Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Υπερκαινοφανής αστέρας 1604 -Tο τελευταίο σούπερ νόβα που παρατηρείται στο γαλαξία μας.(17/10/1604)


Ο καινοφανής αστέρας 1604 (SN1604) ή σουπερνόβα 1604 ή αστέρας του Κέπλερ είναι γαλαξιακός υπερκαινοφανής αστέρας που εξεράγη σε απόσταση 6.000 παρσέκ (20.000 έτη φωτός) από τον αστερισμό του Οφιούχου. Είχε φαινόμενο μέγεθος −2,5m και ήταν το φωτεινότερο αστέρι του ουρανού.

Η "εμφύλια ναυμαχία" στη Σαλαμίνα - 17 Οκτωβρίου 1909


Image
 Ο μισός ελληνικός στόλος εναντίον του άλλου μισού! Φαίνεται ότι στις δύσκολες ώρες -τότε και τώρα- η αλληλεγγύη πάντα αργεί να έρθει σ΄ αυτή τη χώρα. Πρώτα πρέπει -και τότε και τώρα- να μας επισκεφθεί η διχόνοια.

Οκτώβριος 1908. Μια μυστική οργάνωση κατωτέρων αξιωματικών με το όνομα Στρατιωτικός Σύνδεσμος δημιουργείτε. Επκεφαλής ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ζορμπάς. Στις 15 Αυγούστου 1909 ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος δημοσίευσε στον Τύπο τις θέσεις του:

Κατάληψη της πολιτικής εξουσίας με απομάκρυνση της βασιλικής οικογένειας από τη διοίκηση των ΕΔ

Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς



Νέα επιδρομή στους μισθούς φαίνεται να μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο να δημιουργηθεί αποθεματικό για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Σοφών θα υποστηρίξει στο υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τρύφων Αλεξιάδης: ΦΑΠ αντί για ΕΝΦΙΑ το 2016



Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν «δικαιότερο» φόρο την ερχόμενη χρονιά, υπόσχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρυφων Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Τρύφων Αλεξιάδης προαναγγέλει μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέο φόρο που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) «με μικρό αφορολόγητο όριο».

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν: Έχουν αγριέψει οι καρχαρίες στην Αυστραλία




Είναι μια περίεργη χρονιά για τους καρχαρίες. Τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζονται οι επιστήμονες και οι ωκεανολόγοι.
Είναι όμως και μια εξίσου παράξενη χρονιά για τους εκατοντάδες χιλιάδες λουόμενους, σέρφερ και αυτοδύτες στην Αυστραλία, που πλέον μπαίνουν στο νερό άκρως υποψιασμένοι, αλλά και θορυβημένοι από την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων επιθέσεων από καρχαρίες.
Μέχρι στιγμής, για το 2015 έχουν καταγραφεί στην Αυστραλία 29 επιθέσεις καρχαριών, με δυο νεκρούς και 18 τραυματίες.

Εγκέλαδος, ο δορυφόρος του Κρόνου που ίσως να είναι "φιλικός" στον άνθρωπο [φωτο]



Τις πρώτες φωτογραφίες του Εκγέλαδου, του δορυφόρου του Κρόνου στον οποίο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν έναν ωκεανό κάτω από την παγωμένη εξωτερική επιφάνειά του, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.
Τις φωτογραφίες τράβηξε στις 14 Οκτωβρίου η αποστολή «Κασίνι» όταν βρέθηκε σε απόσταση 1.000 μιλίων.
Οι εικόνες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι από την βορειότερη περιοχή του Εγκέλαφου. Η μια πλευρά είναι καλυμμένη από ρωγμές και σημάδια από κρατήρες ενώ μια δεύτερη πλευρά είναι πολύ πιο «απαλή».

Τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευάσει η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη!






Ο νομός του Ινέαντα (Iğneada) στην επαρχία του Κιρκλαρελί (40 Εκκλησιές) θα είναι το σημείο όπου θα κατασκευαστεί το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλί Ριζά Αλαμπογιούν, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu. 
Ως πιο πιθανούς υποψήφιους επενδυτές θεωρεί κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες χωρίς να αποκλείει και τις ιαπωνικές.

Η Ήπειρος στα όπλα - Επιχειρησιακή εκπαίδευση 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας [φωτο]





Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ 2015», από την 8η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως.
Η ΤΑΜΣ επικεντρώθηκε στη διεξαγωγή επιχειρήσεων ευρέως φάσματος. Εκτελέστηκαν, μεταξύ των άλλων, πυρά με όλα τα οργανικά μέσα πυρός της Επιλαρχίας και εξετάστηκαν αντικείμενα οργάνωσης μάχης, διοίκησης και ελέγχου και διεύθυνσης πυρών.
Η 8η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού έχει την έδρα της στα Ιωάννινα και είναι οργανωμένη σε:

Ρωσία σε Σ.Αραβία:"Κήρυξη πολέμου αν εφοδιάσετε με Α/Α τους ισλαμιστές"

 
 
Η Ρωσία βλέποντας τον πόλεμο κατά των ισλαμιστών της Συρίας να μεταπίπτει σε "proxy war" με Σ.Αραβία, Κατάρ, Τουρκία και ΗΠΑ δημιουργεί μια νέα στρατιωτική δύναμη με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στην κεντρική Ασία ενώ προειδοποίησε Σ.Αραβία και Κατάρ ότι oποιαδήποτε χώρα εφοδιάσει τους ισλαμιστές με MANPADS θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία!
 
Ο Β.Πούτιν τόνισε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτητων Κρατών ότι οι "ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν από το Αφγανιστάν σε ολόκληρη την κεντρική Ασία, πρέπει να προετοιμαστούμε στρατιωτικά"!