Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΩΣ και ΑΠΟ ΠΟΥ μας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ το ΑΙΓΑΙΟ

Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε το GES, (Genelkurmay Elektronik Sistemleri), δηλαδή Ηλεκτρονικά Συστήματα του Γενικού Επιτελείου, ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 από ένα μικρό τουρκικό κανάλι, το Son tv. Τότε αποκαλύπτονταν ότι η έδρα του είναι το Çesme, απέναντι από την Χίο και ότι έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί με ειδικές κάμερες όλες τις κινήσει στο Αιγαίο και όχι μόνο, ενώ με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα δίνει συνεχώς πληροφορίες στην ΜΙΤ. Τότε είχε γίνει γνωστό πως με πρωτοβουλία του ίδιου του αρχηγού της ΜΙΤ, το γενικό αρχηγείο του GES από το οποίο θα έπαιρνε οδηγίες το Çesme, θα ήταν στο Yenimahalle στην Άγκυρα, στο προάστιο του Gölbaşı από όπου εποπτεύεται όλη η Τουρκία.

4 μπαχαρικά κατά του καρκίνου

Η φαρμακευτική χρήση των μπαχαρικών είναι γνωστή από την αρχαιότητα, πολύ πριν τα χημικά παρασκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών έρθουν να αντικαταστήσουν το πλούσιο οπλοστάσιο της φύσης. Σχεδόν όλα τα μπαχαρικά έχουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και μάχονται πλήθος ασθενειών σε βαθμό που ποικίλλει ανάλογα με την σοβαρότητα και το είδοςΗ αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση τους βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει καταστάσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε καρκινογενέσεις, ή ακόμη, και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Ακολουθεί μια μικρή λίστα των μπαχαρικών με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση :

Ετσι εγκαταλείφθηκε η Νήσος του Πάσχα: Τι συνέβη στους ιθαγενείς

Η παρακμή του πολιτισμού της Νήσου του Πάσχα προκλήθηκε περισσότερο από προϋπάρχουσες περιβαλλοντικές συνθήκες παρά από ανθρωπογενή οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.Η Νήσος του Πάσχα, επίσης γνωστή και ως Rapa Nui, κατοικήθηκε αρχικά γύρω στο 1200 μ.Χ., ενώ οι Ευρωπαίοι έφτασαν στις ακτές της στο 1722. Οι λόγοι που προκάλεσαν την κατάρρευση του γηγενούς πληθυσμού της Ράπα Νούι είναι πολυσυζητημένοι τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε λαογραφικό επίπεδο.
Ο Επιστήμονας και συγγραφέας Τζάρεντ Ντάιαμοντ υποστήριξε το 2005 στο βιβλίο του «Κατάρρευση: Πώς επιλέγουν οι κοινωνίες να επιτύχουν ή να αποτύχουν» ότι, πριν από την ευρωπαϊκή επαφή, οι ιθαγενείς του νησιού υποβάθμισαν το περιβάλλον σε βαθμό που δεν ήταν πλέον βιώσιμο.

Επιστήμονες έσκαψαν αυτήν την τεράστια τρύπα 12 χλμ «στο κέντρο της γης»!

Οι επιστήμονες της έδωσαν την ονομασία Η πύλη της κολάσεως! Με βάθος 12 χλμ η τρύπα αυτή είναι το πιο τεχνητά βαθύτερο σημείο της γης! Κανείς δεν περίμενε τα ευρήματα  που ανακάλυψαν εκεί οι επιστήμονες!Λένε πως γνωρίζουμε περισσότερα για το διάστημα και τους γαλαξίες παρά για τον πυθμένα των θαλασσών και το τι υπάρχει κάτω από τον φλοιό της γης!
Αυτός ήταν ο λόγος που το υπερτρυπάνι που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες έσκαβε επί δύο δεκαετίες και έφτασε σε βάθος περίπου 12.262 χλμ στη δυτική Ρωσία, ώστε να φέρει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Τα 18 παράδοξα γεγονότα της Αρχαίας Ελλάδας

Πανάρχαιοι θρύλοι που διασώθηκαν για χιλιάδες χρόνια στόμα με στόμα, κρυμμένοι στα βάθη των αιώνων και γεγονότα που η ιστορία αρνήθηκε να καταγράψει ως ιστορικά.

1ο παράδοξο

Ο Άβαρης

Ο Άβαρης πάνω σε χρυσό μαγικό βέλος ταξίδευε από τόπο σε τόπο Θαυματοποιός, μάγος και ιατρός της αρχαιότητος, υιός του Σεύθου. Ήτο ιερέας του Απόλλωνος, ο οποίος τον είχε καταστήσει ικανό να κάνει θαύματα και να ταξιδεύει από τόπο σε τόπο διασχίζοντας τον αέρα πάνω σε χρυσό μαγικό βέλος, όπως μας αναφέρει ο Ηρόδοτος.

Ο Άβαρης σαν ιππέας έκαμε ταξίδια στους αιθέρες. Μετά από εντολή του Απόλλωνος, έκανε το γύρω της γης χωρίς να λάβει καμμία τροφή σε όλο το διάστημα της περιφοράς, δηλαδή του γύρου της γης. Όταν ήλθε στην Ελλάδα θεράπευσε ασθενείς, δίδαξε την ιατρική επιστήμη, καθάρισε συνειδήσεις, έσωσε ψυχές, κατέπληξε τον κόσμο με τα υπερφυσικά έργα του και τις προφητείες του.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ : Η περιπέτεια της «Μικρής Πολυκατοικίας»

Η λεγόμενη "Μικρή Πολυκατοικία" στον αριθμό 17 της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οικοδομήθηκε το 1930, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Βασίλειου Κουρεμένου (1875-1957) και κινδύνευσε να κατεδαφιστεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000

Γειτόνισσα της «μεσοτοιχίας» με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης η λεγόμενη "Μικρή Πολυκατοικία" γλύτωσε στο …τσακ την κατεδάφιση της και σήμερα στέκει αγέρωχη για τις φωτογραφήσεις των τουριστών. Η περιπέτεια της «μικρής πολυκατοικίας» ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και πιο συγκεκριμένα, το 2007 όταν το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό του από προστατευόμενο έργο τέχνης(την ίδια στιγμή που παρέμενε ως διατηρητέο από τότε ΥΠΕΧΩΔΕ).

Ασκηση «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ.: Εξολοθρεύουν τζιχαντιστές που επιτίθενται στην Αθήνα! Φοβούνται κάτι ?

Μια εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.
Μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης περιείχαν: Επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης και φανατικούς ισλαμιστές να πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

H Aγκυρα αλλάζει τακτική: Συναγερμός τη νύχτα στο Αιγαίο – Εισβολές τουρκικών μαχητικών

Μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία καθώς στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν τολμά να προβεί σε πολεμική κίνηση. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισέβαλαν στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Ο σχηματισμός έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, και παρέμεινε στην περιοχή πετώντας σε χαμηλό ύψος, μέχρι να αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν.
Η Τουρκία επέλεξε και κινείται πάνω σε μια λεπτή γραμμή σ’ ό,τι αφορά στις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της κυπριακής ΑΟΖ και του FIR Λευκωσίας. Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι μεν ενοχλητικές και προκλητικές, πλην όμως δεν εκφεύγουν των πλαισίων της νομιμότητας όπως αυτή καθορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Προσοχή! Ο καπνός από ένα “φιδάκι” για κουνούπια είναι τοξικός όσο 100 τσιγάρα!

Με την αυξημένη ζέστη και υγρασία των ημερών, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την χρήση αντικουνουπικών για να γλιτώσουν από τον “μπελά” των εντόμων. Ένα αντικουνουπικό είναι και το γνωστό σε όλους μας “φιδάκι”, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ανάβουν ακόμα και μέσα στο σπίτι με τα παράθυρα ανοιχτά.
Το “φιδάκι” για τα κουνούπια παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου, το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό σε μορφή σκόνης, που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου. Αν και θεωρείται γενικά ασφαλές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια και φλεγμονή. Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυική μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Οι σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η έλλειψη σιδήρου στην καρδιά

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα κοστίζουν ετησίως 17,5 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 31% όλων των θανάτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση αποτελούν τα δύο βασικότερα βήματα για να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος και να αποφευχθούν θανατηφόρα εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές από το Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου εστίασαν σε ένα πολύτιμο διατροφικό στοιχείο, τον σίδηρο, ώστε να εξετάσουν πώς η επάρκεια ή η έλλειψή του στον οργανισμό επηρεάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης στεφανιαίας αρτηριοπάθειας, της συνηθέστερης καρδιαγγειακής νόσου.

Παραδόθηκε στη Λευκωσία ο «Φάκελος της Κύπρου» - Χρειάστηκαν 11 κούτες για τη μεταφορά

Παραδόθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τα κιβώτια με τα έγγραφα του «Φακέλου της Κύπρου». 
Όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο στη Βουλή των Ελλήνων μεταφέρθηκε στη Κύπρο από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος, σε ειδική συνεδρία, θα προσφωνήσει αύριο την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής.
Τα έγγραφα φυλάσσονται πλέον σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο μαζί με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα της Βουλής της Κύπρου.
Έντεκα αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου παραλήφθηκαν στις 1648 στη Βουλή των Αντιπροσώπων  από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με αποστολέα τη Βουλή των Ελλήνων. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέμενε το όχημα με τα έγγραφα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.