Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η Λήδα και ο Κύκνος

Η Λήδα Σύμφωνα με την παράδοση   ήταν θυγατέρα του βασιλιά της Αιτωλίας Θέστιου ή κατ’ έναν άλλο μύθο γονείς της αναφέρονται ο Γλαύκος και η Λευκίππη.
Η Λήδα ήταν σύζυγος του βασιλιά της Σπάρτης Τυνδάρεω, από τον οποίο γέννησε τρεις θυγατέρες, την Τιμάνδρα, την Κλυταιμνήστρα και τη Φιλονόη.
Ο πιο γνωστός μύθος για τη Λήδα μας διηγείται ότι ο Δίας την είδε στις όχθες του ποταμού Ευρώτα και αισθάνθηκε γι’ αυτήν ακατανίκητο πόθο. Γι’ αυτό πήγε στην Αφροδίτη και της ζήτησε τη συμβουλή και την προστασία της.

Η Μοναδική Περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς της Μακεδονίας. Ο ηγεμόνας που κατατρόπωσε την Περσική αυτοκρατορία. Χαρακτηρίστηκε ως γιος του Άμμωνα Δία και Φαραώ της Αιγύπτου.

Διαμόρφωσε μία παγκόσμια υπερδύναμη που αγκάλιασε τον λεγόμενο «τότε γνωστό κόσμο» φτάνοντας ως τις παρυφές της Ινδίας (αν και φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι έφτασε ο ίδιος ή ο στρατός του πολύ-πολύ πιο μακριά), με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί Βασιλιάς της Ασίας και της βορειοδυτικής Ινδίας.

Citi: Με τα νέα μέτρα το ελληνικό χρέος αυξάνεται δεν μειώνεται

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που προσέφερε το Eurogroup στην Ελλάδα, όχι μόνο είναι ελάχιστα, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνουν το ελληνικό χρέος στα επόμενα 10 χρόνια, επισημαίνει σε νέο έκτακτο report της η Citi με τίτλο "Νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους; Μιλάτε σοβαρά;". Παράλληλα τονίζει ότι η διατήρηση του 3,5% για τα πρωτογενή πλεoνάσματα το 2018 και μετά σημαίνει περαιτέρω λιτότητα για πολλά χρόνια. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ζητημάτων θα αποδυναμώσουν περαιτέρω την στήριξη προς στην κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό θα προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα των πολιτικών κινδύνων της Ε.Ε το 2017.

Ειρεσιώνη: Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Αρχαίων Ελλήνων

Ειρεσιώνη: Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Αρχαίων Ελλήνων
Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο καθιερώθηκε από τον Θησέα, όταν ξεκίνησε για την Κρήτη για να σκοτώσει τον Μινώταυρο
Ο προγονός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην αρχαία Ελλάδα δεν ηταν έλατο, ούτε κυπαρίσσι, αλλά ένα κλαδί ελιάς.
Μπορεί να σας ακούγεται… ξένο, είναι όμως η αλήθεια. Το συγκεκριμένο κλαδί ονομαζόταν «Ειρεσιώνη» και σχετίζεται με τον Θησέα, την Κρήτη και την αρχαία Αθηνά.
Τα παιδιά έλεγαν τις «καλένδες» με την «Ειρωεσιώνη» στα χέρια

Αρχαιοκαπηλίες και Αρχαιοκαταστροφές στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα

Η αρπαγή των μνημειακών θησαυρών του Ελληνισμού είναι ένα κεφάλαιο με μακραίωνο ιστορικό. Οι απαρχές του τοποθετούνται χρονολογικά στην προχριστιανική εποχή και δη στην περίοδο των Μηδικών Πολέμων, οπόταν οι εξ ανατολών βάρβαροι εδήωναν συστηματικά τις Ελληνικές πόλεις κατά τις επιδρομές τους.

Το ίδιο έπρατταν και οι εκ νότου ορμώμενοι Καρχηδόνιοι στις Ελληνικές αποκίες της Κάτω Ιταλίας. (1) Εξ ίσου ζοφερή περίοδος  για την πολιτισμική μας κληρονομιά ξεκίνησε και με τη ρωμαϊκή κατάκτηση του κυρίως Ελλαδικού χώρου. Οι πληροφορίες που παραδίδουν ο Παυσανίας, ο Στράβων και ο Πολύβιος γιά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις αρπαγής ελληνικών έργων τέχνης εντυπωσιάζουν, όσον αφορά στους αριθμούς και την αξία των μνημείων που μεταφέρθηκαν στη Ρώμη.

IΡΑΝ: «Ψηλοί Λευκοί» Εξωγήινοι Ελέγχουν τις ΗΠΑ

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από τον πληροφοριοδότη, πρώην υπάλληλο της NSA Edward Snowden με βεβαιότητα αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξουσιάζονται από μια φυλή ψηλών, λευκών εξωγήινων που βοήθησαν επίσης την άνοδο της ναζιστικής Γερμανίας στη δεκαετία του 1930.
Αυτές οι αποκαλύψεις για τους εξωγήινους Εξουσιαστές μας, δεν θα μπορούσαν να σας κρατήσουν άυπνους. Αλλά το μέρος που θα πρέπει να σας αφορά είναι ότι η ιστορία των UFO που μόλις δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Fars, το αγγλόφωνο ειδησεογραφικό υπηρεσία του Ιράν, μια χώρα που πιθανόν είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Δείτε 20 αξιοπερίεργα που μάλλον δεν γνωρίζαμε για την Ελλάδα

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν
απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία γι τν Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.
*Κατά μέσο όρο, περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό τν… ντόπιο πληθυσμό των 10 περίπου εκατομμυρίων.
*Περίπου το 7% όλου του μαρμάρου που παράγεται στον πλανήτη προέρχεται από την Ελλάδα.
*Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή ελιάς. Η καλλιέργεια ελαιόδεντρων ξεκίνησε στα μέρη μας από την αρχαιότητα. Μάλιστα, κάποιες ελιές που φυτεύτηκαν τον 13° αιώνα παράγουν ακόμη καρπούς.

Αυτά που Δεν Πρέπει να Μάθουμε για τους Μάγιας

Τα περισσότερα μυστικά των Ινδιάνων και ειδικότερα των Μάγιας, είναι «κρυμμένα» σε κοινή θέα. Αλλά, είναι και εκείνα που είναι βαθιά αποσιωποιημένα…

Στην γλώσσα των ινδιάνων Θεός λέγετε Τεό.

Τεοκαλλι που σημαίνει «το σπίτι του Θεού» είναι το αρχαίο ελληνικό «Θεού καλιάς» που σημαίνει «ο βωμός του Θεού». Η φράση των Μάγιας «Κόνεξ ‘Ομον Πάνεξ», είναι η ίδια με τη φράση «Κόνξ Ομ Πανξ», που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες στα Ελευσίνια Μυστήρια, των οποίων το μυστηριακό τελετουργικό προέρχεται από την Κρήτη.

ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ:Με εντολή των ΗΠΑ σταμάτησαν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη…

Με μία πρωτοφανή παρέμβαση για τα ελληνικά χρονικά, ένας υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας φαίνεται πως ενεπλάκη κατόπιν εντολής, προκειμένου να σταματήσουν οι ανασκαφές στον αρχαιολογικού χώρο της Αμφίπολης.
Οι Σκοπιανοί φοβούνται τις αποκαλύψεις που ενδέχεται να προκύψουν από τις ανασκαφές και για αυτόν τον λόγο ο αμερικανικός παράγοντας παρενέβη, προκειμένου οι αποκαλύψεις αυτές να μείνουν «κάτω από το χώμα».