείται περί τα μέσα του 17ου αι. π.Χ (υψηλή χρονολόγησις) ή περί τα μέσα του 16ου αι. π.Χ (χαμηλή χρονολόγησις).......


Το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης άρχισε πάλι να «βρυχάται» -36 χρόνια μετά την καταστροφική έκρηξη





Ενα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου άρχισε πάλι να βρυχάται. Ο λόγος για το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης, στις ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει πάνω από 130 μικρές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή κάτω από το ηφαίστειο από τις αρχές Μαρτίου, κάτι που καταδεικνύει ότι σταδιακά το ηφαίστειο αρχίζει να «ξυπνάει».
Το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης είναι περισσότερο γνωστό για την καταστροφική του έκρηξη στις 18 Μαΐου του 1980. Ηταν η πιο φονική και οικονομικά καταστρεπτική ηφαιστειακή έκρηξη στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Πενήντα επτά άτομα σκοτώθηκαν, 250 σπίτια, 47 γέφυρες, 25 χιλιόμετρα σιδηροτροχιών και 300 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων καταστράφηκαν.

Στέλνουν νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα τον Ανθρωπο που εστησε την διαμαχη ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΡΩΣΣΙΑΣ


Ο επόμενος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα θα είναι ο Geoffrey Pyatt, σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Ο κ. Pyatt έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τον Ιανουάριο του 2014.

Το συντριβάνι του Ευαγγελισμού: Η άγνωστη ιστορία που λίγοι ροδίτες την γνώριζαν


Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν στα χέρια μου δύο ιταλικές καρτ ποστάλ που απεικόνιζαν το μεγάλο σιντριβάνι (Fontana grante της πόλης Viterbo).
Μου έκανε εντύπωση ότι το σιντριβάνι ήταν ακριβός ίδιο με το σιντριβάνι του Ευαγγελισμού και έτσι παρακινήθηκα και έψαξα να μάθω το πώς και γιατί φτιάχτηκε στη Ρόδο, γιατί δεν υπήρχε ούτε κατασκευαστής ούτε αρχιτέκτονας ούτε χρονολογία κατασκευής.

To θρυλικό αρχαιοελληνικό φρούριο της Άκρας αποκαλύπτεται στην Ιερουσαλήμ





Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός εντυπωσιακού φρουρίου που χτίστηκε πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν από Έλληνες, στο κέντρο της παλιάς Ιερουσαλήμ. Τα ερείπια αυτά αποτελούν τα πρώτη αδιάσειστα στοιχεία μιας εποχής όπου ο ελληνιστικός πολιτισμός κυριάρχησε σε αυτήν την αρχαία πόλη. Την σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσιάζει σε εκτενές ρεπορτάζ το Νational Geographic το οποίο επισημαίνει πόσο εντυπωσιακή και αποκαλυπτική είναι για εκείνη την ιστορική περίοδο.

Ποιοι έφτιαξαν πραγματικά τις πυραμίδες της Αιγύπτου; Μήπως πρέπει να γραφτεί ξανά η ιστορία;


 ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΗΚΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ —
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα επιμήκη κρανία είναι προϊόν κάποιου περίεργου εθίμου, κατά το οποίο το κεφάλι των εμβρύων δενόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η ανάπτυξή του να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κωνοειδούς κορυφής.
Εντυπωσιακό στοιχείο είναι η παγκοσμιότητά τους, καθώς επιμήκη κρανία έχουν βρεθεί στην κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, το αφρικανικό Κονγκό, την Αίγυπτο αλλά και στην κεντρική και νότια Αμερική !

Όπως και με κάθε ανεξήγητο ή περίεργο φαινόμενο, έτσι και η ύπαρξη των επιμηκών κρανίων έχει θρέψει διάφορες θεωρίες. Κάποιοι συνδέουν τη σχέση του φαινομένου με εξωγήινες επισκέψεις, θεωρώντας ότι οι πρόγονοί μας προσπάθησαν με το έθιμο αυτό να μοιάσουν στους θεούς τους, εξωγήινα όντα που τους επισκέπτονταν από τους ουρανούς. Άλλοι συνδέουν το φαινόμενο με μια μορφή τέχνης και άλλοι στην εξαπάτηση ότι το φερόμενο άτομο έχει μαντικές ή μαγικές δυνατότητες.

Ρωσία: Πάνω από 12 σκαλισμένοι μυστηριώδεις δίσκοι βρέθηκαν κοντά στο Βόλγκογκραντ (ΦΩΤΟ)



Μια ομάδα ερευνητών στη Ρωσία ανακάλυψε περισσότερους από μια ντουζίνα λίθινους δίσκους στην περιοχή Volgograd της Ρωσίας, ανάμεσα τους και ένας δίσκος διαμέτρου τεσσάρων μέτρων. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι δίσκοι περιέχουν βολφράμιο, ένα υψηλής πυκνότητας μέταλλο που έχει εφαρμογές στη στρατιωτική τεχνολογία. Η φύση των δίσκων παραμένει μυστήριο.
Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Bloknot Volgograd αναφέρει ότι η διαπίστωση έγινε από τη ρωσική ομάδα Ουφολογίας και Κρυπτοζωολογίας Kosmopoisk, με επικεφαλή τον Vadim Chernobrov, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή Zhirnovsky της περιοχής του Βόλγκογκραντ. Οι κυνηγοί UFO ερευνούσαν στην περιοχή λόγω της φήμης της για την εμφάνιση «μυστικιστικών φαινομένων».

Ενώ η ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει περισσότερους από 12 λίθινους δίσκους, το πρόσφατο εύρημα ενός λίθινου δίσκου διαμέτρου 4 μέτρων, πήρε την πρωτοκαθεδρία.

Οι παράξενες στοές δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» ηλικίας 20.000 ετών. - Βοσνία.


Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στη Βοσνία.
Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί. Έπειτα από δέκα χρόνια εργασιών ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη.

5 Μαίου 1945: Άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας



Ο ναύαρχος Καρλ Ντένιτς, διάδοχος του Χίτλερ για πέντε μέρες, έδωσε την έγκρισή του κι ένας στρατηγός υπέγραψε την άνευ όρων παράδοση των γερμανικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη Βόρεια Γερμανία και στις Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία. Ήταν 5 Μαΐου 1945. Στον Νότο, τα πράγματα έγιναν πιο επίσημα. Ήταν ξημερώματα, 7 Μαΐου 1945, όταν ο στρατηγός Άλφρεντ Γιοντλ υπέγραφε την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους συμμάχους και δήλωνε: «Ο γερμανικός λαός επαφίεται στη γενναιοψυχία των νικητών». 

ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ


Το Οριάν Εξπρές (Οrient Express = Ταχεία της Ανατολής) ήταν το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης που έκανε τη διαδρομή των 2.740 χιλιομέτρων περίπου από το Παρίσι (Gare de l'Est) έως την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις στο Στρασβούργο, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Το Οριάν Εξπρές, το οποίο ταυτίστηκε με την ταξιδιωτική πολυτέλεια, άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1883, ενώ το 1919 ξεκίνησε να λειτουργεί η γραμμή Simplon Orient Express, η οποία περιλάμβανε διαφορετικό δρομολόγιο και περνούσε από τους σταθμούς της Λωζάνης, του Μιλάνου, της Βενετίας, της Τεργέστης, του Βελιγραδίου.