Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα πλησιάσει τα δέκα δισεκατομμύρια κατοίκους ως το 2050!

Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει εκείνον της Κίνας εντός περίπου επτά ετών και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Νιγηρία και τις ΗΠΑ, με την αφρικανική χώρα να γίνεται η τρίτη πολυπληθέστερη στον κόσμο λίγο πριν από το 2050, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η έκθεση που συνέταξε η Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του οργανισμού προβλέπει ότι ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός των σχεδόν 7,6 δισ κατοίκων θα αυξηθεί σε 8,6 δισ μέχρι το 2030, σε 9,8 δισ το 2050 και σε 11,2 δισ το 2.100.
Επίσης προβλέπεται ότι ως το 2024 η Κίνα με 1,4 δισ κατοίκους σήμερα, θα χάσει τα πρωτεία της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο από την Ινδία, με σήμερα 1,3 δισ κατοίκους

Έλεγε πως είναι «πρίγκηπας του Μαυροβουνίου» και ...απόγονος του Μέγα Κωνσταντίνου (pics)

Είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες.

Ο 56χρονος Stefan Cernetic επί χρόνια τριγυρνούσε στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας υποδυόμενος έναν ανύπαρκτο πρίγκηπα.
Είχε πείσει ότι είναι απόγονος του Μέγα Κωνσταντίνου, των Παλαιολόγων κ.α. και -όπως γράφει στο σάιτ του- "Πρίγκηπας του Μαυροβουνίου και της 'Μακεδονίας', της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βοϊβοντίνας". Στον υπότιλο μάλιστα αναφέρει περί Αυτοκρατόρων 'Κωνσταντινούπολης, Ρουμανίας και Ελλάδας" με τους οποίους διασυνδέεται ...κληρονομικώς!
Ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη σε μια μαύρη Mercedes στην οποία είχε τοποθετήσει σημαίες του Μαυροβουνίου και ψεύτικα βασιλικά διακριτικά.

Διάβασαν το Κοράνι στην Αγία Σοφία - Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ

Νέα τουρκική πρόκληση σε περίοδο Ραμαζανιού αποτελεί η ανάγνωση του Κορανίου και η τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την ανάγνωση του Κορανίου ως «μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας» και μάλιστα «σε μία περίοδο που θα έπρεπε να προάγεται αντί να υπονομεύεται ο διαθρησκειακός διάλογος».

Το βοϊκόν πρόβλημα του Αρχιμήδη

Το 1773 ο φημισμένος Γερμανός συγγραφέας G. E. Lessing ανακάλυψε χειρόγραφο, το οποίο περιείχε ένα άγνωστο μέχρι τότε αρχαίο Ελληνικό ποίημα.

Το χειρόγραφο απέδιδε το κείμενο στον Αρχιμήδη (287-212 π.Χ.), ενώ το ποίημα από τότε έγινε γνωστό με τον τίτλο βοϊκόν πρόβλημα (=το πρόβλημα των βοδιών). Η σύνθεση έχει έκταση 44 στίχων και αντλεί την έμπνευσή της από την περίφημη ομηρική περιγραφή των βοδιών του Ήλιου στη δωδέκατη ραψωδία της Οδύσσειας και την αριθμητική της πλευρά. Μόνο που τα μαθηματικά του Αρχιμήδη είναι φυσικά πολύ περισσότερο περίπλοκα: έχουμε να κάνουμε με μια περιγραφή των σχετικών αναλογιών των μαύρων, λευκών, ξανθών και ποικιλόχρωμων κοπαδιών από βόδια, τα οποία στη συνέχεια κατανέμονται γεωμετρικά στη Σικελία.[1]

Περού: Απολιθωμένο ον προβληματίζει τους επιστήμονες - Δεν είναι σίγουροι εάν είναι ανθρώπινο(VIDEO)

Τα υπολείμματα ενός μουμιοποιημένου ή απολιθωμένου καλύτερα πτώματος  ανακαλύφθηκαν στο Περού στο πλαίσιο ανασκαφών σε περιοχή λίγο έξω από την  Nazca. Τα ευρήματα εξετάζονται από επιστήμονες για να δουν το ανθρωποειδές αυτό ταιριάζει με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την εξέλιξη του ανθρώπου ή πρόκειται για κάτι άλλο.

Θρίλερ: Επιτέθηκαν στο Παρίσι στον Ρώσο υπεύθυνο του προγράμματος αναβάθμισης των ελληνικών S-300PMU1!

Εικόνες από πολιτικό-κατασκοπικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι ο Σεργκέι Κόρνεφ, επικεφαλής της αποστολής του ρωσικού εξαγωγικού κολοσσού προώθησης αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport, στην 52η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι, στο Le Bourget προχθές το βράδυ δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ενώ βρισκόταν καθ'οδόν προς το ξενοδοχείο του στο προάστιο Σεν Ντενί  καθώς εξερχόταν από σήραγγα της περιοχής.

Η ομάδα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και κόλλησαν τα όπλα τους στον Ρώσο ανώτατο αξιωματούχο που κυκλοφορούσε χωρίς προστασία. Του ζήτησαν τον τσάντα με τα έγγραφα που είχε αυτός αρνήθηκε και άρχισαν να τον κτυπούν βάναυσα, αλλά τότε επενέβη η... Ρωσίδα οδηγός, η οποία επιτέθηκε στους τρεις άνδρες τους απώθησε προσωρινά από το αυτοκίνητο και κατάφερε να επανεκκινήσει το όχημα διασώζοντας τον Κόρνεφ.

Ο σεισμός μετακίνησε τη Λέσβο - Τι φοβίζει τους επιστήμονες;

Την απομάκρυνση του νησιού της Λέσβου κατά 4,4 εκατοστά από τη Χίο λόγω του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί στις 12 Ιουνίου κατέγραψαν οι επιστήμονες σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάση Γκανά.

Την καταγραφή έκαναν, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκανάς στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, δύο γεωδαιτικοί σταθμοί που είναι τοποθετημένοι στα δύο νησιά και χρησιμοποιούνται για τις ακριβείς μετρήσεις συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά τον σεισμό.