Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Καυσωνας οπως παλια!!



28/6/1931(Ακρόπολις):

«Παραφρονούμεν, πυρπολούμεθα, παραληρούμεν! Αυτό που συμβαίνει από τριημέρου στην Αθήνα δεν λέγεται πια θερινόν καύμα. Αυτό είναι εμπρησμός των πάντων, μπαρουτοπόλεμος, καμίνι που άναψαν χίλιοι εξ επαγγέλματος Βιτάλ που θέλουν να μην αφήσουν κανέναν ζωντανό. 

Εδώ εγίναμε όλοι παραφίνα, λαρδί, σαλίγκαροι που τσιτσιρίζουμε και στραγγίζουμε σε κάποιο πελώριο τηγάνι. Η αθηναϊκή άσφαλτος σωρός φρύγανα φουντωμένα, ο ουρανός καμινάδα, ο αέρας άπειρες τσιμινιέρες που φομπάρουν διαρκώς και ακατάπαυστα αόρατους καυτούς καπνούς. Κι εμείς όλοι… οι αχυρένιοι στ’ Άη Γιάννη τα λάμπαδα! 

Λείψανα μιας γυναίκας με ζάρια και καρφιά…

-
Τα λείψανα μιας γυναίκας που έζησε κατά τους «σκοτεινούς» χρόνους του Μεσαίωνα έφεραν στο φως αρχαιολόγοι, στην περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία.

Η γυναίκα, που έζησε πριν από 800 χρόνια, φέρεται να ήταν μάγισσα, αφού στο κρανίο της βρέθηκαν καρφωμένα 7 καρφιά. Η ηλικία της υπολογίζεται στα 25 με 30 έτη και βρέθηκε θαμμένη σε έναν πρόχειρο, ρηχό τάφο, χωρίς φέρετρο. Άλλα 13 καρφιά περιέβαλαν το σκελετό της.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε ένα «νεκροταφείο μαγισσών». Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι αρχαιολόγοι είχαν βρει το σκελετό μίας ακόμα μάγισσας. Το περίεργο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι στον τάφο της επίσης νεαρής γυναίκας βρέθηκαν 17 ζάρια.