Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Φαγόπυρο. Η σούπερ τροφή των ειδικών. Αντιμετωπίζει διαβήτη, χοληστερίνη, κυκλοφορικό και άλλα.




Από τότε που ανακάλυψα το φαγόπυρο, θα ήθελα αν μπορούσα να το βάλω σε όλα τα σπίτια. Από που να αρχίσω; Από τον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη που κάνει αυτήν την σούπερ τροφή όπως την αποκαλούν οι ειδικοί, να μου "στρώνει" τον διαβήτη; Ή ότι στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής το φαγόπυρο μπορεί να  φέρει την ευτυχία; Όχι μόνο γιατί είναι η καλύτερη δυναμωτική τροφή, όχι γιατί μας αδυνατίζει αλλά και γιατί λειτουργεί και σαν αντικαταθλιπτικό. Δεν είδα βέβαια αυτό το στοιχείο να αναφέρεται σε καμιά μελέτη, αλλά εγώ είμαι σίγουρη γι αυτό που σας λέω επειδή το απολαμβάνω πλέον καθημερινά και στις περιπτώσεις που κάποιες στιγμές λείπει από το ράφι μου, η διάθεση μου δεν έχει την ίδια ποιότητα. Υπάρχει στο εμπόριο κυρίως ως αλεύρι και ως ρύζι. Χρησιμοποιώ πιο πολύ το αλεύρι γιατί κάνω ψωμάκια με αυτό. Οι Αμερικάνοι το συστήνουν ιδιαίτερα για κρέπες. Τα ψωμάκια του γίνονται ιδιαιτέρως νόστιμα καθώς αν θέλετε να τα κάνετε αφράτα γίνονται ιδανικά ενώ αν τα ψήσετε λίγο παραπάνω αποκτούν μια εξαίσια κόρα.

Ο 'Αρχοντας των Χρυσών Δαχτυλιδιών: Ο Τάφος του Γρύπα Πολεμιστή της Πύλου



Ένας όμορφος άνδρας, με μακριά μαύρα μαλλιά, ήταν πιθανόν ο «Γρύπας Πολεμιστής», όπως αποκαλείται ο «ένοικος» του τάφου του 1.500 π. Χ., που αποκαλύφθηκε πέρσι στον 'Ανω Εγκλιανό της Πύλου, δίπλα από το μυκηναϊκό ανάκτορο του Νέστορος. 
Το πρόσωπό του, που ανασυστάθηκε από τα οστά του κρανίου του, όπως και τα νέα ερευνητικά δεδομένα, θα παρουσιαστούν σήμερα στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, ώρα 19:00, από τους αρχαιολόγους Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2015 βρήκαν κάτι μοναδικό: Έναν ασύλητο, λακκοειδή τάφο με τον σκελετό άνδρα, ηλικίας 30 με 35 ετών, καθώς και περισσότερα από 1.400 μοναδικά αντικείμενα ως κτερίσματα για τη μετά θάνατο ζωή του.

Αν κτυπήσουν οι σειρήνες για πραγματική απειλή ξέρετε σε ποια μέρη θα προστατευθείτε; - Οδηγός καταφυγίων Αττικής

Στην Αττική υπάρχουν αρκετά υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου. Στην Αθήνα (Λυκαβηττός, Αρδηττός, Πολύγωνο κ.α.), στον Πειραιά (Προφ. Ηλίας, Καστέλα, Δραπετσώνα κ.α.), στα νότια προάστια (Ελληνικό, Βούλα, Γλυφάδα), στα βόρεια (Κηφισιά, Παπάγου, Ψυχικό), στο Σούνιο, στη Ραφήνα. Ανάμεσα σ” αυτά τα καταφύγια υπάρχουν μερικά όπως της «Μεγάλης Βρετανίας», του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Τραπέζης της Ελλάδος, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και το υπόγειο του Μεγάρου του Αρείου Πάγου.
 
Το 1999 υπολογιζόταν ότι στην Ελλάδα σώζονταν περίπου 200 δημόσια καταφύγια. Τα περισσότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα που είχε κάνει το Έθνος, βρίσκονταν στο χείλος της κατάρρευσης, κι όμως έχουν ακόμη έντονα τα σημάδια του παρελθόντος με χαραγμένα συνθήματα στους τοίχους ή και παλαιά αντικείμενα. 
 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Ρόδου - Επίθεση με χημική ουσία από επιβάτη

Υπόνοιες χημικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Ρόδου: ΅Εκατοντάδες επιβάτες αναφέρθηκαν με συμπτώματα έντονου βήχα και έντονο τσούξιμο στα μάτια. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν εκκενωθεί. Αναζητείται η χημική ουσία που προκάλεσε τα συμπτώματα. Εχουν κληθεί και αξιωματικοί της Εθνοφυλακής με ειδικές συσκευές.
 
Οπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, δεκάδες ταξιδιώτες, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, βρίσκονται εκτός terminal, αναμένοντας οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, ενώ πολλοί έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, προκειμένου να ξεπεράσουν τα συμπτώματα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τουρίστες που βρίσκονται στο σημείο, έχουν αναβληθεί πτήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος και να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και που οφείλεται η μεγάλη αυτή αναστάτωση. 
 

Ενα πολύ σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, το Rex Blocking,θα κτυπήσει και την Ελλάδα και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς

ΕΝα πολύ σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, το Rex Blocking, που δημιουργείται συνήθως στη Δυτική Ευρώπη αυτή την φορά θα κτυπήσει και την Ελλάδα και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς στα πεδινά και έως 5 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και ημιορεινά! 
 
Στην προηγούμενη εμφάνιση του φαινομένου στις 3η Οκτωβρίου 1991, η θερμοκρασία στην Αθήνα έπεσε από τους 38 βαθμούς Κελσίου στους... 16.
 
Σίγουρα είναι παράξενο το να βρίσκεται ακριβώς πάνω από ένα υψηλό βαρομετρικό ένα αποκομμένο χαμηλό αλλά αυτή η ιδιαιτερότητα προκαλεί την απότομη μεταβολή.