Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Στην Ελλάδα, η πρώτη κανονική Τεκτονική Στοά, ιδρύθηκε στη Βενετοκρατούμενη τότε Κέρκυρα, το έτος 1782, με όνομα «Beneficenza» (Αγαθοεργία), η οποία υπαγόταν στη Μεγάλη Στοά της Βερόνας, που έδρευε στην Παδούη της Ιταλίας. Εν τω μεταξύ την ίδια περίοδο, άρχισαν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από Έλληνες της διασποράς, να ιδρύονται Ελληνόφωνες Στοές, ενώ το 1780 μια παραπλήσια προς τον Τεκτονισμό Οργάνωση είχε ιδρυθεί στη Βιέννη, με το όνομα «Καλοί Εξάδελφοι«. Αυτή ακολουθούσε τους τεκτονικούς τύπους και είχε σκοπό τη συνένωση όλων των Χριστιανών, που βρίσκονταν σε Βαλκανικές χώρες και αγωνίζονταν για την απελευθέρωσή τους απ” τον Τουρκικό ζυγό. Σ” αυτή την οργάνωση ανήκε και ο μεγάλος Έλληνας υμνητής της Ελευθερίας και κατόπιν Εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος.

Η ιστορία του Κέφαλου που σκότωσε κατά λάθος την σύζυγό του

Μια ιστορία ερωτικής αφοσίωσης και αμφιβολίας από τη μυθολογία, που κατέληξε σε τραγωδία. Η ιστορία του Κέφαλου που σκότωσε κατά λάθος την σύζυγό του και κόρη του Βασιλιά Ερεχθέα. Ο ρόλος της απιστίας

Η σχέση του Κέφαλου και της Πρόκριδας υπήρξε θυελλώδης. Το ζευγάρι πέρασε από σαράντα κύματα και χώρισε αρκετές φορές μέχρι να βρει την ευτυχία και να ζήσει  μονιασμένο, πριν συμβεί η τραγωδία που τους χώρισε για πάντα. Μία από τις πολλές περιπέτειες ξεκίνησε όταν η Ηω, η θεά της αυγής γοητεύτηκε από τον όμορφο νέο και γιο του βασιλιά της Φωκίδας.

Ανησυχητική εξέλιξη για την Ελλάδα προβλέπουν οι ρωσικές υπηρεσίες: «Τον Ιούνιο ξεκινάει η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας»

Σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις προβλέπουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καθώς προειδοποιούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» θα ξεκινήσει άμεσα μετά τις εκλογές στο Κόσοβο της 11ης Ιουνίου ακραίοι εθνικιστές θα καταλάβουν την εξουσία στην Πρίστινα και ένας κατηγορούμενος ως εγκληματίας πολέμου, ο Ramush Haradinaj θα εκτελεί τα πιο σημαντικά καθήκοντα στη νέα κυβέρνηση.
 
Είναι μια μεταβολή που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα καθώς οι Αλβανοί και έχουν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον του Ελληνσιμού (θεωρούν ότι υπάρχει θέμα Τσάμηδων και ότι η Αλβανία φτάνει μέχρι την Άρτα) και μια μεγάλη αλβανική κοινότητα διαβιεί στην Ελλάδα με ένα μέρος της να μην έχει εξελληνισθεί επαρκώς όπως απέδειξαν άλλωστε οι πρόσφατες περιπτώσεις στις ελληνικές ΕΔ νεαρών αλβανικής καταγωγής που έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες και κάνουν την θητεία τους σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Μεγάλο Αλβανικό Αετό»
 

Πρωτοφανής διαφήμιση: Διχοτόμηση του Αιγαίου με... γεύση σοκολατένιου παγωτού!

Μία πρωτοφανής διαφήμιση των παγωτών ΕΒΓΑ και της μπισκοτοποιίας Παπαδοπούλου ξεκίνησε να προβάλλεται πριν λίγες ημέρες, όπου δεσπόζει ένας χάρτης με το Αιγαίο διχοτομημένο στον 25ο Μεσημβρινό, ακριβώς εκεί που ισχυρίζεται η Αγκυρα ότι είναι η τουρκική αρμοδιότητα για αποστολές έρευνας-διάσωσης και γενικά η περιοχή που αστυνομεύει η Τουρκία!
Είναι ο χάρτης επάνω στον οποίο βασίζει όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και βάσει του οποίου εκδίδει τις παράνομε NAVTEX και ΝΟΤΑΜ με τις οποίες δεσμεύει ακόμα και περιοχές δυτικά αυτού.

Αφιερωμένο στον μηχανισμό των Αντικυθήρων το σημερινό doodle της Google

Σήμερα η Google τιμά τα 115 χρόνια από την ανακάλυψη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων με το σημερινό Doodle της.
 
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (και χρονολόγιο των Αντικυθήρων, υπολογιστής των Αντικυθήρων ή αστρολάβος των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας αρχαίος αναλογικός, μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.
 

Σκόπια... εμπιστευτικό! Μυστική επιχείρηση για να αποφευχθεί το χάος! Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα

- Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει... αντίδραση
- Ενεργό ρόλο έχει η Ελλάδα σε μία εκτεταμένη και άκρως παρασκηνιακή επιχείρηση που έχει στηθεί
- Στόχος η αποτροπή του γενικευμένου χάους στα Βαλκάνια, η "ασπίδα" στα ελληνικά σύνορα και ένα... στοπ στην εξάπλωση της έντασης
- Παρούσες και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες - Φόβοι για νέα "έκρηξη" μεταναστευτικών κυμάτων και διείσδυση τζιχαντιστών στην Ε.Ε.
- Δεν μένουν αμέτοχοι (φυσικά) και οι Αμερικανοί, αλλά και οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες
- Όλο το παρασκήνιο με το αυταρχικό καθεστώς Γκρουέφσκι και την αλβανική επιρροή που κρατά "ζωντανή" τη σκέψη της "Μεγάλης Αλβανίας"
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία εκτεταμένη και άκρως παρασκηνιακή επιχείρηση που έχει στόχο την αποτροπή του γενικευμένου χάους στα Βαλκάνια. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πολλά επιχειρησιακά στελέχη υπηρεσιών, μεταξύ αυτών Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.