Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ένοπλος «τρομοκράτης» στο Blue Star Διαγόρας για Πάτμο!


ploioΈνοπλος «τρομοκράτης» εντοπίστηκε και κρύβετε στο Blue Star Διαγόρας για Πάτμο Δραματικές ώρες πέρασαν επιβάτες του επιβατικού πλοίου «Διαγόρας» της Blue Star Ferries που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάτμο. Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ, οι επιβάτες παρατήρησαν έντονη κινητοποίηση του προσωπικού τού πλοίου καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες εντοπίστηκε ένοπλος δράστης.

Είναι φάντασμα η φιγούρα στη φωτογραφία;

 
 
 
Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα σε μια εκκλησία, η οποία όμως είναι χτισμένη πολύ κοντά σε έναν ομαδικό τάφο όπου είχαν θαφτεί τα θύματα μιας θανατηφόρας επιδημίας.
 
Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Τζόντι Κάρμαν η οποία υποστηρίζει ότι εκείνη χωρίς τη διαμεσολάβηση της φωτογραφικής μηχανής δεν έβλεπε τίποτα.
 

Φαρμακονήσι: 350 "λάθρο" απέναντι σε 24 στρατιώτες - Το ΓΕΣ ενισχύει τη φρουρά

 
 
Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ασφάλειας της στρατιωτικής φρουράς στο Φαρμακονήσι ανακύπτει, καθώς αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 350 λαθρομετανάστες βρίσκονται πάνω στο νησί απέναντι στους 24 στρατιώτες με επικεφαλής έναν υπολοχαγό. Το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για την απομάκρυνση τους μοιάζει αδιανόητο, αλλά την ίδια στιγμή, η Κως έχει βουλιάξει από τους λαθρομετανάστες. Πρόκειται σαφώς και ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αυτό που προβληματίζει έντονα αυτή τη στιγμή την ηγεσία του ΓΕΣ, είναι τι θα συμβεί αν οι 350 «λάθρο» εξεγερθούν εναντίον των ανδρών του φυλακίου στο Φαρμακονήσι. Πρόκειται για μία αναλογία της τάξεως του 1 προς 15, με τον αριθμό των λαθρομεταναστών να αυξάνεται συνεχώς. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να ενισχυθεί η φρουρά του Φαρμακονησίου για παν ενδεχόμενο.
 

Οι ''Μαγεμένες'' επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη 151 χρόνια μετά


Οι περίφημες «Μαγεμένες», γνωστές και ως οι «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, επιστρέφουν έπειτα από 151 χρόνια στη «γενέθλια» πόλη, όπου δέσποζαν από το 2ο αιώνα μ.Χ., έπειτα από πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo. Τα οκτώ αγάλματα (της Μαινάδας, του Διονύσου, της Αριάδνης, της Λήδας, του Γανυμήδη, ενός εκ των Διόσκουρων, της Αύρας και της Νίκης), που κοσμούσαν τη λεγόμενη στοά των Ειδώλων, εκεί όπου σήμερα είναι η Αρχαία Αγορά, θα εκτεθούν στην επετειακή 80ή ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.