Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οι Μινωίτες Κρήτες ΚΑΙ στην Νορβηγία!


«Το μαλακό καθαρό» είναι οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν πριν πολλά χρόνια στην Νορβηγία. Περισσότερο από 2000 χρόνια πριν τον Χάραλντ Χώρφαργκε (ο πρώτος βασιλιάς που ένωσε την Νορβηγία 858-934), στην χώρα είχαν φτάσει οι Μινωίτες Κρήτες και έκαναν εξόρυξη αργύρου, όπως αναφέρει η επιγραφή που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Κόνγκσπεργκ.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της μεγαλύτερης εφημερίδας της Νορβηγίας «Aftenposten» της 13/1/2002 την επιγραφή ανακάλυψε ο Γιόχαν Γιάερνες κάτοικος της πόλης Κόνγκσμπεργκ στην νότια Νορβηγία. Ο Γ. Γιάερνες ήταν απόφοιτος πανεπιστημίου με ειδικότητα ιστορικού και για αυτόν ήταν φυσικό να ψάχνει για ιστορικά ευρήματα στην πατρική του περιοχή.

10 ατυχήματα φορτηγών που έμειναν στην Ιστορία!

Τα ατυχήματα με φορτηγά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στους δρόμους όλου του κόσμου. Εκτός κι αν το φορτίο τους είναι τόνοι ψαριών, χιλιάδες κασάκια μπύρας, εκατοντάδες...
κιλά κοκαΐνης κ.α παράξενα φορτία που δημιουργούν ένα σπάνιο θέαμα στον δρόμο του ατυχήματος. Στην παρακάτω φωτογραφική συλλογή θα δείτε 10 από τις πιο coolαριστές ανατροπές φορτηγών που έχουν καταγραφεί σ' ολόκληρο τον κόσμο...
Ανατροπή φορτηγού με τόνους από ψάρια σε αγροτική περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας τον Ιανουάριο του 2012. Η μυρωδιά των ψαριών πλανιόταν στην περιοχή για κάποιο διάστημα.
Ένα ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα να χυθούν στο δρόμο 2.184 κασάκια μπύρας που μεταφέροταν από ένα φορτηγό. Ένας αστυνομικός περιέγραψε τη σκηνή που αντίκρισε ως "μια θάλασσα μπύρας".

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα)




Το αν η κλιματική αλλαγή οδεύει προς άνοδο της θερμοκρασίας ή την κάθοδό της, είναι ένα θέμα των επιστημόνων.
Γεγονός πάντως είναι πως στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν μέχρι τους 50 βαθμούς Κελσίου έπεσε …χιόνι.






Έντονη χιονόπτωση, ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό γεγονός, παρουσιάστηκε στην περιοχή Μπετσάρ, βόρειο-δυτικά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Μαρόκο.
Στην όαση της περιοχής, τα κλαδιά των φοινίκων δεν άντεξαν το βάρος του πρωτόγνωρου χιονιού και έσπασαν και το κρύο, παροδικά, έγινε πολικό…
ΠΗΓΗ: http://anekshghtakaiapokryfa.blogspot.com

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο!


Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική, όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. Η πέτρα...
Possum Creek Stone ανακαλύφθηκε από την Gloria Farley στην Oklahoma το 1970. Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει HO-NI-KA-SA η o nikasa (ο νικητής)
Η πέτρα Thruston Stone ερμηνεύεται ως μία ανάμιξη πολλών πολιτισμών οπως Ελληνικής, Τσερόκι, Ινδιάνικης, Αιγυπτιακής και Εβραίκης. Η πολιτισμική κοινότητα των Cherokee, Keetoowah Society επισήμανε, όπως το επιβεβαιώνει και το όραμα του Eloh, ότι προέρχονται από τους Πτολεμαίους που έφτασαν με υπερατλαντικά ταξίδια μαζί με Εβραίους και Φοίνικες στην κοιλάδα του Ohio γύρω στο 100 π.Χ.Το Red Bird Petroglyph είναι Ελληνική επιγραφή που χρονολογείται ανάμεσα στον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ. και όχι όπως ανακοίνωσε τελευταία το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και η New York Times ότι είναι του 1800.
τα φτερά των τσερόκι σε σχήμα ελληνικής περικεφαλαίας.

Η γλώσσα των Cherokee περιέχει πολλές λέξεις ελληνικής προέλευσης, ιδιαίτερα στο πεδίο της ιεραρχίας, στρατιωτικής ορολογίας, μυθολογίας, αθλητισμού και τελετουργίας. Επίσης η μουσική των Cherokee αντανακλά τις ελληνικές τους ρίζες. Οι ινδιάνοι Cherokee είναι στην κυριολεξία οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής.
 Ελληνικές λέξεις που ταιριάζουν με των Cherokee

ΠΗΓΗ :melostisneos.wordpress.com

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ..




Την 1η Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ πασάς έστειλε στον Γεώργιο Καραϊσκάκη επιστολή:
''Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα.Είμαι πιστός,είμαι τίμιος.Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς.Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς.Δν θέλω να χύσω αίμα.Μη γένοιτο.Όποιος θέλει να είναι με εμένα πρέπει να είναι πλησίον μου.Όποιος δε θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου.Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε''.

Ο Καραϊσκάκης απάντησε με άλλη επιστολή:
''Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί λέγεις να προσκυνήσω
κι εγώ πασά μου ρώτησα τον πούτσο μου τον ίδιον
κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
κι αν έρθεις κατ' επάνω μου ευθύς να πολεμήσω''..

Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου


-
Ο Ωγύγος ή Ωγύγης, ήταν κατά την Ελληνική Μυθολογία, ένας από τους αρχέγονους ηγέτες στην Αρχαία Ελλάδα. ιδιαίτερα στην Βοιωτία. Κατά μία άλλη εκδοχή ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Αττικής. Η ετοιμολογία και η έννοια του ονόματος (από το επίθετο Ωγύγιος) σημαίνει, αρχέγονος, πρωταρχικός, πολύ αρχαίος.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως βασιλιάς των Εκτενών, των αυτοχθόνων (προκατακλυσμιαίων) και πρώτων κατοίκων της Βοιωτίας. Ίδρυσε την πόλη Ωγυγία (η μετέπειτα Θήβα) και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της. Αρκετοί αρχαίοι Έλληνες ποιητές αναφέρονται στους Θηβαίους ως «Ὠγυγίδαι».

Το όνομα του χρησιμοποιήθηκε αργότερα για να τονίσει οτιδήποτε το "παμπάλαιο", πριν τον πρώτο κατακλυσμό που συνέβει κατά την βασιλεία του. Ο κατακλυσμός κατέστρεψε και την Αττική και την Βοιωτία και οι άνθρωποι που επέζησαν λέγεται πως μετοίκησαν στην Αίγυπτο, της οποίας το πρώτο όνομα ήταν επίσης "Ωγυγία", όπως της Αττικής και της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Παράδοση ο κατακλυσμός του Ωγύγου έγινε όταν κυβερνήτης στο Αργος ήταν ο Φορωνέας, γιός του Ιναχου.

Ο Παυσανίας στα "Κορινθιακά" λέει οτι ο Φορωνέας θεωρείτο ως ένας εκ των προ-προϊστορικών Ελλήνων (των Προσελήνων;!) ο οποίος συγκέντρωσε τους
ανθρώπους σε κοινότητες ενώ μέχρι τότε έκαναν ημιάγρια ζωή.

[...]λέγεται δὲ καὶ ὧδε λόγος: Φορωνέα ἐν τῇ γῇ ταύτῃ γενέσθαι πρῶτον, Ἴναχον δὲ οὐκ ἄνδρα ἀλλὰ τὸν ποταμὸν πατέρα εἶναι Φορωνεῖ: τοῦτον δὲ Ποσειδῶνι καὶ Ἥρᾳ δικάσαι περὶ τῆς χώρας, σὺν δὲ αὐτῷ Κηφισόν τε καὶ Ἀστερίωνα [καὶ τὸν Ἴναχον] ποταμόν: κρινάντων δὲ Ἥρας εἶναι τὴν γῆν, οὕτω σφίσιν ἀφανίσαι τὸ ὕδωρ Ποσειδῶνα. καὶ διὰ τοῦτο οὔτε Ἴναχος ὕδωρ οὔτε ἄλλος παρέχεται τῶν εἰρημένων ποταμῶν ὅτι μὴ ὕσαντος τοῦ θεοῦ: θέρους δὲ αὖά σφισίν ἐστι τὰ ῥεύματα πλὴν τῶν ἐν Λέρνῃ. Φορωνεὺς δὲ ὁ Ἰνάχου τοὺς ἀνθρώπους συνήγαγε πρῶτον ἐς κοινόν, σποράδας τέως καὶ ἐφ' ἑαυτῶν ἑκάστοτε οἰκοῦντας: καὶ τὸ χωρίον ἐς ὃ πρῶτον ἠθροίσθησαν ἄστυ ὠνομάσθη Φορωνικόν. - Ελλάδος περιήγησις / Κορινθιακά.

Οι πληροφορίες που μας έχουν διασωθεί σχετικά με τον Ωγυγο και τον Φορωνέα προέρχονται από το Μυκηναϊκό Επος "Φορωνίς" -το αρχαιότερο Ελληνικό Επος- το οποίο δυστυχώς, δεν διεσώθει.

Ωγυγία ονομάζεται και η μυθική νήσος της Καλυψούς, οπότε έχουμε 3 μεγάλες περιοχές με το ίδιο όνομα! (Αιγυπτος, Αττική + Βοιωτία και νήσος της Καλυψούς)...

Σύμφωνα με τους ίδιους μύθους ο Ωγυγος ή Ωγύγης, ήταν ο θεμελιωτής των Αιγυπτιακών Θηβών ενώ αργότερα, ο Κάδμος προς τιμήν του ονόμασε τις πύλες των Ελληνικών Θηβών, Ογυγίας πύλας, και η Θήβα πήρε την επονομασία Ωγύγιαι.

Το όνομα Ωγύγης λένε πως προέρχεται από σημιτική ρίζα και σημαίνει Ωκεανός ή από φοινικική και σημαίνει "ο αποτελών κύκλον" (πάλι ωκεανος δηλαδή) ενώ Ωγυγία σημαίνει ωκεανικός, ο εν μέσω του ωκεανού κείμενος.

Κατακλυσμός του Ωγύγου

Ο πρώτος Κατακλυσμός όπως καταγράφεται στην Ελληνική γραμματεία, συνέβη βασιλεύοντος του Ωγύγου και γι’ αυτό πήρε το όνομα του . Τότε πλημμύρισε η Αττική και οι κάτοικοι της, άλλοι μεν επνίγησαν και άλλοι- όσοι πρόλαβαν -την εγκατέλειψαν. Τούτο συνέβη διότι ο Κηφισσός ποταμός πλημμύρισε και έπνιξε την Αττική και την Βοιωτία [Παυσανίας - Βοιωτικά Ε’ 1 και Η’, Σχόλ. Απόλλων. Γ’1177 κ.α ]

[...] ἐξ Ἀκραιφνίου δὲ ἰόντι εὐθεῖαν ἐπὶ λίμνην τὴν Κηφισίδα--οἱ δὲ Κωπαί̈δα ὀνομάζουσι τὴν αὐτήν-- πεδίον καλούμενόν ἐστιν Ἀθαμάντιον: οἰκῆσαι δὲ Ἀθάμαντα ἐν αὐτῷ φασιν. ἐς δὲ τὴν λίμνην ὅ τε ποταμὸς ὁ Κηφισὸς ἐκδίδωσιν ἀρχόμενος ἐκ Λιλαίας τῆς Φωκέων καὶ διαπλεύσαντί εἰσι Κῶπαι. κεῖνται δὲ αἱ Κῶπαι πόλισμα ἐπὶ τῇ λίμνῃ, τούτου δὲ καὶ Ὅμηρος ἐποιήσατο ἐν καταλόγῳ μνήμην: ἐνταῦθα Δήμητρος καὶ Διονύσου καὶ Σαράπιδός ἐστιν ἱερά. [2] λέγουσι δὲ οἱ Βοιωτοὶ καὶ πολίσματα ἄλλα πρὸς τῇ λίμνῃ ποτὲ Ἀθήνας καὶ Ἐλευσῖνα οἰκεῖσθαι, καὶ ὡς ὥρᾳ χειμῶνος ἐπικλύσασα ἠφάνισεν αὐτὰ ἡ λίμνη. οἱ μὲν δὴ ἰχθῦς οἱ ἐν τῇ Κηφισίδι οὐδέν τι διάφορον ἐς ἄλλους ἰχθῦς τοὺς λιμναίους ἔχουσιν: αἱ δὲ ἐγχέλεις αὐτόθι καὶ μεγέθει μέγισται καὶ ἐσθίειν εἰσὶν ἥδισται. Παυσανίας - Βοιωτικά

Λέγουν δε ότι τότε εφάνη σημείο παράξενο στο δίσκο της Αφροδίτης, επειδή μετεβλήθη και η διάμετρος και το σχήμα και το χρώμα και η τροχιά της. Όθεν ο Freret νομίζει ότι το παράδοξον ουράνιο σώμα ήτο κάποιος κομήτης και όχι η Αφροδίτη, και μάλιστα στην διατριβή του τεκμηριώνει ότι ήτο εκείνος ο κομήτης που εφάνη και το 1680 {Κάστωρ παρ’ Αύγουστίν. Πολ. Θ’ . θ’ Ιη’. Ή Υπομνήματ. Ακαδ.τόμ. Ι’ σελ. 357}

Υποθέτουν ότι αυτός ο κομήτης πέρασε πολύ κοντά στη Γη, ή ότι μέρη τούτου χτύπησαν τη Γη και δημιούργησαν πελώριο παλιρροϊκό κύμα , το οποίον προξένησε ασύλληπτη καταστροφή . Πιθανολογούν δε ότι εξ αιτίας αυτής της φυσικής καταστροφής εξηφανίσθη ο Προκατακλυσμιαίος Αιγαιατικός Πολιτισμός .

Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου χρονολογείται την Ογδόη Εποχή. Διαφορετικές χρονολογίες έχουν προταθεί για τον κατακλυσμό, μερικές είναι: 2.136 π.Χ. (Βάρρων) και 1.796 π.Χ (Αφρικανός).Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου συνέβη κατά το 37ον έτος της βασιλείας του Ωγύγου . Ο Κατακλυσμός αυτός δημιούργησε τέτοια καταστροφή ώστε άφησε ένα μεγάλο ιστορικό κενό 189 ετών, μέχρι του Κέκροπος, ο οποίος εβασίλευσε πολύ βραδύτερον. Στην μετακατακλυσμική εποχή αγνοείται τι συνέβη στην Αττική.

Ο Ωγύγος είχε γυναίκα την Θήβην θυγατέρα του Διός και εγέννησεν εξ αυτής τον Ελευσίνα και τις Πραξιδίκες. Μερικοί λέγουν και κάποιον Κάδμον, προς λύπην των φοινικιστών που τον θέλουν να κατάγεται από τους Γεφυραίους Φοίνικες, ενώ σε κάθε περίπτωση ήτο αναμφισβήτητα Ελλην . Πολύ πιθανόν ο Ωγύγος να ήτο και βασιλεύς της Βοιωτίας[Ευσελ. Χρονικ. Θεόφιλ. Εν Αυτολυκ.Γ’ 399]

Ο Ελευσίν έκτισε την Ελευσίνα και έμεινε εκεί μετά τον κατακλυσμό. Όμως υπήρχε και άλλη κομώπολις με το όνομα Ελευσίνα και Αθήναι στην Βοιωτία, πλησίον της Κωπαίδος λίμνης, τις οποίες έπνιξε η λίμνη όταν συνέβη μεγάλη πλημμύρα επί βασιλείας του Κέκροπος.

Η ιστορία/μυθολογία των λαών της Ανατολής, γνωρίζει έναν μονο κατακλυσμό. Τον λεγόμενο "Κατακλυσμο του Νώε" όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη. Η Ελληνική ιστορία και γραμματεία, σε πληρότητα πηγών, μας αναφέρει πως οι Έλληνες γνωρίζουν 3 Κατακλυσμούς. Τον "Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα", τον "Κατακλυσμό του Ωγύγου" και τέλος τον "Κατακλυσμό του Δαρδάνου". Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας(;) επέλεξε να διδάξει στα Ελληνόπουλα μόνο τον Κατακλυσμό του Νώε και να τα αφήσει στο σκοτάδι σχετικά με την δική τους ιστορία.
Τον λόγο μπορείτε να τον αντιληφθείτε, διαβάζοντας το Άρθρο 3 του Ελληνικού Συντάγματος....
ΠΗΓΗ: http://visaltis.blogspot.com

Περίεργες συμπτώσεις: 5 ιστορίες ενάντια στις πιθανότητες




* Ένας εβδομηντάχρονος Φιλανδός σκοτώθηκε το 2002 σε έναν αυτοκινητόδρομο του Raahe, περί τα 600 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, όταν η μηχανή του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Περίπου δύο ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου στον ίδιο δρόμο, άλλος ένας εβδομηντάχρονος βρήκε τραγικό θάνατο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: το ποδήλατό του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Ήταν ο δίδυμος αδερφός του!

* Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα Barbary Shore, δεν σχεδίαζε να συμπεριλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο στους χαρακτήρες. Το έκανε, όμως, και περιέργως πώς ο ασήμαντος αρχικά χαρακτήρας εξελίχθηκε σε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση του βιβλίου. Αφού ολοκληρώθηκε το μυθιστόρημα, το Τμήμα Αλλοδαπών των ΗΠΑ συνέλαβε τον ένοικο του διαμερίσματος που βρισκόταν έναν όροφο πάνω από εκείνο του Mailer. Ήταν ο συνταγματάρχης Rudolf Abel, ο μεγαλύτερος Ρώσος κατάσκοπος εκείνη την περίοδο στις ΗΠΑ.

* Το μακρινό 1858, ο Ρόμπερτ Φάλλον κέρδισε 600 δολάρια σε μια παρτίδα πόκερ. Δεν έζησε, όμως, για να τα χαρεί, καθώς οι συμπαίκτες του, θεωρώντας ότι τους κλέβει, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Κανείς από τους παίκτες δεν ήθελε να πάρει την θέση του Φάλλον στο τραπέζι και να διεκδικήσει τα 600 δολάρια που τώρα θεωρούνταν γρουσούζικα, μέχρι που ένας νέος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο τραπέζι. Όταν έφτασε η αστυνομία για να ερευνήσει τον φόνο, ο πιτσιρικάς κέρδιζε 2.200 δολάρια. Απαιτώντας τα 600 δολάρια να περάσουν στον κληρονόμο του Φάλλον, οι αστυνόμοι τον ανακάλυψαν… να κάθεται στη θέση του πατέρα του, και να παίζει πόκερ. Ο μυστηριώδης νέος ήταν ο γιος του Φάλλον, που είχε επτά χρόνια να δει τον πατέρα του.

* «Οι αφηγήσεις του Άρθουρ Κόντον Πυμ» είναι το μόνο μυθιστόρημα που ολοκλήρωσε ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Μιλά για τέσσερις επιζήσαντες ενός ναυαγίου που περιπλανιούνται για μέρες με μια σωστική λέμβο στον ωκεανό, περιμένοντας βοήθεια. Μην έχοντας τίποτα να φάνε, αποφασίζουν να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Κι ο κλήρος πέφτει στον καμαρότο, Richard Parker.

Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, το γιοτ Mignonette βουλιάζει και οι τέσσερις επιζώντες του περιπλανιούνται με τις σωστικές λέμβους στη θάλασσα χωρίς τροφή και νερό. Οι τρεις από αυτούς σκοτώνουν, μετά από μέρες, και τρώνε τον καμαρότο. Το όνομά του ήταν Richard Parker!

* Το 1898, ο Morgan Robertson έγραψε το “Futility” («Ματαιότητα»). Το μυθιστόρημά του περιέγραφε το παρθενικό ταξίδι του αβύθιστου Τιτάνα, ο οποίος συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε μια νύχτα του Απρίλιο στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους 2.500 επιβάτες του –υπήρξαν μόλις 13 επιζήσαντες– καθώς διέθετε μόλις 24 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του.

Μια νύχτα του Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας περισσότερους από τους μισούς επιβάτες του (υπήρξαν μόνο 705 επιζήσαντες, επί συνόλου 2.207 επιβατών) καθώς διέθετε μόλις 20 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του!
ΠΗΓΗ : http://chrononews.blogspot.com/

O Fitch αναβάθμισε την Ισλανδία



Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε ο οίκος την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της.

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης.

«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.
 
Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ισλανδία έχει κάνει στάση πληρωμών από το 2008 και σε σχέση με την Ελλάδα χρωστάει 4 φόρες περισσότερα κατά μέσο όρο ανά πολίτη. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι 4 βαθμίδες πιο κάτω από την Ισλανδία. (!)

ΠΗΓΗ : www.newsit.gr