Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Κρυμμένα μυστικά Κωνσταντινούπολης


Υπάρχει κάτι μαγικό στην Πόλη και από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, μου πλάνεψε την καρδιά και την σκέψη. Αυτό δεν είναι ούτε οι εμπορικοί της δρόμοι με την πολυκοσμία, ούτε οι κεφτέδες και τα κεμπάπ, ούτε τα δερμάτινα και οι ναργιλέδες. Αυτή η, αρχικά απροσδιόριστη, μαγεία οφείλεται στην Ιστορία και στα Ιερά χώματα τούτης της γής και κάθε φορά που προσπαθώ να συλλάβω στην σκέψη μου την Κωνσταντινούπολη σαν έννοια, κυριεύομαι από δέος και ρίγη συγκίνησης. Μια βροχερή και παγερή μέρα σαν κι αυτή αποφάσισα να έρθω σε άμεση επαφή με τα χώματα των προγόνων μας καθώς θέλησα να εισέλθω στα υπόγεια και κρυμμένα μυστικά της Κωνσταντινούπολης.
Η Ιστορία της Βασιλεύουσας ξετυλίγεται συνεχώς μπροστά στα μάτια μου και στην ιστορική χερσόνησο συναντώ συχνά πολλά τέτοια στοιχεία. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το τμήμα του Ιπποδρόμου και συγκεκριμένα αυτό των πεσσών που στήριζαν την Σφενδόνη, το μέρος που βρισκόνταν η στροφή του Ιπποδρόμου.

12 Αποδείξεις πως οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία. Δείτε τις ανακαλύψεις των αρχαίων Ελλήνων!

Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά κάποιες «σύγχρονες» εφευρέσεις εμφανίστηκαν αιώνες ή χιλιετίες πριν. Δεν ισχύει ότι όλοι οι αρχαίοι ήταν πρωτόγονοι. Συγκεντρώσαμε 12 εφευρέσεις που εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα από ότι νομίζαμε:

Αίγυπτος: Νέα τρομερή ανακάλυψη! Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν



 

 

 

 

Στην Αίγυπτο είναι συνηθισμένο να βρίσκει κανείς πυραμίδες, μούμιες και άλλα αρχαία, όμως όχι δεινόσαυρους.Αλλά και όλη η Αφρική γενικότερα θεωρείται μία «άγραφη σελίδα», όσον αφορά τα πλάσματα που κάποτε κυριαρχούσαν στη Γη, με αποτέλεσμα η εξέλιξη των δεινοσαύρων στη «μαύρη» ήπειρο να αποτελεί εν πολλοίς ένα μυστήριο.
Αυτήν τη φορά, όμως, Αιγύπτιοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στο αιγυπτιακό τμήμα της ερήμου Σαχάρα τα απολιθώματα ενός νέου είδους δεινοσαύρου. Πρόκειται για έναν μεγάλο φυτοφάγο δεινόσαυρο, που ονομάσθηκε «Μανσουρόσαυρος» (Mansourasaurus shahinae), ο οποίος είχε μήκος λεωφορείου, μακρύ λαιμό και οστέινες πλάκες ενσωματωμένες στην επιφάνεια του δέρματός του.

Πιθανά συμπτώματα και ενδείξεις χρήσης μαγείας

Όλα τα παρακάτω συμπτώματα πολλές φορές προέρχονται από την επίδραση κάποιου είδους μαγείας. Ωστόσο, η πιο σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ορισμένα από αυτά είναι ίδια με τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών. Τα άτομα που παρουσιάζουν κάτι από τα παρακάτω θα πρέπει να τα αξιολογήσουν πολύ σοβαρά να επισκεφτούν τους αρμόδιους επιστήμονες να πάρουν την ανάλογη ψυχολογική η ιατρική υποστήριξη, να λάβουν τα κατάλληλα φάρμακα και τελευταία να καταλήξουν ότι έχουν πέσει θύματα μαγικής επίθεσης.
Οι μαγικές επιδράσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το ωροσκόπιο.

Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων

Οι μυστικές γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων..
Για να δούμε τί μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην «αγέλαστο πέτρα» στην Ελευσίνα.—
Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς, του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών.
Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής («Ελευσίς») με την λέξη «έλευσις», που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της. Επιπλέον το εκπολιτιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφεται και σε μυθολογίες άλλων λαών.

7 Τροφές που έχουν Αποδειχτεί πως μειώνουν τις Χρόνιες Φλεγμονές και θα πρέπει να τις τρώμε ΠΙΟ Συχνά

Οι φλεγμονές είναι ο τρόπος που το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταπολεμάει τους τραυματισμούς, τους ερεθισμούς ή τις λοιμώξεις.
Είναι μία φυσιολογική αντίδραση που στην πραγματικότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας επούλωσης. Αλλά οι χρόνιες φλεγμονές μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες και αύξηση βάρους.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις φλεγμονές. Δείτε παρακάτω 7 τέτοιες τροφές που καλό είναι να προσθέσουμε στην διατροφή μας:
1. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών – που είναι παρόμοια με του ελαιόλαδου – μαγγάνιου και βιταμίνης Ε. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και μαγνησίου.
Έρευνες έχουν αποδείξει πως μειώνουν την πιθανότητα καρδιαγγειακών ασθενειών και μειώνουν την πείνα, παρόλο που έχουν λίγες παραπάνω θερμίδες από τις περισσότερες αντιφλεγμονώδεις τροφές.

Αναδύθηκε ξαφνικά ο «Προστάτης του Βυθού της Αρμάδας» στην Απόβαση της Χίου (ΦΩΤΟ)

Ξαφνικά Αναδύθηκε απο το βυθό ένα απο τα Υπερσύγχρονα Υποβρύχια μας σε ρόλο Προστάτη του βυθού στης Απόβασης των Ελληνικών Δυνάμεων στο νησί της Χίου
Την ώρα που τα Αποβατικά του ΠΝ πλησίασαν τις ακτές της νήσου Χίου τα L 175 HS Ikaria, L177 HS Rodos, L 176 HS Lesvos and L 173 HS Chios …

"Ιταλός αρχαιολόγος για Αμφίπολη: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η Ελληνική Ιστορία"

Kαι όμως υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι προς εξερεύνηση σύμφωνα με τον Ιταλό αρχαιολόγο Α.Κόρσο, ενώ καταγγέλλει ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συνέχιση της ανασκαφής, λόγω πολιτικών ιδεοληψιών και η ΕΕ για να μην καταστραφεί το μύθευμά της ότι όλα ξεκινούν από τον ρωμαϊκό πολιτισμό!
Η καταγγελία του Ιταλού αρχαιολόγου είναι σοκαριστική:
Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η Ελληνική Ιστορία, αυτός ίσως εξηγεί και την υποτίμιση του μετέπειτα μεσαιωνικού Ελληνισμού του Βυζαντίου,που αν και αποτελούσε την μόνη αχτίδα φωτός στις εποχές της βάρβαρης Ευρώπης και έκανε έναν κύκλο χιλίων ετών, δεν υπάρχει ούτε ένα κινηματογραφικό φιλμ με θέμα την μεσαιωνική ελληνική χιλιόχρονη Αυτοκρατορία.



"Εξαφανίζουν" το Μινωικό πολιτισμό από τα βιβλία!

Oργή των φιλoλόγων και απλών πολιτών για τις σκέψεις που υπάρχουν στο υπουργείο μαζί με άλλα κεφάλαια της ιστορίας, να διδάσκεται συνοπτικά και να μην εξετάζεται στην Α' Λυκείου, ο Μινωικός Πολιτισμός. Η σκέψη και μόνο προκαλεί ήδη αντιδράσεις και έρχεται να προστεθεί στον κυκεώνα που προκαλούν οι αλλαγές στα θρησκευτικά.
Ο Μινωικός πολιτισμό δεν αποτέλεσε παλά μια περίοδο της ιστορίας του τόπου αλλά μια λαμπρή εποχή που άφησε  παρακαταθήκη στην σύχρονη ιστορία και αρχαιολογικά μνημεία που υμνούνται ακόμα και σήμερα από ιστορικούς όλου του κόσμου.

"Η «ηλιακή τροφή» ως μυστικό της μακροζωίας"

Όλοι οι γιατροί του κόσμου κρούουν των κώδωνα του κινδύνου: o σύγχρονος άνθρωπος δεν πεθαίνει από τα γηρατειά, άλλα από τις αρρώστιες. Συνάμα το 90% των ανθρώπων, σύμφωνα με θλιβερή στατιστική, υποφέρουν από καρδιοαγγειακά και ογκολογικά νοσήματα. Και ξέρετε εσείς ότι η πρώτη αιτία ανάπτυξης αυτών των ασθενειών είναι η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών, γλυκών και κρέατος; Γι αυτό όλο και πιο δυνατά ακούγονται οι εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων – η σωτηρία (των ανθρώπων) είναι στη χορτοφαγία – καρποφαγία

Πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν προβλέψει τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις;

Ήταν γνωστοί για την τολμηρή αρχιτεκτονική τους, τους ατρόμητους πολεμιστές και τους επαναστατικούς στοχαστές. Αλλά οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν επίσης έμπειροι στις προγνώσεις, προβλέποντας με ακρίβεια την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, τα ανδροειδή – δολοφόνοι και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, σύμφωνα με έναν νέο βιβλίο.
Η Αμερικανίδα ιστορικός Δρ. Αντριάν Μάγιορ, ισχυρίζεται πως η ελληνική μυθολογία οραματίστηκε πολλές από τις τεχνολογικές τάσεις που βλέπουμε σήμερα.

Γιατί οι αρχαίοι έβαζαν νερό στο κρασί τους;

Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη αν είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους. Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική.
Ωστόσο ακόμη και η πιο σύντομη ανάπτυξή τους απαιτεί έκταση που ξεπερνά τον περιορισμένο χώρο μιας επιφυλλίδας. Έτσι θα περιοριστώ στο δεύτερο ερώτημα, επιφυλασσόμενος σε μια άλλη, ελπίζω επίσης καλοκαιριάτικη, επιφυλλίδα να ασχοληθώ και με το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό, το κατ’ εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί.

Κι όμως κυκλοφορούν βρυκόλακες! Ανατριχιαστικό ρεπορτάζ στα άδυτα της κοινότητας που ζει πίνοντας ανθρώπινο αίμα

Σε παλαιότερες εποχές, κατά καιρούς το ανθρώπινο αίμα θεωρούνταν ότι θεραπεύει ασθένειες, όπως την επιληψία.
Αυτά σιγά σιγά εξασθένισαν με τον Διαφωτισμό. Αλλά, όπως φαίνεται, η πρακτική επιβιώνει για μερικές μικρές ομάδες ανθρώπων.
Οι κοινότητες αυτές κρύβονται και ήταν δύσκολο για τον ερευνητή να τις ανακαλύψει. Ξεκίνησε από τη Νέα Ορλεάνη και τα μπαρ της, που είναι γνωστή για τις διάφορες «σκοτεινές» κουλτούρες της, όπως τη μαύρη μαγεία.
Τελικά, σε ένα μαγαζί που πουλούσε ρούχα για γκοθάδες, ο ιδιοκτήτης του έδειξε μια γυναίκα με δυο παιδιά. Όταν της είπε την ιστορία, εκείνη τον ενημέρωσε ότι «μπορεί να γνωρίζει μερικά βαμπίρ», ενώ «όταν χαμογέλασε, είδα δύο κυνόδοντες να ξεχωρίζουν από τα χείλη της». Στο τέλος, απέκτησε καλές σχέσεις με αρκετούς βρικόλακες, από τους οποίους πήρε πολλές συνεντεύξεις.
Ο βαμπιρισμός έχει πολλές πτυχές. Τα μέλη της κοινότητας ήταν σερβιτόροι, γραμματείς, νοσοκόμες, κάποιοι πήγαιναν και στην εκκλησία, άλλοι ήταν άθεοι, ενώ πολύ συχνά αποδεικνύονταν αλτρουιστές. Κανονικοί άνθρωποι, με άλλα λόγια. Που δεν ασχολούνταν με γκοθ ή ανάλογα έργα στο σινεμά ή τη λογοτεχνία.
Επειδή, όμως, μπορεί να γίνει φετίχ το να πίνει κανείς αίμα, πολλά βαμπίρ πολλές φορές είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τους δότες τους.

Η Ελλάδα στέλνει πλοίο σε τουρκική ναυτική άσκηση

Στην τουρκική ναυτική άσκηση Nusret 2018 θα συμμετάσχει ελληνικό πλοίο
Σε τουρκική άσκηση θαλάσσιας ναρκαλιείας θα συμμετάσχει ελληνικό πλοίο, κόντρα στις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων από την Άγκυρα, όπως εξήγγειλε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Η άσκηση Nusret-2018, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2018, είναι τύπου INVITEX και την πρόσκληση έχουν αποδεχθεί πολλές χώρες, όπως και το ΝΑΤΟ.
Η Άγκυρα θα συμμετάσχει με 7 ναρκαλιευτικά, μία κορβέτα, ένα περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, ένα ελικόπτερο, μια ομάδα βατραχανθρώπων, μια ομάδα υποβρύχιου drone, δύο ομάδες της Ακτοφυλακής και της Αεροπορίας και ένα C-130.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στον επισκέπτη να μελετήσει κάθε λεπτομέρεια του «Δίσκου της Φαιστού» χωρίς να τον αγγίξει

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στον επισκέπτη του μουσείου να θαυμάσει κάθε μικρή λεπτομέρεια του δίσκου της Φαιστού χωρίς να τον αγγίξει.
Μπορεί ο δίσκος της Φαιστού να είναι αρκετά μικρός, με διάμετρο περίπου 14 εκατοστών, ωστόσο με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ο επισκέπτης ενός μουσείου έχει πλέον τη δυνατότητα να τον περιστρέψει για να δει και τις δύο πλευρές του, να μεγεθύνει και να μελετήσει κάποια σύμβολά του, να διακρίνει με λεπτομέρεια τα ξεκάθαρα σχήματα των ανθρώπινων μορφών, των εργαλείων, των ζώων και των αντικειμένων της καθημερινότητας που φιλοξενεί στους σπειροειδείς σχηματισμούς του.

Τεχνικά προβλήματα για το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

Ένα ακόμη αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο σταμάτησε να κάνει αστρονομικές παρατηρήσεις λόγω απροσδιόριστης τεχνικής ανωμαλίας. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι το τηλεσκόπιο ακτίνων-X Chandra τέθηκε μόνο του σε κατάσταση «ασφαλούς λειτουργίας» (safe mode), αυτοπεριορίζοντας τις λειτουργίες του στις ελάχιστες αναγκαίες.
Είναι το δεύτερο τεχνικό πρόβλημα που πλήττει αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο, καθώς εδώ και μερικές μέρες κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο Hubble, το οποίο, έχοντας χάσει ένα ακόμη γυροσκόπιο προσανατολισμού του, έχει υποχρεωθεί και αυτό να λειτουργεί σε καθεστώς «ασφαλούς λειτουργίας», σταματώντας τις παρατηρήσεις του ουρανού. Είναι πιθανό ότι η δυσλειτουργία του Chandra οφείλεται επίσης σε απώλεια γυροσκοπίου, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.