Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ποιά Hedge fund έχουν ελληνικά ομόλογα. Πως αρπαζουν τα λεφτα...




Το euro2day δημοσιεύει τη λίστα αυτών που παίζουν με τα ελληνικά ομόλογα, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι έλληνες αξιωματούχοι.

- Είναι το Saba Capital Management LP με κεφάλαια αξίας 5 δις ευρώ, που αγόρασε ελληνικό χρέος διάρκειας ενός έτους σε εξευτελιστικές τιμές που αντιπροσωπεύουν πιθανότητα χρεοκοπίας 75%.

- Είναι το CapeView Capital LLP με έδρα το Λονδίνο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα προτιμούν έλληνες αξιωματούχοι και ο ιδρυτής του έχει το ελληνοπρεπέστατο όνομα Theo Phanos.

- Είναι το Och-Ziff Capital Management, με κεφάλαια 28 δις δολάρια και το οποίο παίζει με το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το Reuters.

- Είναι το διάσημο πια, λόγω της ανοιχτής αντίθεσης του με το κούρεμα, ισπανικό Vega Asset Management.

- Είναι το York Capital με κεφάλαια 14 δις δολάρια, στο οποίο συμμετέχουν ο τραπεζικός γίγαντας της Credit Suisse και το Marathon Asset Management, με κεφάλαια στα 10 δις δολάρια.

Προσέξτε τη μεθοδολογία τους όπως οι ίδιοι κυνικά παραδέχονται.
Το Μάρτιο λήγει ομόλογο αξίας 14,4 δις ευρώ.
Οι διεθνείς κερδοσκόποι αγοράζουν μαζικά το ομόλογο αυτό σε πολύ χαμηλές τιμές, δηλαδή με περίπου 40 εως 45 ευρώ για ομόλογα που αξίζουν 100 ευρώ.

Ότι και να γίνει αυτοί δεν χάνουν με τίποτε γιατί :

- Εαν τους περάσει η άρνηση και δεν κουρευτούν τότε για κάθε 40 ευρώ θα πληρωθούν 100 ευρώ
- Εαν κουρευτούν στο 50% θα βγάλουν τουλάχιστον 10ευρώ στο ομόλογο
- Εαν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα χάσουν την αξία των ομολόγων τους αλλά θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας

Το λένε ανοιχτά όπως ο Trun-Tin Nguyen, hedge fund μάνατζερ στην TTN AG της Ζυρίχης, που δήλωσε στο Bloomberg γιατί  αγοράζει τα ομόλογα του Μαρτίου :''Το στοίχημα είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πληρώσουν στο σύνολο του το συγκεκριμένο ομόλογο. Πριν το Μάρτιο καμία λύση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, είτε είναι «κούρεμα», είτε είναι πτώχευση''.
ΠΗΓΗ : EURO2DAY

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.