Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ο χρησμός της Πυθίας που ο Όμηρος δεν κατάφερε να λύσει και τον οδήγησε στο θάνατο

Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε ένα χρησμό της Πυθίας.
Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο Όμηρος επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει την Πυθία ποιοι ήταν οι γονείς του και η καταγωγή του.
Η Πυθία απάντησε με τον εξής χρησμό:
«Πατρίδα της μητέρας σου είναι η νήσος Ίος, η οποία θα σε δεχθεί όταν πεθάνεις, αλλά φυλάξου από το αίνιγμα των νεαρών παιδιών».

Έφτασε η ώρα της απόφασης για το νέο τρόπο υπολογισμού του κιλού – Δείτε τι θα αλλάξει

Ήρθε η ώρα για άλλη μια ιστορική αποκαθήλωση: το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, θα πάψει πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς.
Οι αντιπρόσωποι από τα 60 κράτη-μέλη του Διεθνούς Γραφείου Μέτρων και Σταθμών (ΒΙΡΜ), μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνέρχονται αυτή την εβδομάδα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, στο πλαίσιο της 26ης Γενικής Συνδιάσκεψης για τα Μέτρα και τα Σταθμά (CGPM), και αναμένεται να ψηφίσουν στις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να αναθεωρήσουν ξανά το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI).

Δείτε τις εννέα τροφές που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Τι σού έρχεται στο νου όταν ακούς «βιταμίνη C»; Το πορτοκάλι, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν 9 φρούτα και λαχανικά με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα του θρεπτικού αυτού συστατικού, ικανού να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Πριν τις δούμε, αξίζει να πούμε ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού είναι 90 μιλιγκράμ για τους άνδρες και 75 για τις γυναίκες. Για χάρη της σύγκρισης, να πούμε επίσης ότι ένα μεσαίο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70mg βιταμίνης C.

Θράσος από τον «ελληνοδίαιτο» αλλά αλβανόψυχο ηθοποιό Λ. Βασιλείου: «Είναι φασίστες όσοι ήταν στην κηδεία του Κ.Κατσίφα»

Ο αλβανικής συνείδησης ηθοποιός (αν και έχει και ελληνικό αίμα από την πλευρά της μητρός του) Λαέρτης Βασιλείου προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της μνήμης του πεσόντα Έλληνα ήρωα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και όσων παρέστησαν στην κηδεία του για να τον τιμήσουν: «Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα»:
Αυτά δήλωσε ο Αλβανός ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου στην αλβανική τηλεόραση, την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την χώρα ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ & 31η ΜΕΕΔ – Άσκηση-μήνυμα στην Τουρκία

Όταν ο πρώην Τούρκος Α/ΓΕΕΔ, Χουλουσί Ακάρ και νυν ΥΠΑΜ σχολιάζοντας τις μονομερείς έρευνες φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει ότι: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο, στο οποίο η Τουρκία δεν έχει πει «ναι» όποιος και να σας υποστηρίζει», τότε βαδίζουμε προς σοβαρή κρίση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

«Ασπίδα» προστασίας από το ΠΝ: Η ΤΠΚ Κρυσταλλίδης περιπολεί το Καστελόριζο – Σε ετοιμότητα οι ΕΔ – Προάγγελος πολεμικής διένεξης στο Αιγαίο;

Κρίσιμες ώρες στο Αιγαίο την ώρα που διεξάγεται η άσκηση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων «Ωρίων -2018» από σήμερα, ενώ η ΤΠΚ Κρυσταλλίδης με πυραύλους «EXOCETMM40 BLK2» και το προσωπικό της να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, περιπολεί στο Καστελόριζο που αποτελεί «κόκκαλο” στο λαιμό για τους Τούρκους.
Δεκάδες άνδρες των ειδικών μας δυνάμεων γυροφέρνουν τα μικρονήσια ενώ η ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία ευρίσκεται σε εγρήγορση, μετά και την έξοδο του δεύτερου τουρκικού σεισμικού σκάφους της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Ερευνών και Ερευνών MTA Oruç Reis.